Tuesday, March 1, 2011

Kata Mak, Kalau Rindu...Balik Lah...HurmmMm


hurmm....memang rindu pun...semalam aku ada mengutarakan kat hubby...tanya dia bila nak balik jengka...dah agak lama tak balik sana...tuk tahun ni sekali pun belum pernah lagi...bukannya takmo balik tapi kengkangan masa sebab kadang² hubby kena keje hari sabtu dan ahad...mulanya aku ingat nak ajak balik minggu ni...tapi kata hubby dia kena jadi emcee plak tuk hari sabtu ni...so terus pusing aerial jadinya minggu depan la baru boleh balik kampung...hurmm...sian kan kat aku...cam jauh benar jengka-putrajaya ni...aler, 2 jam lebih jek pung...tapi nak wat camner...keje lagi penting kut...sob sob...

aku akui lah, sejak kahwin ni aku tak boleh selalu balik ke kampung...kalu waktu bujang dulu, pantang takde pe nak buat time wiken, sure aku stat kete, terus ke kampung halaman...tu waktu bujang dulu bleh ar...komitmen tak banyak...tak banyak menda nak fikir...tapi skang...nak balik kampung pun kena fikir dua tiga kali...kalu ada bajet lebih, bleh ar balik...kalu idak, kena tunggu bulan berikutnya la...yelah, minyak, tol seme tu kena utamakan....lainlah memang kampung kat dalam kawasan yang sama...tu bukan dikira balik kampung tu...tapi balik ke rumah....hahaha...

so nak tanya korang la kan...dalam sebulan la kan, baper kali korang balik kampung???kalu aku plak, dalam setahun adalah 2-3 kali jek aku balik guar perahu sana....nak pulak ritu dah balik sana...dan tunggu raya haji la plak balik sana...kalu nak balik tiap minggu nampaknya tokey kambing jual kandang...owhh, tak mampu la mak...eh ada kena mengena ke???tah la...aku ni main taip ikut apa yang aku fikirkan ni...

pepun, kompem la, minggu depan balik jengka ek bang...rindu kat nasi lemak...hurmm....

notadijariku: rini sampai opis lewat..suh hubby anto...ujan, aku malas nak drive....huhuhu....

16 comments

Tuesday, March 01, 2011 8:49:00 AM

hukhuk..sy sebulan sekali je blik...tyme student dl, sebulan 4 kali balik...dh keje ni ssh ckit....

Tuesday, March 01, 2011 8:53:00 AM

2 kali setaun. raye pose n raye aji. sib baik ade raye. kalau takde raye, rasenye tak balik kot. heheh.

tp mak n ayah aku dtg cni sebulan sekurangnye skali. alang2 diorg ade keje kan.

Tuesday, March 01, 2011 8:57:00 AM

@mizzkechique
dik tina...tu baru keje...sok2 dah kawin..sure jadi cam akak ni...huhuhu...

Tuesday, March 01, 2011 8:57:00 AM

@..nOj..
ha, ada gak meke datang...mak aku susah la nak datang...dia pun ada keje dia kan...so aku la kena balik sana...hurmm...

Tuesday, March 01, 2011 9:06:00 AM

cpt gi balek kg..sian mak tu..pun rindu jgk tuu...ishh tak aci ni asik balik penang je sll heheee..

Tuesday, March 01, 2011 9:07:00 AM

tau xpe..kakak sy pun ssh nk blik sejak2 dh kawen ni..anak dh skolah, lg la ssh...

Tuesday, March 01, 2011 9:14:00 AM

balik jgn x balik .. nanti kena babab .. dah rinduuu tuu .. kalau akak x citer panjang .. zazzzzzz mik EL ekekkeke

Tuesday, March 01, 2011 9:23:00 AM

sy pun jarang balik. antara sebabye:

1- kena ambik cuti extra. sy laki bini org jerantut. so, kalu balik 2hr wekend je x koser la. x pns bontot lagi nk balik umah sana. so, ambk la extra 2,4 hari. kena genap baru adil.huhu. dlm 3bulan 1 kali la..:D
2- of coz wangnye.malas nak cite.tau2 sndiri.haha

Tuesday, March 01, 2011 9:30:00 AM

sob..sob..sob.. sangat jarang kak.. hati ni nakkkkk sgt balik.. tp hubby part time study, sabtu ahad.. so pendamkan jela hasrat yang terendam huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Tuesday, March 01, 2011 9:31:00 AM

bila tah saya nie balik kg. huhuhu. kalu dulu dok kl jarang balik no hal la kan. nie dah dok kat ganu pun nak balik pun payah. cam ner ex? x baik tol kan? huhuu

Tuesday, March 01, 2011 9:47:00 AM

sebulan skali kalu hubby x keje weekend...tp my parent akan dtg berkali2 sbb abah sy slalu ada keje kt sini:-)
mertua jela jarang jumpa...

Tuesday, March 01, 2011 9:51:00 AM

balik sebulan 4 kali..hahahha..ye la kan SEGAMBUT je..

umah mertua setahun 2-3 kali...

Tuesday, March 01, 2011 9:56:00 AM

saya balik kampung setahun 2/3 kali...tu pun seb bek ada tiket free gomen kasik setahun skali...
ikut ati nak balik slalu tp apa kan daya skali balik rm1500 gtu tmbg nye (sy balik sabah)
umah mertua plak 2/3 bulan skali ikut bajet dan acara...tu hubby decide sbb kg die..

Tuesday, March 01, 2011 9:59:00 AM

orang balik jelai sekali sebulan kak.. kalo bali kedah plak , anak kene tunggu cuti lame baru leh balik..baru berbaloi2.. kalo x penat kat jalan jer..

Tuesday, March 01, 2011 9:59:00 AM

umah family aku kt gombak..so balik sana everyweek

kalo laki aku blk taiping sebulan sekali..kalo dia xbalik bulan tu, mak pak dia dtg dr taiping lepak umah kami..so gitu la kesahnyeee
mmg akan jumpa sebulan sekali punye

Tuesday, March 01, 2011 12:43:00 PM

2 bln sekali je lah cik not! walaupun kmpg tak le jauh, johor sane nun je....

Post a Comment