Wednesday, March 23, 2011

Pusat Pemuliharaan Dan Pemeliharaan


hurmm...sejak dari dulu lagi, aku suka pada pokok2 bunga hijau...dan dek kerana minat...ada 2-3 pokok berdaun ni aku tanam...eh bukan tanam la, tapi aku jaga kat opis ni...suka nengok bila pokok² ni idup segar...dan ritu masa aku kerap bercuti tambahan lagi kelupaan nak siram pokok² ni, satu peristiwa terjadi...di mana pokok² ni hampir layu dan M.A.T.I...sedih tul weii...at last sebagai solution dia, aku letak pokok² dalam toilet kat opis aku ni...aku rasa, kat situlah pusat pemuliharaan yang terbaik buat pokok² kesayangan aku ni...sayang woo...cantik daun² dia...menghijau jek...

nilah pokok yang aku maksudkan tu...cam pokok plastik pun ada kan...

yang ni pun kepunyaan aku...dah hampir mati jugak...so masukkan kat pusat pemuliharaan...
skang begini lah rupanya... 

dan yang dalam pasu kuning tu baru aku masukkan minggu lepas...ni kes nak mati jugak ni...kesian...dok lam opis mana nak dapat cahaya kan...'baja' pun takde...hahaha...
so kalu dok kat pusat sana, cahaya pun dapat...baja lagilah...hahaha... 

dan sedar tak sedar, adalah 2 pokok opismate lain yang datang memeriahkan pusat ni...
best kan...barulah menghijau suasana ladies room ni...ekekeke... 

bersama menghijaukan opis kita....hahaha....

13 comments

Wednesday, March 23, 2011 11:19:00 AM

lor..bawak sendri rupanya pokok2 menghijau kat ladies tuh..hehe, ingat kan mmmg ada....

ari tuh ada p ladies kat perbadanan ptrjya, pun ada gak pokok2 menghijau nih..:D

Wednesday, March 23, 2011 11:55:00 AM

org kate pokok yg cam daun plastik tu beracun.......huhuhu


ko anto pegi pusat pemulihan tp ko mls sebenarnye nk jirus diorg

Wednesday, March 23, 2011 11:56:00 AM

zan, rajin ko ni. eddy dulu ada beli sepasang pokok daun hijau kt care4. katanya nk tmbh oksigen dlm rmh hahahaa. ko tau mana dia letak? 1 dlm toilet tgh, 1 lg dlm toilet master bedroom. tp sedih la yg dlm toilet tgh tu lama2 mati sbb tak dpt cahaya. aku tingin gak bercucuk tanam tp balkoni sempit. nnti aku tanam cili aku gi petik mkn plak hehe

Wednesday, March 23, 2011 12:02:00 PM

@AYuNG
kat sini takde orang nak sponsor...huhuhu

Wednesday, March 23, 2011 12:03:00 PM

@eima
tah la beracun atau tidak...tu aku letak kat opis tu...bukan kat umah

weii aku bukan malas, tapi kalu letak lam bilik aku selalu lupa jirus...tu yang nak kojol jek seme...senang citer buh lam toilet...asal nampak p jirus...kan kan

Wednesday, March 23, 2011 12:03:00 PM

@Afne
afne, aku tunggu ada umah atas tanah la, baru nak bercucuk tanam...huhuhu...

Wednesday, March 23, 2011 12:05:00 PM

la bawa dari rumah ke?? ingat kan ada org sponsor

Wednesday, March 23, 2011 12:19:00 PM

toilet kat sini pon ada pokok hijau yang memang opis nyer.. taman guna jeli2 yang warna warni tu, so x yah asik nak siram jerk, cuma tambah air bile dah kurang..

suke hijau..

Wednesday, March 23, 2011 1:15:00 PM

ha'ah..macam pokok plastik nampak subur jer.dulu daya pun letak pokok hidup dalam bilik air tp sejak terbaca kat mana tah,pokok2 tu pun berzikir pd Allah..tak elok letak tpt kotor.terus saya bawak keluar..tapi kat hotel2 mesti ada pokok dlam toilet diorang kan?

maaf ye kalau salah komen

Wednesday, March 23, 2011 1:16:00 PM

kat ofis aku pun ade pokok2 idup ijau2 ni..tp tak tahan lame la..jap je da layu jd kuning2..gamaknye aircond sgt n tak dpt cahaya..last2 mati begitu saje..sian tgk..

Wednesday, March 23, 2011 4:30:00 PM

keliling opis aku ada pokok, dari tingkap nampak pokok dan laut....nampak bird jugak....

Wednesday, March 23, 2011 5:11:00 PM

sabo jela mung ni kak.. tapi lawo la pokok2 tu kak.. bak sini laa saya jagakan.. (tak sampai 2 hari msti mati pokok tu hahaahaha)

Thursday, March 24, 2011 11:18:00 AM

ooo baru tahu, pusat pemuliharaan tu rupanya kat ladies room

Post a Comment