Tuesday, February 8, 2011

Satu Kisah Di Tanah Rata


masih cerita sal p CH itu hari..tapi aku rasa entry aku dah campur aduk dah ni...ada sal kat CH...ada sal kat penang...arghh..dulik ar seme tu...layan jek...sementara aku rajin ni...hahaha...masa sampai jek kat CH itu hari, lepak amik hangin sejuk kat kedai tepi jalan Cameron Bharat punya plantation tu...tapi tak makan pung...sebab bawa bekal...so suh hubby cari tempat lapang nak berkelah...lapo jugak...dah time lunch kan...nak cek in lambat lagi jam 2 petang...so lepak kat tanah rata...kat cam taman tu...makan bekal yang dibawa...gambar bekal tak yah tanya la...tak sempat nak snap...sebab dah lapor giler...
ritu aku bawa bekal, sambal ikan bilis, telur masin, sayur kacang buncis, sup campur, dan tak lupa jugak tempoyak...semata nak save bajet kan...hahaha...g pun dah biasa kalu balik area utara, sure bawa bekal punya...

ni adik, suka la dia dapat lepaskan diri kat sini...masa ni sejuk lagi...tu yang kai baju sejuk..

even dah berkali aku p CH...ni baru pertama kali aku bergambar kat sini tau...sedih kan???
eh ni adik lagi...dia jelah mangsa aku nak snap² gambar ni...hahaha...

pastu datanglah kakak yang mengacau adik...

ni gambar semenya masa dah siap menjamu selera ye...masa tengah menjamu selera tak ingat pe dah..yang penting perut harus diisi...hehehe...gambar adik ngan kakak lagi...ni kejaan hubby...aku sibuk mengemas...cehh...cam mengemas kat umah jek kan...

ha, kan aku dah kata, masa ni adik tak rasa sejuk dah...tu yang tak kai baju sejuk dah tu...rileks jek dia...

gambar MEREKA lagi...

yang ni barulah ada aku...dan adik kembali memakai baju sejuk...hahaha...aku pun sejuk, ni kan pulak MEREKA kan...:p

hubby dan anak² plak...

tetiba hubby suh amik gambar dia melompat...tah la, buang tebiat kut...aku layan jelah..ingatkan kamera free ni tak leh snap gambar melompat ni...eh rupanya bleh la...hehehe...

dan apa lagi, si kakak pun join melompat jugak...aku???hahaha...tak larat nak melompat weii...baru pas makan..:p...alasang!!!

siap leh landing² atas rumput tu...

dan nasiblah ada sefamili lain yang datang situ, leh la suh deme amik gambar kami sefamili ni...kalu idak, memang nan ado la...hurmm...

tu jelah kisah di tanah rata...nanti kisah kat kea farm lak...huhuhu....daaa....tah bila lagi aku nak p cameron tak tau...balik penang pun 2 kali jek dalam setahun....hehehe....

11 comments

Tuesday, February 08, 2011 1:13:00 PM

omak aihh tinggi je nmpk kakak lompat tu..awat irfan tk lompat??alasang cm ibu jgk ye..ekekeke

Tuesday, February 08, 2011 1:13:00 PM

tahun lepas kami ke CH duk umah rm25 tu juge...untung kan? besar tp murah...tp nak ke sana lagi mungkin lmbt lg sbb ku xthn mabuk...hehe

Tuesday, February 08, 2011 1:19:00 PM

Sama la kita izan. Kami kalau jalan2 mmg bwak bekal masak sendiri lagi puas hati dan yang penting jimat kan..kan..

Tuesday, February 08, 2011 1:28:00 PM

@MrS. F!zA
hahaha...kan dah kata alasang kan...huhuhu

@mrs_zura
kalu naik ikut tapah memang mabuk giler...ritu pun termuntah jugak...lagi pulak dok belakang...haihh...

@Fieza
lagi sonok kan bawa bekal...puashati la makan...hehehe...
alasang, walhal nak jimat...ekekek...

Tuesday, February 08, 2011 1:50:00 PM

lorr akak...ingat kisah apa tadik..kisah melompat kt tanah rata rupenyer..hehe

btw...email et.bak82@gmail.com
kang akak email et yer...nk address ngan no phone akak jugak...

Tuesday, February 08, 2011 1:58:00 PM

best nye!!!
next holiday ni mmg aku nk gi CH la
rindu nk pekena teh tarik dia

Tuesday, February 08, 2011 2:53:00 PM

apa2 pun aku tetap suka rambut kakak

Tuesday, February 08, 2011 3:11:00 PM

wow bukan main lagi encik harris melompat lompat..hahhaaaa

Tuesday, February 08, 2011 3:51:00 PM

mcm aku kenai je tmpt ni hehe
ada x nampk kesan kaki aku kt sini
heheh aku suka tol tgk gmbr lompat2
aku klw xamek gmbr lompat mgm xsah

Tuesday, February 08, 2011 4:14:00 PM

huhu adeh cameron lagi wat org jeles jew huhuhu .. ni yg nak g booking ni heheh ;)

Tuesday, February 08, 2011 7:00:00 PM

iye... nnt akak jejak juga... bebila senang la...

Post a Comment