Tuesday, February 22, 2011

Nostalgia Zaman Kanak-Kanak-Anak Patung Kertas


hurmm...semalam masa jalan punya jalan ke mana tah...adalah aku baca kisah nostalgia zaman kanak2 riang dahulu...tetiba aku teringat pada satu permainan budak perempuan yang popular jugak la time tu...anak patung kertas...dulu sanggup beli baper banyak koleksi anak patung kertas ni mengikut kepelbagaian...pastu selalunya aku main anak patung kertas ni kat sekolah agama waktu petang...hehehe...bila fikir balik, sonok plak time tu...ada pelbagai rupa...dan pelbagai baju yang leh digayakan...arghh...indahnya zaman kanak2 dahulu...tapi skang aku bajet, dah takde dah permainan cam gini...skang more to internet punya game dah kan...hurmm...

ha, kalu korang dah lupa...meh bersama kita refresh kembali gi mana rupa anak patung kertas tu...ni dia...


dan baju bajan yang leh digayakan...nak p sekolah, pakai baju sekolah dan sebagainya...sonoknya time tu...hehehe...ni rasa nak kembali sekejap ke zaman tu...


korang camner plak...ada tak yang masih ingat pada anak patung  kertas ni???takkan tak ingat kut...ishhh....

sumber gambar dari google image...

21 comments

Tuesday, February 22, 2011 11:26:00 PM

waaaaa suke suke suke... gmbr yg kedua tu.. antara baju2 feberet saya.. koleksi byk dlu....
berapa sen tah beli...
wahhhhhh best2... main dgn akak sy...
ehh suke la gmbr kedua tu.. sgt memori...

-lately asyik mengenang kisah zaman kanak2 je.. merindui masa lalu..owhh-

Tuesday, February 22, 2011 11:27:00 PM

Ya Allah...sungguh menggamit memorilah! syoknya kalau diberi ksmptn, ke zaman tu barang sejam dua..huu~ best wooo time tuu..oooh tetiba terimbas kenangan lalu..main patung2 kertas ni..huu~

Wednesday, February 23, 2011 12:31:00 AM

best!!! dulu kumpul berplastik plastik. ada jual lagi tak heh?

Wednesday, February 23, 2011 12:52:00 AM

mesti laaa ingt.. dulu masa skolah rendah sanggup simpan duit.. bila hari Jumaat (kat kedah cuti skolah), awal2 pagi dah bangun sebab nak ikot kakak p kedai beli ikan nak masak.. masa tuh, duit yang dikumpul tu diguna tuk beli anak patung kertas ni.. kih3~

Wednesday, February 23, 2011 5:42:00 AM

ya allahhhhh ingat sgt kenangan main patung kertas ni. masa tu rasa best giler main benda alah ni.

Wednesday, February 23, 2011 8:25:00 AM

akak..ni la menan sy dulu...sy buh dlm kotak pensel, bile mengantuk jer (khususnya sekolah sesi petang) msti men mende alah ni jap...laga2 dgn kwn sebelah baju sape plng cantek...

Wednesday, February 23, 2011 8:26:00 AM

waaa...rindunyer saat2 main ank kan ni... org kat sini pgil ank kang... xtau mana la dpt nama g2.. ehhehee..

lya dulu byk koleksi.. msa sek rendah, smpai kumpul duit sbb nk beli ni.

Wednesday, February 23, 2011 8:47:00 AM

mmg glamour permainan ni dulu..suka tengok patumng tue pakai macam2 baju

Wednesday, February 23, 2011 9:34:00 AM

aku pun men guna menda ni... klu tak silap 1 kepng ada dlm 5,6 lai baju 20 sen jer

Wednesday, February 23, 2011 9:57:00 AM

memang mainan saye mase kecik2 dulu..sangat best mainan ni ok..leh salin2 baju & hiasan die..

Wednesday, February 23, 2011 10:10:00 AM

pic tu ole membesar....camana cik mot buat???

Wednesday, February 23, 2011 10:26:00 AM

Memang nostalgia btul lah, mana ko dpt menan nih ^_^. Mana ko dpt anak patung kertas nih? ko simpan lagi erk :-)

Wednesday, February 23, 2011 10:35:00 AM

hahahaa sama mcm aku
main time skolah agama sbb ustaz & ustazah jarang msk kelas
kekee

Wednesday, February 23, 2011 11:04:00 AM

huhu.. igt2...

Wednesday, February 23, 2011 11:08:00 AM

ada2....:D
hehe~~~ time2 tuh dulu, tuh jer la menan nya...kadang2 kang baju x cukup, siap lukis sndri baju2 yg lain..

skang nih, macam2 robot dh ada....dunia dah maju..hehe:D

Wednesday, February 23, 2011 11:37:00 AM

ingat2..hehehe..kalo kat kampung sy dulu, kitorg panggil mainan ni "anokkang" hehehehe..mungkin asal dr perkataan "anak kan"...klako laa teringat balik...^_^

Wednesday, February 23, 2011 12:10:00 PM

Wah . teringat zman mude2 remaje dulu . kihkih .

Wednesday, February 23, 2011 12:20:00 PM

hehehe
aku mmg suka
main ni
nak2 kle hjn tahun
abes peksa
xblaja
bw menda ni g skolah

Wednesday, February 23, 2011 2:45:00 PM

akak masa kecik2 dulu pun ada, sanggup kumpul duit sekolah semata2 nak beli patung kertas tu, mmg byk koleksinya

Wednesday, February 23, 2011 3:22:00 PM

ingat... niler permainan yang paling best zaman dulu2...
siap der buat sendiri lagiler.. trace kawannyer dan kaler.. best..

Thursday, February 24, 2011 3:00:00 PM

salam..saya follower baru ..aáh lah patung kertas..teringatnya zaman dolu2...tq sbb ingatkn saya pada zaman patung kertas.free22 follow kita balik ek..

Post a Comment