Tuesday, February 8, 2011

Pasal Rumah Peranginan Persekutuan, Cameron Highlands, Pahang


ok, kali ni aku nak citer sal Rumah Peranginan Persekutuan Cameron Highlands...ni pun atas permintaan puan stoberi itu...sebab tu tajuk entry aku ada pasal ni...hahaha...ok, mesti ada yang dah tau aku p CH itu hari menginap di Rumah Peranginan jek pun...ye ar, percutian persinggahan jek...padan la kan...tak mampu aih nak dok otel bagai...dok sini pun dah macam dok kat otel jugak...hehehe...aku dok bilik biasa jek...yang masa semalam hanya RM25 sahaja...

malas nak menaip banyak, meh la nengok gambar yang aku snap semata nak wat prebiu sal rumah ni tau...
ok, ni pintu masuk ye kengkawan...

ni pandangan dari hadapan...dari tempat letak kereta aku...

ni plak pandangan dari luar...rumah ni terletak atas bukit jugaklah...bersebelahan dengan HEALTHY STRAWBERRY FARM...

ok, ni rupa bilik biasa yang aku dok itu hari...bilik biasa ye kengkawan...kalu otel sure standard room nama dia kan...ada dua katil bujang, ada tv...tapi maaflah MEMANG TAKDE AIRCOND...hahaha...

ni bilik air...dah direnovate baru...makin cung...pestime aku p dulu tak macam ni pung...hehehe...

eh ada cermin besar jugak...ni pun baru jugak ni...dan pintu ni berhubung dengan bilik sebelah...

dan ada mini peti ais tuk kegunaan kita...jadilah kan...

ini aku, masa nak check out itu hari...isi borang keluar dulu...

sementara itu, anak² menikmati udara segar di luar...time ni kabus embun turun renyai²...

masa nak keluar tu, berhenti kejap kat luar, sebab semata nak bergambar kat pintu masuk...kang ada yang tak percaya lak kang...hahaha....

aku dan anak bujang jek...anak dara dok dalam kete dediam...hehehe...

dah siap seme, terus gerak pulang...tapi singgah kat kfc dulu tuk sarapan...pastu singgah kat KEA FARM, beli belah dan terus balik penang ikut simpang pulai sana...gerun weii bila lalu ikut sana, tetambah kat kasawan kemalangan ngeri yang melibatkan pelancong dari tailen itu hari...hurmm...

so, kalu sesapa yang ada niat nak buat tempahan...tempahan boleh dibuat di SINI...meh aku tunjuk cara² nak buat tempahan...senang jek, tak susah mana pung...ni bagi sesapa yang belum pernah wat tempahan ok...yang dah pernah, dok dediam...jangan gatal nak komen dah tau pung...aku cepuk kang...huh...

1.dah masuk web kat atas tu, memula p klik kat Rumah Peranginan seperti gambar di bawah ni ha...

2. lepas tu akan keluar page lain...so tanpa segan masukkan ic penempah...lihat gambar di bawah...dan masukkan butir² yang diperlukan...untuk yang BARU menempah, sila klik pada TEMPAHAN BARU... 

3. Pilih destinasi yang hendak dituju... 

4. dan pilih jenis tempahan yang hendak dibuat dah masukkan butir² tempahan....kena nengok tarikh yang korang nak p la sama ada kosong atau tidak...so sila cuba dan cuba lagi...mana tau ada kosong pada tarikh yang korang nak p tu...huhuhu... 

so bila dah berjaya, print dan leh bayar online or p bayar terus kat kaunter BPH sana...senang kan...

35 comments

Tuesday, February 08, 2011 9:57:00 AM

perghhh w/p tkdak ekon ok apa.. bukan pi nak duk lam bilik.. pi nak bermalam n mandi je..kecuali la p nak hanimun dlm bilik..kekekek

Tuesday, February 08, 2011 9:58:00 AM

salam..kty rasa okeh je biliknya.
lagi pun ch dah sejuk takyah aircond pun takpe.

Tuesday, February 08, 2011 10:02:00 AM

fiza hotel kat cameron mana penah yg ade aircond ...gile hape klu ade aircond tatau la ...ade heater cam kat obersi tu tak pe la ...
sejuk weh ...

dah tgh2 tahun br ok tak sejuk sgt....

mls nk click ... bkn nye ade kosong dah pungggg...mencik

kak pesal ko book memula dulu tak bgtau aku ..
bila dah penuh br nk wat entry ..ceh ...
tp seyes bilik mmg besar la .. bleh main lari2 lagi tuh ..selesa la

Tuesday, February 08, 2011 10:08:00 AM

eima~ weh ang dh try ka tido hotel kat cameron? awat country lodge n equatorial aku p ada ekon..hahahaha

tp aku off jela ekon tu gilerr nak beku aku tau.dh la aku alergik ekon. hahaha

Tuesday, February 08, 2011 10:21:00 AM

laa... murah giler tu sewanyer... klu cam ni leh try ni...

Tuesday, February 08, 2011 10:27:00 AM

aku lagi suke ikut simpang pulai.. jalan ok skit dari tapah tu..

Tuesday, February 08, 2011 10:27:00 AM

tima kasih bebanyak zan..kasi info..nanti kalo pi sana nak dok situ gak la..save byk tu!!

Tuesday, February 08, 2011 10:27:00 AM

tima kasih bebanyak zan..kasi info..nanti kalo pi sana nak dok situ gak la..save byk tu!!

Tuesday, February 08, 2011 10:27:00 AM

tima kasih bebanyak zan..kasi info..nanti kalo pi sana nak dok situ gak la..save byk tu!!

Tuesday, February 08, 2011 10:29:00 AM

murah kan
untung kalo com ade provide otel2 ni
mcm BNM pn murah2 jek
rasa CH baru rm8/nite

Tuesday, February 08, 2011 10:30:00 AM

kwn pun br je pegi sana.. tp ila cuba nak booking penuh je madang... but i will try again n again... yg penting tempat selesa kan... xyah aircond pun xpe.. mmg dah sejuk pung....

Tuesday, February 08, 2011 10:31:00 AM

KO pon dah bole jadi duta pelancongan kekeke
ok sangat dah ni wei...
klw aku la dah ckp selesa dah ni..
mmg seme otel xde ekon hehhe
gile nk ekon?sejuk ketar2

Tuesday, February 08, 2011 10:31:00 AM

wowwwwww!! murah lah kak! berbaloi gak sebab bilik tu nampak besauuu, leh try! :)

Tuesday, February 08, 2011 10:35:00 AM

bape hengget kak semalam?

Tuesday, February 08, 2011 10:40:00 AM

thanks kak buat entry pasal ni
mmg berguna utk org2 cam saya ni, hehe...

tak yah nak ber ekon2 kot..kt CH sejuk je, huhu!

thanks lagi skali :)

Tuesday, February 08, 2011 10:47:00 AM

RM25 ja???boleh booking nih...

Tuesday, February 08, 2011 10:49:00 AM

kak,ni utk federal je ke? ke negeri pun blh mohon? ada yg kata rumah persekutuan ni utk yg keje kat bawah persekutuan jerk..bawah negeri tak leh mohon..

Tuesday, February 08, 2011 10:50:00 AM

besar jgk bilik dia yer...ummi penah g tp ambik yg banglo tu sbb pegi reramai satu kg...!! banglo 3 bilik pun baru rm100 jerk...untung kite keje gomen kan..tp kena buk awai2 la...

Tuesday, February 08, 2011 11:01:00 AM

Murah lah cik mot.

Yang ni sesapa jer bley booking ker? Atau yg keja gomen jer?

Tuesday, February 08, 2011 11:10:00 AM

ermm memang akak x tahu ada rumah persinggahan persekutuan nie .. agak menarik kan .. cantik lak tuu
ermm leh lah try lepas nie kalau ke Ch lagi :))

Tuesday, February 08, 2011 11:22:00 AM

izan, berapa lama tempoh tempah? selalu manjang full sajok

Tuesday, February 08, 2011 11:36:00 AM

wah bestnyer..murah lak tue..tapi mesti org kerja kerajaan kan??? mana yg swasta nie terima jer laaaaaaaaa kan???

Tuesday, February 08, 2011 11:48:00 AM

bes nye g holiday!!!!!
nak ikot cik mottttt

Tuesday, February 08, 2011 11:51:00 AM

harga murah bilik pun not bad.. ok la tu

Tuesday, February 08, 2011 11:52:00 AM

bestnya! jalan sakan ..
=)

Tuesday, February 08, 2011 12:04:00 PM

ok jugak bilik dia tu.. nak try jugak la...

Tuesday, February 08, 2011 12:11:00 PM

akak..lama x proses booking umah nih??
lagi soklan cepukemas...hehehe
umah tu ada hantu x????ngeh3...

Tuesday, February 08, 2011 12:19:00 PM

nampak selesa sungguh!.. nak p jugak la.. hehe

Tuesday, February 08, 2011 12:26:00 PM

nak tido situ jugak... save bajet

Tuesday, February 08, 2011 1:20:00 PM

Best la kalau kejer goment dapat save budget banyak. Tapi kalau kejer swasta tak merasa la hu..hu..

Tuesday, February 08, 2011 2:54:00 PM

oit jawab la

Tuesday, February 08, 2011 2:55:00 PM

akk tak tau pun selama ni ada penginapan begini..

tq info awk bg sukaaa sgt2 :D

Thursday, February 10, 2011 10:41:00 PM

waaa....baru sempat baca..bes gak umah persekutuan kan?
Oke..leh terai nati.. huhu :P

Monday, February 14, 2011 8:05:00 PM

suatu hari nanti gua igt nak abeskan siasa2 hidup kat cameron highland

Thursday, December 27, 2012 10:23:00 AM

Ohhhh...begini caranya.. =)
Moceeehhh kak

Post a Comment