Friday, March 4, 2011

This Is My Card...


semalam...belek gambar² lama dalam album...terpandang kad nama yang satu masa dahulu sangatlah glamer....sampai berebut² nak order...ingat lagi masa tu di waktu sekolah menengah...sanggup order sampai berset² semata nak kasi kat kenalan baru...yelah, dulu kan aku aktif...selalu sertai perkhemahan pengakap dan pernah wakilkan daerah maran ke JAMBORI ASIA PASIFIK di Bukit Keluang sana...hurmm...memori sungguh...

seingat aku la, kad nama ni satu set RM2.50 kut...tah la aku dah lupa...bukan takat nak buh nama tapi kata² yang tertera kat kad tu pun tak bleh kalah...ayat yang paling glamer..cam INGAT DAKU DALAM DOAMU...SAYANG SELALU...SALAM PERKENALAN....REMEMBER ME ALWAYS...BE THE BEST...SAYA SAYANG AWAK...dan macam² lagi la...pastu wajah² yang menjadi pujaan surelah artis dari Hong Kong sana...cam LEON LAI MENG tu...masa ianya menjadi satu fenomena tu, leh dikatakan seme pelajar ada kad nama ni...hehehe...pastu tukar menukar sesama sendiri...arghhh so sweat...ekekeke....
tapi skang ni, tak pasti la sama ada agensi yang mengeluarkan kad nama ni masih wujud lagi atau pun tidak...kalu masih ada, nak gak aku tempah...hehehe...

ok, ni kad nama yang aku maksudkan tu...aku gugel jek...lupa nak snap gambar kat umah tu...

sumber gambar dari google image...

so, korang plak camner...korang pernah ada kad nama cam gini???ke malu nak ngaku ni...meh tukar² meh...hahaha...

24 comments

Friday, March 04, 2011 9:00:00 AM

Akak... Ammar nak tempah jugak..macam mana ek?

Friday, March 04, 2011 9:06:00 AM

ade gak dulu kak..tp ntah kat mane ntah skrg..ke dah abis bg kat org...hehehe..

Friday, March 04, 2011 9:09:00 AM

kah..kah.kah.. bohonglah kalau kata tak pernah buat kan?? tapi tak lah sekerap macam cik mot..yuhuuu..
tapi sekarang dah tak ada dah kan???apa punn tue perkara lama sekarang dah tak ada dah kan???

Friday, March 04, 2011 9:12:00 AM

hahhahahahaha! cikmot weh teringat kad time ieda darjah 6, hahahah, tapi ieda tak buat, konon tak main la time tu ;p

Friday, March 04, 2011 9:13:00 AM

muhahaha...wajib ada kad ni dulu...mesti nk munge2 yg cantek...tp yg paling xsuke, bile dh cetak nama salah eja lak...dh kena betulkan manual..hampeh..

Friday, March 04, 2011 9:22:00 AM

eh... yg ada tu gambar Siti ke... dulu-dulu mana ada gambar siti erra tu mcm tu... ni version baru tu... ;p

Friday, March 04, 2011 9:24:00 AM

kad nama ni?

3 ringgit satu set tp nak dapat nye bukan main berbulan2?

memang tak lah hahahaha

Friday, March 04, 2011 9:33:00 AM

err, dulu (ms sekolah rendah) teringin sgt nak order...tp x nahnye nak dpt! sdey sgh! msk skolah menengah, x nak da...sbb ms tu trend da x de!

Friday, March 04, 2011 9:42:00 AM

hahaahahaha...betul...betul...tingat lieya zaman dulu time sekolah....lieya pun ade order gak tau...aduh kak, ko ni mmg mengimbau kenangan zama dulu laaaa....lieya pun order berset2 gitu hahaahaha.....adoi takleh blah bile diingat2kan heeheheh.....kenangan zaman sekolah kalo diingat2kan mmg leh gelak sorang2 kak oi!

Friday, March 04, 2011 9:47:00 AM

haha mmg pon..sggup tu cari kawan2 sapa nk oreder..kekeke comel2 kad tu...

Friday, March 04, 2011 10:13:00 AM

mase skol rendah aje..hihihi~ malu*

Yang Comel,
Khumaera Ismail

Friday, March 04, 2011 10:53:00 AM

Akak pun ada jugak kad ni Mot. Siap simpan untuk kenangan lagi.

Friday, March 04, 2011 11:04:00 AM

Aku zaman sekolah rendah dah buat name card nih, tapi ntah mana pegi. Cantik² design nya.

Friday, March 04, 2011 11:04:00 AM

ahahah..iyelah, dulu kemain suke mengoder name kad ni..kengkonon nak kasi member²lah..tp sudahnye, letak dalam lemari aje..

Friday, March 04, 2011 11:21:00 AM

hahahaa syg ko
mengembalikan nostalgia lama
:-)

Friday, March 04, 2011 11:29:00 AM

dulu saya tokey jual menatang ni,..ambik oredr kawan2 hahahaha

Friday, March 04, 2011 11:35:00 AM

HAHHA
TETIBA TINGAT KENANGAN LAMA
TP AKU BLI KAD NI
AKU XKASI ORG
AKU SIMPAN UTK SENDIRI HAHAHA

Friday, March 04, 2011 11:44:00 AM

huhu.haah la. teringat!
adush~ laila ade tmpah pastuh xdapt2. sadis tol. kan da kmpunan..huhu

Friday, March 04, 2011 11:45:00 AM

hahaha..aku dulu mengambik order..setiap 5set order aku dpt free 1set(kalo xsilap aku..lupa la..)
bkn name card je..sticker pun aku tempah..heheh..bagus la ko zan masih simpan..aku dulu pindah umah hilang ntah kemana...

Friday, March 04, 2011 12:17:00 PM

hai..saya budak baru belajar..nak minta tolong tgk2 kan nuffnang nie,tak ada perubahan pun rm0.00jee...tgk org lain asyik tunjuk dapat cek je...plzzzzz..help me...thanks

Friday, March 04, 2011 12:25:00 PM

penah nmpk kad2 cam gini.. tp tak igt plak kesahnye.. huhu

Friday, March 04, 2011 12:29:00 PM

Dulu pernah ada niat nak tempah. Tapi tak jadi sebab takde duit...hu..hu..hu.

Friday, March 04, 2011 3:25:00 PM

ha ah kan .. dulu rajin wat bebenda tu.. kelakar ingat balik

Friday, March 04, 2011 10:58:00 PM

ada2,masa form 1 dulu siap buat lagi..laki ke pmpn ke sama je..hahahaha

quote..igt daku dalam doamu..miahahahahhaha

Post a Comment