Thursday, February 17, 2011

Owhh...Nasi Beriani Lauk Ayam Seketul...Memang Regenya RM6 Ek...Baru Aku Tahu


salam...selamat petang...korang seme dah lunch???
aku baru sudah...lunch dengan nasi beriani jek...alkisahnya ari ni ada jualan...aku beria nak p sebab ingat nak li nasi kerabu...alih² takde plak gerai tu ari ni...terus tukar angin beli nasi beriani...dah lapo sangat kan...aku terus minta satu nasi beriani...aku ni dah jadi cam bego² alang...tak tanya pun baper satu tu...so masa nak bayar aku kasi la RM5...tetiba adik tu kata RM6 kak...dalam hati, agak sedikit terkejut...ishhh biar betul...siyes ni, aku baru tau...kalu aku tau begitu, aku tak li dah...kalu beli nasi kerabu ada ikan, sayuran, telur seme baru RM3.50-RM4...huhuhu...rugi aku beringgit² rini...dah la tengah sesak...sedih ai tau...

dan bila aku tau nasi beriani ni MEMANG rege dia dalam RM5-6 satu...aku akan terus menghargai nasi beriani kat kenduri kawin tu...mahai weii...hahaha....so, ada sesapa nak kawin tak lam waktu terdekat ni??? kalu jamu nasi beriani, tolong jemput aku sekali ek...mekasih...huhuhu...

nak tak nak, aku makan sampai abiss....

eh tetiba ada muka aku pe kess???hahaha....

dah makan, dah kenyang...aku ngantuk...tapi ingat nak balik awal dalam setengah jam...nak p pasar, cari dadih...malam ni nak wat dadih...sok ada majlis maulidur rasul kat taska anak²...so bawa dadih jelah...senang dan mudah...hahaha....daaaa....zzZZZzZzzzzz....

tolong kejutkan aku ok!!!

19 comments

Thursday, February 17, 2011 1:23:00 PM

hahahha ko br tau ke
mmg mahai wei
nak2 kat NZ kt opis aku
cekik darah!

Thursday, February 17, 2011 1:39:00 PM

wuih! mhal nk mampaus.. cedap x.. hehe..

Thursday, February 17, 2011 1:49:00 PM

nasik berani,eh?beriyani memang mahal gitu..hakhakhak..

Thursday, February 17, 2011 2:04:00 PM

mmg mahal ni..yp slalunya kt penang nie pon mahal..sure above RM6 regenya..

Thursday, February 17, 2011 2:25:00 PM

a'ah la kak...kt psr mlm pun rege camni..bley beli stgh ekor ayam hehe

Thursday, February 17, 2011 2:25:00 PM

mangaih, kemain mahai lagi..cas samapi 6inggit..kalau time sesak² mmglah terasa ralat sgt kan..

Thursday, February 17, 2011 2:41:00 PM

bukan 5 inggit ekk

Thursday, February 17, 2011 2:53:00 PM

ko kan pandai masak... esok masak sendiri pastu tapau untuk aku sama tau...

Thursday, February 17, 2011 3:06:00 PM

muahaha.. ngidam nasik kerabu yang dpat nasik mahal hehehe ;)

Thursday, February 17, 2011 3:27:00 PM

biasa RM6 sekali dengan air

Thursday, February 17, 2011 3:37:00 PM

assalamualaikum...

first time ke blog ini..terus folo..

ermmm..nampak sedap nasi berlauk ayam tue kan..saya tak sempat nak lunch td hehehee

Thursday, February 17, 2011 4:04:00 PM

kak klu ko nk tau aku tak penah mkn nasi beriani klu yg byr sendri..huhu

Thursday, February 17, 2011 4:22:00 PM

wey aku makan ikan talapia + sayur + daging td pn RM6

Thursday, February 17, 2011 4:30:00 PM

Kalau mahal sedap tak per, yg tak sedap tu rasa menyesal jer beli.

Thursday, February 17, 2011 4:44:00 PM

muke x rela...hahahaha...

Thursday, February 17, 2011 4:44:00 PM

perghhhh..

terlioq nih cikmot...
terus lapaq dah nih...;D

Thursday, February 17, 2011 8:24:00 PM

wahh..tetibe je teringin nak mkn nasi bariyani. da lama x mkn..huhu

Thursday, February 17, 2011 9:01:00 PM

aduhhh mahaeiii nyer dikkk
mak aiii org tuu nak kaya cepat tuu huhu
kat sini nasi beriani masih rm 5.00 paling mahal 5.50 dikkk :))

Thursday, February 17, 2011 10:22:00 PM

nasi beriyani mmg mhl..tktau ek...:-p

Post a Comment