Thursday, March 24, 2011

Tiap Kali Gaji...Nilah Kejaan Aku


cam biasa, tiap kali gaji...di pagi hari gaji...nilah tugas² aku...membayar bil² yang ada secara online...sangat mudah semenya di hujung jari...mesti ada yang dok tertanya...eh nape aku yang bayar...bukan si suami...owhh tidak...selagi leh tolak ansur, aku ansurkan...lagi pun aku tau, kalu suh en somi, sure akan tangguh, tangguh dan tertangguh...senang citer aku wat sendiri...aler bukan susah mana pung kan...di hujung jari jek pun...lagi pun...duit gaji hubby peruntukkan beli barang dapur, susu anak, pampers seme...huhuhu...

kata suami isteri, yang berat suami angkat la...yang ringan baru aku leh angkat...hahaha...cehh...cam lemah sangat kan...tapi ginilah rutin aku bila tibanya gaji...tapi jangan tak tau...tiap bulan janji dapat nafkah dalam bentuk wang syiling sebab aku nak wat tabungan...takmo dalam bentuk wang kertas...sebab aku PASTI sangat...bila dah SESAK sure akan terguna gak...langkah keselamatan kasi syiling sudah...abang ek...jangan lupa....

owhh, siap ada file yang merekodkan segala mala bil utiliti aku....semenya ada kat dalam ni...

dari dulu lagi aku mang suka wat cam gini...senang nak refer bila ada apa² yang berlaku kan... 

kat dalam ni ada bil astro, celcom, maxis, syabas, tnb, bil pelbagai...dan macam² ada...yang penting ada rekod...aku mang jenis suka kekemasan...tak suka main campak² letak merata...tapi yang tak behnya...terguna lak reta kerajaan...aler, cam tak biasa plak...huhuhu... 

so skang seme dah setel...tinggal baki tuk kegunaan sampai ujung bulan...ni wang gaji aku lah...tak termasuk wang gaji suami...huhuhu...

notadijariku: yeye...isnin ni aku cuti....

26 comments

Thursday, March 24, 2011 2:18:00 PM

wah..ada fail...

Thursday, March 24, 2011 2:20:00 PM

huhu.. sama la iter (^_^)

Thursday, March 24, 2011 2:35:00 PM

wahh..teliti ni..

kfieza tiap2 bulan keje nya cuma bayar ansuran kete aje...lebihan tu..hoyehh pndai2 bikin apa nk buat dgn duit tuu...hehe

Thursday, March 24, 2011 2:43:00 PM

bagusnya kak.kemas dan senang nk refer..

Thursday, March 24, 2011 2:58:00 PM

peh! sgt cermat...sy pun tak terdaya nak cermat mcm tu...main cmpk2 aje....huhuhuhuhu =(

Thursday, March 24, 2011 3:05:00 PM

syabas utk mu kak! kemas betol ni.

duit gaji ku byr kuarters dan upah ngasuh..uwaaaaaa seb baik duit kete, pampers, susu, bil2 suma laki byr..hahahaha

Thursday, March 24, 2011 3:13:00 PM

ayu pun buat fail..senang nak check semuanya...and ayu pun bayar bil2 on line...semua diujung jari anda..

Thursday, March 24, 2011 3:29:00 PM

Samalah ngan saya..yg ringan guna duit saya..yg berat2 guna duit encik suami..hehe..tapi kekadang TERguna gak duit saya..

Thursday, March 24, 2011 3:42:00 PM

Sama la kiter.. guna reta benda kerajaan baut simpan bil2...

Thursday, March 24, 2011 3:42:00 PM

bagus2x....saya sampe skrg bukan tak penah bayar sume bil2, tgk bil pun tak penah, heheeh....mmg tak pandai berdikari betul...

Thursday, March 24, 2011 3:48:00 PM

bil2 kami pn aku yg bayor
sama la kalo harap suami kang lmbt benau
sbb dia xde maybank2u

ape salahnye tlg menolongkan
:-)

Thursday, March 24, 2011 3:53:00 PM

SAME NGAN lieya jugak kak..bil2 suem lieya byr....alah tolak ansur dlm rumah tangga kan.....ade give n take gitu he he he...

Thursday, March 24, 2011 4:08:00 PM

org koje jadik seketeri mmg harus cermat dan bagus dlm kerja-kerja filing... org mcm haku, tibai jeee.. hahahaha asalkan aku tau bil aku dh byr...

respek arr kat ko, gile cermatttt.... aku tk le smpai tahap gitu.. hiksss

Thursday, March 24, 2011 4:30:00 PM

Assalam..

Dulu rajin jgk tlg bayarkan semua bil tp guna duit hubby la sbb masih tak kerja...

Pampers dah x payah beli sejak usia anak 2 tahun. Susu pun tak minum..jimat byk jgk. la..

Peria Goreng | Teratak Usang

Thursday, March 24, 2011 4:50:00 PM

siap de file besar lagi...kya de gak tp kcik jer..hahaha

Thursday, March 24, 2011 4:53:00 PM

bagusnye kak.. saya main campak2 je.. pastu kena bebel dgn hubby muaahahaha

Thursday, March 24, 2011 4:56:00 PM

aku pun buat cam ne jugak. senang kalau nak cari balik.

Thursday, March 24, 2011 4:58:00 PM

bagus buat camni, senang esok kalu nak guna, ada simpanan dan senang nak cari.

mcm ai, lepas dah bayar online... ai simpan la bil ni sebulan, pastu ai koyakkan aje...

Thursday, March 24, 2011 4:59:00 PM

wah bagos ko
siap ada file
senang nk refer kan
aku mmg buang je
seme bil2 hahaa

Thursday, March 24, 2011 5:00:00 PM

segannye aku ngan ko...aku bayar bil tadi...resit sumbat dlm bag jerk.....

Thursday, March 24, 2011 5:43:00 PM

kerja yg kemas .. memudahkan kita dik :)

Thursday, March 24, 2011 5:57:00 PM

wah bagus la camtue...perancangan kewangan dan keluarga...

Thursday, March 24, 2011 6:55:00 PM

same ler kita, seb baik ada rete kerajaan, kalu x der.. mau bersepah bil2 tu masz simpan ntah kat mana.. hehe

Thursday, March 24, 2011 9:06:00 PM

gile kemas... hehehe
akak pun ada fail tp yg jenis cam folder tu... pastu sume main campak je dlm tu... bertabur... ;p

Friday, March 25, 2011 2:08:00 AM

wah ! teliti gileeee . siap pakai fail2 woo . tabik ahh !

Friday, March 25, 2011 8:49:00 AM

org pun wat fail kak..tp x ler cam akak wat tu... org campur jer sumer sekali..janji masuk fail...hehehe..

sangat sokong kak..suami isteri tolak ansur..x leh nak harap duit die sajer..kan??

Post a Comment