Tuesday, February 8, 2011

Mati Itu Pasti...Kerana Itu JanjiNYA...


salam semua....
hurmm...tetiba aku jadi sedih...naper tah...malam ni tergerak hati nak nengok kata kekunci yang paling banyak masuk ke blog ni....owhh...nama mahir effendi yang jadi carian...kalu korang nengok kat popular post pun, entry dalam bulatan di bawah tu antara entry yang ada menyebut pasal capt. mahir effendi...suami kepada wilma muhammad...pastu aku try la p kat google search...sekali terjumpa blog INI...blog adik kepada wilma muhammad...baca coretan kat blog tu, buat aku tersentuh...sedih...yang aku tau, mati itu pasti...hurmm....


sumber gambar di bawah adalah dari blog INI jugak...

ekseli aku ingat2 lupa akan wajah capt mahir effendi ni..walhal masa hayat beliau, selalu beliau ke opis aku berjumpa dengan timbalan pengarah bos aku tu...tapi, yelah, ramai benar capt yang datang dari hari kehari...yang biasa borak ngan aku,surelah aku kenal dan ingat sangat rupanya...tapi arwah capt ni, aku cam ingat2 lupa dah...g pun bos aku kan pilot rotary wings, dan capt mahir ni pilot fixed wings, tu yang jarang jumpa bos aku tu...eh korang paham tak per aku citer ni...buat2 paham jelah....
tapi bila aku nengok gambar arwah capt mahir kat blog adik ipar dia tu, baru aku perasan...ya Allah, capt ni ke...memanglah aku pernah nengok...speechless aku...ajal yang datang tak mengenal usia.....

buat kak wilma, moga tabah menghadapi dugaan yang berat ini...Allah lebih sayangkan arwah...

capt mahir dan anak-anaknya...

hurmm...hari ni hari dia..esok???tiada siapa yang tahu...al-fatihah...moga rohnya tenang disana....
dan tak lupa juga al-fatihah buat arwah capt. zaini yang perginya tiada galang gantinya...semoga roh kalian berdua dicucuri rahmat oleh Allah S.W.T...amin...

8 comments

Tuesday, February 08, 2011 9:44:00 PM

AlFatihah utk Arwah..betui tue..semalam adalah sejarah..hari ini adalah realiti dan besok adalah misteri..so kita x tau apa akan jd besok..yg pentng berdoa agar dipanjangkan umur..

Tuesday, February 08, 2011 10:02:00 PM

al-Fatihah

Tuesday, February 08, 2011 10:25:00 PM

hari kita tak tau lg bila kan... comelnyaanak perempuan dia,..mcm muka wilma kan

Tuesday, February 08, 2011 11:02:00 PM

tu la kan..

nak pergi tak bisa ditahan2kan walau sedetik pun..

Tuesday, February 08, 2011 11:19:00 PM

al-fatihah..
kecik2 lg anak2 dia kan..
comei ank pompuan dia tu

Tuesday, February 08, 2011 11:30:00 PM

al-fatihah...sian anak2 itu..apa nak dikata..ajal maut ditanganNya..

psst cantik la tulisan baru kt blog ni..suka sangat2..jenis apa ni.. =P..sibuk je nak tau..hehe..

Tuesday, February 08, 2011 11:34:00 PM

slm..alfthah ,moga kak wilma skeluarga tbh menharungi dugaan hdp pelbagai ni.. moga iman tidak berubah walaupun cbrn dtg menimpa2.amin3

Wednesday, February 09, 2011 8:58:00 AM

Al-Fatihah, comel anak2 dia.

Post a Comment