Monday, February 7, 2011

Jammed Yang Sangat Luarbiasa...Tapi, Aku Masih Mampu Tidur Lena Di Belakang...


salam semua...perghh...giler penat...malam tadi sampai rumah dari kampung lebih kurang jam 1:30 pagi...walhal gerak dari rumah jam 4 petang...korang kira sendirilah baper jam perjalanan dari bukit mertajam, pulau pinang ke putrajaya...perjalanan biasa hanya amik masa lebih kurang 4 jam jek...ni tidak berjam2...sebabnya keadaan jalan yang sangat luarbiasa sesaknya...sakit kaki hubby main clutch...hahaha...aku???dok belakang, layan tido...penat...:p

memula nak gerak pulang ke pangkal jalan pada malam hari...tapi siang tu hubby dapat kol dari bos dia...suh jadi mc kat kompleks bunga raya KLIA jam 10 pagi tadi...sebab ada VIP datang sempena majlis menyambut ketibaan  penerbangan pertama pelajar Malaysia dari Mesir kul 10 ni kang...sian hubby...giler penat dia semalam...mana taknya...kami ikut jalan lama...masuk ikut Changkat Jering-Beruas-Sitiawan-Teluk Intan-Sabak Bernam-Tanjung Karang-Kuala Selangor...dan terus naik highway Guthrie-Elite...dan terus sampai ke Putrajaya...tepon sepupu hubby yang kebetulan baru bertolak dalam jam 5 petang gitu, dia pun stuck kat hentian Sg. Perak tu..dah la nak mendaki masuk terowong Gua Tempurung...adehh...giler ar jammed...ni padahnya orang lain beraya, orang lain sibuk amik kesempatan nak balik kampung sama...hahaha....

dan pagi ni, hubby p KLIA pun bawak kereta yang masih penuh barang muatan balik kampung ritu...beg2 pakaian dan seme barang pun lum diangkut naik ke atas rumah...hehehe...bistu camner...malam tadi sangat penat ok...sampai jek ke rumah angkut anak2 terus bantai tido...penatttt....aku yang penat beria...cam la aku yang drive kan...:p

oklah, aku nak mulakan operasi ni...banyak baju bajan yang perlu didobi...hehehe...ni pun jenguk2 jap je...dah lama aku tak update blog rupanya kan...hurmm...nak wat cam ner, balik kampung aku menyibukkan diri, tu yang tak sempat nak jenguk blog pung...g pun tak lekat kat umah...ke sana sini p jalan...hahaha...

ok...daaa...selamat bekerja semua...

nengok, motor pun lum sempat bawak turun ke bawah lagi...hurmm...tunggu hubby balik jap lagi la nampaknya...hehehe...

notadijariku: soklah baru ada semangat nak berblog semula...huhuhu...

14 comments

Monday, February 07, 2011 9:39:00 AM

hehehehe..kita sama2 jd mangsa..dh l;a sakit perut memulas gilerrr ah last benti beri kt R&R gua tempurung..caitt

Monday, February 07, 2011 9:40:00 AM

ha tu pasai la aku gerak balik kl ari jumaat
pasai nk elak jem la

Monday, February 07, 2011 9:42:00 AM

letih gilerr...terselamat kami2 yg tk balek kg hehee..

ari tu puas ke gi mandi manda air laut..hehe

Monday, February 07, 2011 9:48:00 AM

sib baik kg dekat... tak smp sejam pon dah smp kt kg.. hehehe...

Monday, February 07, 2011 10:02:00 AM

Jam terok tadi...

hampir2 tertido...

nasib baeklah ayah yg drive. muahahahaha

Monday, February 07, 2011 10:21:00 AM

nana aku pun sama jumaat dah balik ... takut bertembungan ngan org N9 tak pun tak kelantan ...

hehehe

Monday, February 07, 2011 10:28:00 AM

jem giler kan kak?
nurul balik hari sabtu, kuar umah dari Simpang, tepen kul 4.30, sampai RnR Tapah jam 8.15mlm!!pehhh...giler lama kat jalan! statik 30-40km/j je..kjap2 brek...letih wooo.....

Monday, February 07, 2011 10:32:00 AM

masih bercuti??? nanti ambik inner tau

Monday, February 07, 2011 10:59:00 AM

Huhuhuhu

tu la part yg paling tak best kekekeke

Monday, February 07, 2011 11:06:00 AM

ooo... same la kite jan... kya pon jem jln yg samer... tolak dr sik kul10 lebih sampai umah kol 10 jugak...hehehe... seb bek leh tahan... sape umah terus masuk tolet...huhuhu

Monday, February 07, 2011 11:22:00 AM

tu sebabbya ena khamis lagi dah chaw dulu.. sbb tak muu stuck cenggitu.. huhu.. apapun selamat kembali izan.. :D

Monday, February 07, 2011 11:25:00 AM

tula pagi tadi dengar kat radio sinar, perjalanan dari jitra balik kl, jadik 12 jam, fuhhhhhh boleh tercabut kaki beb

Monday, February 07, 2011 12:43:00 PM

lalu jalan umah saya tu..kalau th leh singgah umah sy benti minum dulu..hehehe

Monday, February 07, 2011 3:06:00 PM

Memang jln sesak luar biasa, tu pon aku dgr hotFm pagi nih.

Selamat kembali ke KL...hehehehe...

Post a Comment