Monday, February 7, 2011

Korang Pernah Makan Kimcam Goreng Celup Tepung Tak???


salam...kali ni aku nak citer sal kimcam goreng..korang ada yang pernah cuba tak???
aku ni kan, kalu p CH, sure tak lepaskan peluang beli kimcam dan brokoli goreng...sangat sedap...makan sampai terkentut2...angin kut...hahaha...so meh la nengok gambar yang sempat aku snap ni ha...ni pun aku main taram jek amik...ate aku bukan seorang photog ok...aku hanya amik gambar tuk buh kat blog ni sebagai penyeri jalan cerita yang nak aku ceritakan...hehehe...eleh, kekadang ada jek entry aku tanpa gambar kan...:p

ni gerai bergerak yang jual kimcam dan brokoli goreng tu...ni masa kat KEA FARM  ni...
aku snap gambar budak ni sekali...depa tanya nak wat pa, aku kata nak buh lam blog...hahaha...

ok ni rupanya...
belah kiri ni brokoli goreng...yang belah kanan plak kimcam goreng...
rasa kimcam ni manis2...sedap...ni pes time aku rasa even dah banyak kali naik CH tu...sebelum ni hanya try brokoli goreng celup tepung ja...hehehe...

ni rupa kimcam tu...yang lum dicelup tepung lagi...
amik ko, siap tangan budak tadi lagi aku snap...hahaha...

dan ni lagi...ekseli kimcam ni merupakan PUTIK BUNGA LILY tau...sebelum ianya menjadi bunga...kata orang tempatan sana, sebelum ianya menjadi bunga ia adalah SAYUR...tapi dah jadi bunga, tak leh la makan ye...RACUN...

dan ada gak yang menjual jagung manis...

ok, tu jek citer pendek pasal kimcam goreng...nanti aku sambung citer lagi ek...daaa...

18 comments

Monday, February 07, 2011 12:11:00 PM

mcm best jer..nampak sedap....plan nak g ch hjg taun ni..pasti nak try...

Monday, February 07, 2011 12:11:00 PM

kimcam yg kering... bubuh dlm sup pun sedap ;p

slamat tghari cik mot ;p

Monday, February 07, 2011 12:12:00 PM

minyak they all guna dah "perat"(bahsa utara)

sedap cam ne pun mkanan tu jd tak sedap ...
laki aku je suka beli ubi goreng...aku boo layan ...hahaha
sbb tiap kali mkn lidah rasa peda'

Monday, February 07, 2011 12:13:00 PM

rasa mcm jeles pulak..hehee nak singgah ari tu tapi umat manusia ramai sgt smpai tkde parking...terus jln laju je ke depan...

Monday, February 07, 2011 12:29:00 PM

kimcan? i thought not yet sis.. tapi nk try rasa lah. macam jarang je dgr nama tu kan?

Monday, February 07, 2011 12:29:00 PM

ohh..begitu rupanya.baru tau ape itu kimcan...tq...hihi

Monday, February 07, 2011 12:32:00 PM

dah pernah makan dah kimcam goreng ni but me dont like la.. sbb too oily, loya plak pas makan. tapi kalu kimcam kering bubuh dalam sup pastu buh kentang, fucuk, suun n cendawan kering warna hitam(fungus) tu.. adalah sangat sedap!!! kecik2 lagi dah makan camni.. tapi lately dah bosa2 ni cam dah tak jumpa putik bunga lily kering @ kimcam ni lagi dah..

Monday, February 07, 2011 12:53:00 PM

pelik lah. x pernah makan lg..

Monday, February 07, 2011 1:08:00 PM

xpenah makan..
mcm cili api pon ada rupa dia kan

Monday, February 07, 2011 1:29:00 PM

x pnah mkn... pestaim tgk rupe kimcam nih... hehehe...

tp pnah mkn bayam celup tepung... sdap rasanya... rangup jerk...

Monday, February 07, 2011 2:30:00 PM

pestime gak ena tau ni izan... huhu.. sadis!!

Monday, February 07, 2011 3:00:00 PM

Tak pernah mkn lagi, mcm cili padi jer. Harus aku gi CH klo nak mkn kimcam nih.

Monday, February 07, 2011 3:05:00 PM

aku suke!!!
tp nk mkan aku sure tekap pakai tisu dulu
bkn jaga badan ok :p

Monday, February 07, 2011 4:04:00 PM

sedap sangat!
nak lagi!
bila maw g CH lagi nie..sob3..:((

Monday, February 07, 2011 5:54:00 PM

tetiba plak teringat ke ikan celup tepung. aduh la...

Monday, February 07, 2011 9:19:00 PM

sedap ke tuh??huhu

Monday, February 07, 2011 10:47:00 PM

ouchh,,
baru saya tahu apa itu kimcam,,

btw, jom join Giveaway Dedin,
mudah sangat
x payah karang panjang2 pown !
x payah serabut kan kepala !
x payah follow2 !
x payah tangkap gambar2 !
x dak banner2 !

Tuesday, February 08, 2011 11:38:00 AM

lama angah tak gi cameron sedap makan kim ham tue..layannn kan???

Post a Comment