Tuesday, February 22, 2011

Salam Terakhir...


Sampaikan salam buat semua
Salam terakhir salam teristimewa
Kepada kau yang tersayang
Pada teman yang ku kenang
Pemergian ku ini tak dirancang

Usah bertanya mengapa aku
Mengucap salam terakhir kepada mu
Kerna waktu berputaran
Bimbang tak berkesempatan
Melahirkan kerinduan terhadapmu
^___^

salam semua...pagi ni cam biasa, aku ditemani radio hotfm dalam perjalanan ke tempat kerja...hurmm...rini ada segmen tribute untuk Allahyarham Sudirman Hj. Arshad sempena 19 tahun pemergian beliau...syahdu tul bila dengar semua lagu arwah yang telah diputarkan..sangatlah nostalgia...dan aku salah seorang insan kerdil yang membesar dengan lagu beliau...siyes, aku paling suka lagu di atas...banyak kenangan yang tercipta dengan lagu di atas masa zaman cinta monyet dulu...hahaha, nak jugak tuuu....

sedar tak sedar dah 19 tahun kita kehilangan arwah kan...hurmm...dan aku rasa hingga kini tiada seorang pun yang layak untuk menggantikan beliau...artis yang versatile...perghh, pes time ni aku puji artis ni...hehehe...yelah, bila kita nengok skang, tak ramai la artis yang layak dijadikan idola...banyak tak bleh pakai punya orang..grrr...statement berani mati gitu...

paling aku suka lagu SIAPAKAH MILIK GADIS INI, AYAH DAN IBU, TERASING, PELANGI PETANG, JAUH DI SUDUT HATI, NILAI CINTAMU...dan paling terkesan kat hati aku lagu WARISAN...kalu kita p btn ke memana, sure akan nyanyikan lagu ni...hurmm...

kalu korang masih ingat, dulu masa MHI zaman aziz desa punya hos, selalu gak la putarkan lagu warisan ni...hurmm...walaupun ianya lagu patriotik tapi sangatlah terkesan kat hati aku ni...

so, korang lak lagu per yang paling korang suka???maksud aku lagu Allahyarham Sudirman ni lah...

notadijariku: alfatihah buat beliau, tak lupa juga buat arwah ayah, mak mertua, pak mertua, dan semua yang telah pergi buat selamanya...amin...

21 comments

Tuesday, February 22, 2011 8:24:00 AM

ye..hr ni genap 19 tahun kan...hukhuk..xleh dgr lagu salam terakhir tu, odih!!!

Tuesday, February 22, 2011 8:33:00 AM

kat suria fm pon duk citer pasal arwah sudirman jgk... mmg sedeyy dgr lagu salam terakhir tuh...

Tuesday, February 22, 2011 8:34:00 AM

tengah dengar lagu2 sudirman dari pg td..best..now lagu basikal tua.. orang biasa..basikal tua..

Tuesday, February 22, 2011 8:44:00 AM

izan pun tgh layan MHI ni,semua pasal sudirman,lagu2 dia pagi2 ni.

Tiada galang gantinya.

Al-Fatihah.

Tuesday, February 22, 2011 8:46:00 AM

betul tu kak...syok ar ni dengar2 lagu arwah sudirman...lieya pun sambil drive pi keje tadi dok nyanyi2....baby dlm perut pun kemai lagi kicking2...sedap agaknye dengar suare mommy nye nyanyi keh keh keh

Tuesday, February 22, 2011 8:58:00 AM

lagu nie mmg mempunyai maksud yg sgt mendalam kan..mmg sedeyy kalau dgr lgu nie..sy pon suka!

Alfatihah utk arwah..

Tuesday, February 22, 2011 9:00:00 AM

izan..aku pung dengaq gak tadi...dh 19 thn Sudirman telah dia kan..tp lagu2 dia tetp evergreen di hati kita peminat2 nya..
Al fatihah untuk Arwah

Tuesday, February 22, 2011 9:05:00 AM

kawan sekelas aku dulu sibuk cari lagu ni. ptg balik sekolah dia kena langar lori...
AL-fatihah buat keduanya

Tuesday, February 22, 2011 9:35:00 AM

lagu2 die sume best2... huhu

Tuesday, February 22, 2011 9:42:00 AM

al-fatihah

aku suke lagu pelangi petang
sbb ade org bg aku lagu tu
sape??? tteetttttt
hahaa

Tuesday, February 22, 2011 9:52:00 AM

suka lagu warisan . dulu masa kat plkn , bawa lagu ni . huuuu ~~

Tuesday, February 22, 2011 9:55:00 AM

nangis mamy sat td dgr lagu ayah dan ibu T__T

al-fatihah utk semua arwah yg pergi..

Tuesday, February 22, 2011 10:05:00 AM

kte pun post pasal sudirman ari ni...ye ar pg2 td dah dgr lagu sudirman.....

Tuesday, February 22, 2011 10:12:00 AM

lagu aruah sudirman semuanya best2... tak muak kalu dengar selalu. al-fatihah utk aruah

Tuesday, February 22, 2011 10:19:00 AM

rata2 semua radio mengenai kisah sudirmankan hari nie

alfatihah utk arwah..amin

Tuesday, February 22, 2011 10:20:00 AM

nilai cintamu plg best:-)

Tuesday, February 22, 2011 10:24:00 AM

tetiba rasa nak karoke...ahahaahahah

Tuesday, February 22, 2011 10:30:00 AM

semua lagunya best kan..
patutu la ada PA kat sini pagi2 dah bukak lagu allayarham..

Tuesday, February 22, 2011 11:10:00 AM

al-fatihah angah suka lagu balik kampung hehehee

Tuesday, February 22, 2011 1:07:00 PM

salam terakhir...merisik khabar..pesan abang

Tuesday, February 22, 2011 1:11:00 PM

al fatihah..

tulis nama atas batu....itulah yang menjadi batu tanda...bersemadilah almarhum di sana..kami juga bakal meyusUl..namun tak pasti bila..Muga dicucri rahmat ats roh almarhum sudirman..

Post a Comment