Wednesday, February 2, 2011

Sakitnya Bila Telinga Berdengung Cam Gini


salam semua...
nak tanya korang la...pe korang buat ek kalu telinga korang berdengung...
aku ni ha, rasa bad mud sepanjang hari sebab telinga belah kanan berdengung...sakitnya tuhan sahaja yang tahu...eh ni bukan dengung sebab masuk air ke tak...bukan bukan...tapi dengung ni terjadi masa turun dari CH pagi tadi...giler ar...ni sure sebab tekanan yang berlaku...huwaaa...dah lama tak alami dengung2 gini...last ritu masa naik flight p Langkawi rasa...huwaaa...sakit sakit...

macam2 cara dah aku wat ni...tutup hidung pastu cuba bernafas...tapi tak jadi jugak...lastnya aku sakit sendiri...bad mud aku rini...nak bergambar kat Tasik Mengkuang tadi pun tak jadi...sebab nilah...mud takdak...alih2 anak2 ja yang bergambar...siyes rasa sakit sesangat....tapi tah macam mana tah tetiba aku teringat nak masukkan air pastu cuba kuarkan balik....malah aku try semula kaedah menutup idung tu seme...dan hasilnya...dengung tu berjaya aku pecahkan...SUDAHNYA...telinga belah kanan aku berdarah...cuak aku...takut gegendang rosak kan...kes naya plak...

tapi kalu menda cam gini terjadi, mang aku rasa tak tentu arah la...tak dengar apa weii...siyes....nangis2 aku ni...tak tau nak buat apa tadi...

tapi skang, alhamdulillah...dah ok lah sikit...tapi darah tu masih adalah...disertai dengan air sekali...sure air yang aku masukkan tadi...hurmm...ekseli malam ni aku nak update citer bergambar...tapi ni aku online guna netbook...gambar lak dalam lappy...sok2 la...takpun peram dulu sampai minggu depan kan...huhu....

eh esok raya...korang tak p raya ke...kata kita 1Malaysia...tahun ni sedih ar, tak pat angpau dah sejak kawin ni...kalu dulu pernah gak dapat angpau dari sorang officer chinese tu...dapat duit kaler pepel lagi...beh tul...skang nan ado dah...huhuhu...klah, nak tidokan anak dara dan bujangan dulu..pastu nak melawat kengkawan...lama dah tak melawat kawasan ni...hurmmm

7 comments

Wednesday, February 02, 2011 8:52:00 PM

sis gi lh hospital, nnti lg truk jdnye....

Wednesday, February 02, 2011 11:26:00 PM

sampai camtu seklai ker? ishhh.. scary plak.... dah ok ke belum ni zan?

Wednesday, February 02, 2011 11:33:00 PM

penah gak rasa berdengung cam tu..time nak turun cameron la..tapi tak perasan lak cam ne dengung tu leh hlg..dia hlg sendiri rasanya..

Thursday, February 03, 2011 8:08:00 AM

sakit sgt ke???
alhamdulillah....xpernah kena lagi....emmm...xdee rezeki kan nak bergmbar...nak wt cmne...xpe2...

Thursday, February 03, 2011 12:41:00 PM

ishk..riso aku bace..bek ko cek cpt2 weh

Friday, February 04, 2011 1:19:00 AM

kalau kesejukan pun bleh membuatkan telinga sakit berdengungan..

jgn lupa pi klinik kalau berlarutan

Friday, February 04, 2011 3:55:00 PM

kalau semua cara tradisional tak menjadi, haruslah ke klinik shj. ditakuti penyakit lain pula.

Post a Comment