Tuesday, March 22, 2011

Nak Beli Rumah...Nak Beli Rumah!!!


ce bitau, rumah kat area mana yang murah...
aku rasa cam nak beli rumah ni...tetiba...ngidam gak ni...hahaha...
tapi pepun kenalah ikut kemampuan aku la kan...
hurmm...

nak beli rumah pun susah ...nak2 rege rumah melambung skang...haihh...
tanah selangor/putrajaya mana nak dapat dah rege bawah RM190k...seme up to RM200k ke atas kan...
ni rasa cam nak menetap kat area SP ni...tak pun melaka ke...hahaha...

tak pung, bina rumah sebelah umah mak jelah...kan kan...
muat lagi 2-3 biji umah tuk dibuat sewa tu...huhuhu...

arghh...pening la fikir...baik layan perut dulu...lapar....

31 comments

Tuesday, March 22, 2011 12:51:00 PM

masalah kite sm le kak..nk beli umah, tp area selangor ni sume mahal2 belaka...

Tuesday, March 22, 2011 12:59:00 PM

2thn yg lepas dpt g umah bawaj 100k ;p
pinky beli umah kt rawang..90k
early bird..tp kalau area putrajaya mmg mahai kan..
almaklum tempat cmner plak kt situ =)

doa utk kawan2 dpt beli umah..yeahhh..

Tuesday, March 22, 2011 1:53:00 PM

Insyaallah..buleh beli tu.. kalo nak beli, better carik skang, nati kang lagi melambung2 rega nya. Skang 200k dpt umah takde tanah je. Nak yg ada tanah mmg 300k ke atas. Uhuksss.

Tuesday, March 22, 2011 1:56:00 PM

Insyaallah..ada la nnti tu..tp lama2 tunggu harga makin mahai weeeh...sini area BKt jalil, lagi la...ratus2 ribu..juta pun ado..hu~

Tuesday, March 22, 2011 1:57:00 PM

@mizzkechique
tulah tu...nak li kat kampung...bila masa nak dok sana...sob sob...

Tuesday, March 22, 2011 1:57:00 PM

@♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥
uiiikss..area rawang ke mami???jauh benar tu...

Tuesday, March 22, 2011 1:58:00 PM

@PUANSTOBERI
ingat nak li area putrajaya...hahaha ada hati tu...tapi rege...mak aihh...hampir 600k tuu...ngucap panjang mak...

Tuesday, March 22, 2011 2:00:00 PM

@mamalieyna
juta juta rupiah mampu lagi kut...huhuhu

Tuesday, March 22, 2011 2:20:00 PM

Desa Bestari tuh ..
RM186K +
dengkil .. try la tp aku pegi cr tapak tu ari tu tak jumpa... nanti bila free nk pegi lagi ...

Tuesday, March 22, 2011 2:29:00 PM

jom la bli kat area umah aku... 20x70... double storey.. rm285k

Tuesday, March 22, 2011 2:31:00 PM

@eima
hurmm...murah lagi tu weii...tapi area mana tu...pelan lantai baper...
20x70 double or single storey???

Tuesday, March 22, 2011 2:32:00 PM

@Delima
area mana tu weii...
aku hanya mampu bayar 85k...ko bayarkan 200k tu bleh dak???bleh la bleh la...lalala...:p

Tuesday, March 22, 2011 2:42:00 PM

kat kuantan lagi mencanak2 naik....rasanye lagi mahal dari putrajaya...rumah yg tak seberapa pun dah bape..uhuhuhu tepi pantai..

Tuesday, March 22, 2011 2:43:00 PM

xper,keje gomen byk sket benefitnye,xlamer lg dptle tu umah ko ;)..selamat membeli!!!

Tuesday, March 22, 2011 2:48:00 PM

@~aSHa~
ye ke weii...mahal gak la kalu gitu...ishh, rugi tak beli masa memuda kan...takdelah melambung cam skang...

Tuesday, March 22, 2011 2:49:00 PM

@mama_umar_maryam
tulah, harap2 gitulah weii..tangguh2 kan, makin naik naik dan naik lagi..takdenya nak turun kan...

Tuesday, March 22, 2011 3:26:00 PM

aku rsa..idea hg nak wat kt umah mak hg lagi bernas dn tuntas..tp geran tanah kena la ubah ke nama hang..kdg2 payah gak kalau jadi geran berangkai nih...

pepun aku sngt setuju la hang ada aset umah izan...at least harta dari gaji kita..rugi kalau kita keja gomen tak beli umah...pulak nih aku dpt info (dri paper tak silap) harga umh anak naik dua kali ganda menjelang bulan julai nih kot..(lepas hrga minyak naik..)

tp tuh la aku nih dok aloq setaq..beli lak area pokok sena..so dpt la umah yg harga available lagi..kalau dok KL, pjaya ..tak mampu lagi la kot..

Tuesday, March 22, 2011 3:34:00 PM

dulu dptlah rumah murah2 dik .. skrg jgn haraplahh semua bawah 200k huhuh akak beli yg rege 170k punn payah nak diluluskan oleh bank .. masalah developer pulak huhuh

Tuesday, March 22, 2011 4:13:00 PM

betulah cik mot, rumah zaman lani ni, takdenye yg bawah 190k, semuanya main 200 keratas..tu tahap² jotawan aje yg mampu beli, hukhuk..

Tuesday, March 22, 2011 4:24:00 PM

cik mot, kalaunk guna loan perbendaharaan...bgtau cik bebel...cik bebel bole tolong...ngeeeeeee

Tuesday, March 22, 2011 4:38:00 PM

Susah nak dapat umah murah skang nih. Makin mahal adalah. Kalau nak murah jauh lah plak, rawang...puncak alam.

Kat tempat aku nih (cyberjaya) coming soon nak buat apartment. Klo nak beli bagi tau aku. Klo nak staff price..pakai nama aku...ekekekeke...

Tuesday, March 22, 2011 4:39:00 PM

mak ai akan naik lagi..
tambah2 sejak 2009 pinjaman gomen dah jadi 30 tahun...masa 2008...25 tahun..tu yg masih available bagi aku suami isteri....tapi lepas je 2009...time tu...ketar dgr harga rumah...

Tuesday, March 22, 2011 4:44:00 PM

itu ler harga rumah giler mahai .. kami beli umh thn 2009 . tu pun bulan2 byr almost 1k ..hu..hu..

Tuesday, March 22, 2011 5:53:00 PM

aku pun tgh ngusha umah yg bwh rm200K
jenuh wey nk mecari
ko area mana ni??
aku dok usha area saujana utama tu
kalo kt puncak alam dpt lg rege bwh 190K tu

Tuesday, March 22, 2011 6:37:00 PM

akak...jomla join skim rumah pertamaku...

Tuesday, March 22, 2011 7:15:00 PM

nk rumah murah ko carik area semenyih sana nu
kt umah kaka aku

Wednesday, March 23, 2011 9:27:00 AM

hayoo.. rumah skrg mahal.. ini cerita kat tganu ni.. saya beli rumah harga 100k, jiran sebelah tu beli tahun 2006 baru 80k... rugi betol tak beli awal2...

Wednesday, March 23, 2011 9:40:00 AM

beli kat nilai, bkt beruntung, rawang...heheheheh!

Wednesday, March 23, 2011 10:21:00 AM

susah nk dpt umah area selangor/putrajaya <200k kan kak...
kalo la akak terjumpa...cepat2 bgtau et..hehe

Wednesday, March 23, 2011 11:07:00 AM

susah susah izan, ko beli umah aku ajer lah....aku memang nak jual umah..sebab aku kan dapat umah pusaka..kahkahkah..aku nak beli umah lain yang share nama ngan suami aku...aku rumah teres 20 x 70..tapi kat ktn ler..harga bawah dari rm160k..bley runding lagi..oklah tu..ko nak tak zan...aku offer nih...aku pun doakan agar elaun rumah kita akan naik skit ler dari skang memandangkan harga rumah mahal benor skang nih..uhukksss

Tuesday, March 29, 2011 1:23:00 PM

@cikmOt

single 20x70
ok la tuh ....

semi D dekat sepang 1 1/2 tingkat 248k .. tmn pe tah lupa plak....

tmn mawar pun ok ... tp harga tak sempat nk survey lagi ....

Post a Comment