Wednesday, February 9, 2011

SYABAS!!!Kau Berjaya Merobek Hatiku...


ari ahad lepas, hubby baru pas cek peti surat...pastu naik kerumah dia tunjuk bil dari SYABAS ni...wahh...syabas sungguh wei...nak tau naper???korang nengok amaun yang telah dicaj pada bulan ini...arghh...sangat tak masuk akal ok..

tu dia...RM89.00 ye kengkawan...giler KE apa...famili aku bukan ramai mana pung...lagi pulak aku bukan bukak kedai dobi yang mana menggunakan air yang banyak...sangatlah aneh ok...lum pernah kena caj sebanyak ni sebelum ni tau...paling tinggi pun RM15 jek...yelah, time hari keje mandi pung 2 kali sehari jek...time cuti sekali sehari...:p...kalu TERLEBIH RAJIN barulah 2-3 kali sehari...takkan la mandi berkali² dah caj dalam RM89 cam gitu...ishh...sungguh² hati aku robek gini...siyes la...

pastu tadi borak punya borak ngan opismate...dia pun alami perkara yang sama...kata dia lagi dia kena caj RM84.00...ceh...murah RM5 dari aku punya caj...arghh...tak le jadi gini...nak tak nak aku kena tepon dengan PUSPEL ni...nak tanya gimana keadaan cam gini leh berlaku...

yelah, bak kata kawan aku lagi...mandi wajib pun belum tentu hari²...takkan mahal cam gini kan...aku???senyum jelah...cam tetahu jek...hahaha....

29 comments

Wednesday, February 09, 2011 10:34:00 AM

alamak kak izan..mahalnya...nie sy takut nie..rumah sy dari apartment ke teres mesti byr minimum RM6 tu..jgn tiba2 dpt mcm nie jugak...pitam sy...

Wednesday, February 09, 2011 10:36:00 AM

@mrs_zura
mahal kan...tak pernah2 dapat bil cam gini tau...

Wednesday, February 09, 2011 10:39:00 AM

bil air aku salu 0

skrg da 20 inggit

padahal skrg salu takde rumah

Wednesday, February 09, 2011 10:41:00 AM

Bil air yg lain tertunggak kot...tu syabas dpt trace...eheheeheheee..


just kidding....

Wednesday, February 09, 2011 10:42:00 AM

fuu yooo... memang kira banyak tu mot. apakata refer kat SYABAS..double check balik. mana tahu kut silap kan.

Wednesday, February 09, 2011 10:42:00 AM

dia main hentam je ni
malas tgk meter kot
xmunasabah wei...

Wednesday, February 09, 2011 10:54:00 AM

dia soh bayarkan utk jiran2 akak sekali kot..hehe

Wednesday, February 09, 2011 11:03:00 AM

wah,ni mcm kes izan,tak pindah lagi lg bil air kena dekat RM200..hubby g byr je sebab dgn positif pk,kami cuci rumah byk guna air (walaupun sbnrnya tak logik sbb cuci baru sekali huhu),last2 mmg salahkira pun,sekarang bil air izan semua negatif,tak pyh byr utk 10 bulan heheh.

Wednesday, February 09, 2011 11:05:00 AM

ini dah macam bil air untuk setaman, kita yg bayar dua bulan sekali pun tak cecah rm80. kena call cikMot, tanya.

Wednesday, February 09, 2011 11:15:00 AM

mahalnye kak..
tapi kat rumah saya dh 2 tahun bil 0 sen. dduk 3 beranak je... air guna pun tak banyak.. nak tengok plak bulan nie macam mna

Wednesday, February 09, 2011 11:32:00 AM

ko g wat report skarg !

nympah pulak aku degr diorg ni caj mahal gile ni...:D

Wednesday, February 09, 2011 11:46:00 AM

memang banyak tu...macam bil untuk opislah plak...

Wednesday, February 09, 2011 11:48:00 AM

pas call sila cite ..aku nk tau pe kes ...

Wednesday, February 09, 2011 11:52:00 AM

kty yang ramai kat umah ..kain bertimbun ..pun tak cenggitu bil nya..

kena buat laporan tu..ke ada org curi air.

Wednesday, February 09, 2011 11:59:00 AM

Byk tu utk 4 orang. Ko try check lah ngan SYABAS. Laki aku kerja SYABAS, kekadang dia citer ada meter reader yg salah baca meter. Agaknya budak baru kot yg baca meter tu.

Bil air umah aku masih lagi FOC even dah stahun duduk...hehehehe...jimat :-)

Wednesday, February 09, 2011 12:17:00 PM

angah rasa takut ada air terbuang kot..@ senang erti kata paip bocot kot....
apa pun gi tanay puspel

Wednesday, February 09, 2011 12:17:00 PM

waa..camne leh naek mendadak camtu??huhu~

Yang comel,
Khumaera Ismail

Wednesday, February 09, 2011 12:29:00 PM

ada betoi jgk kata nana tu.. hahahaha..

akak, mu nya bil jap free jp melampau..kalo bil ltrik byk tu ok la blh trima kot tlbih gna brg ltrik kan..ni air yg tk thn tu..hahahaha

Wednesday, February 09, 2011 12:50:00 PM

mak ai.. mahalnyer... dok rmh teres kan... entah2 paip bocor bwh tanah kot... baeik call puspell je...

Wednesday, February 09, 2011 1:01:00 PM

paip bocor nih... baik nko cek ngan syabas cik mot

Wednesday, February 09, 2011 1:29:00 PM

macam bil api lak ye jadinya..rasanya ada kesilapan teknikal tu kot..
kita bt masa ni bil air masih lagi free..

Wednesday, February 09, 2011 1:45:00 PM

tariff air naik la kot..
ni msti selangor mansohkan yg berapa liter padu tu..
then dia caluclate dr dulu punya yg free tu..agaknye la.ehee

Wednesday, February 09, 2011 2:25:00 PM

ishhh... pesal mahal benor??

Wednesday, February 09, 2011 2:41:00 PM

kalau bil letrik byk ni pun dah rasa mahal...ni lagi pulak bil air...!!

Wednesday, February 09, 2011 4:17:00 PM

eh! ko ada swiming pool ke kat lam tandas tu?
jgn bayar... tunggu bil bln depan tgk cam na..
penah jugak kena RM46 tapi bil bln depan dia tolak balik..

Wednesday, February 09, 2011 5:24:00 PM

mak ai......mahalnya~

Wednesday, February 09, 2011 6:17:00 PM

wahh mandi wajib hari hari..likes!!

Wednesday, February 09, 2011 6:58:00 PM

acer giler bil banyak tuu dik .. aduhh kalau akak call jer nak kan kepastian huhuhu

Thursday, February 10, 2011 9:51:00 AM

ni gara2 dapat bil RM0.00 ari tu kot

Post a Comment