Friday, April 15, 2011

Akhirnya


yey, berjaya...lalala...aku berjaya jugak meronggengkan diri sendiri...jam 1130 tadi awal² dah cabut...memula p jj...kendian otw balik opis tadi singgah kat Giant Seri Kembangan tu sebab nak cari sandal XES Appeal...sandal cap ni jek aku gemar...selain design yang simple...rege dia pun murah...sepasang hanya bawah RM20 sahaja...kira murah la tu kan...nak² skang tengah sale...diskaun up 70% lagi...

so sampai kat Giant, terus meluru ke kedai XES tu...time tu jam dah kul 2 petang...takut lewat plak masuk opis...pilih punya pilih, aku berkenan dengan 2 sandal yang setiap satunya berharga RM23.95..oklah tu kan...sebab aku bajet 2 pasang below than RM50 kan...so terus ke cashier dengan niat nak membayar...sekali bila cashier tu punch kedua pasang kasut tu, terkejut aku bila cashier tu minta RM29.90...eh biar betul...aku wat² muka terkejut...pastu cashier tu pun cam terkejut plak nengok reaksi aku...terus dia tanya aku balik satu pasang baper...eh aku ke dia yang keje situ kan....hahaha...pastu berkali dia punch tau...kat dalam sistem sepasang kasut berharga RM14.95...so memang betul la totalnya RM29.90...hatiku berbunga riang...bajet below than RM50 untuk dua pasang sandal...sekali below RM30 la...yeyeye, pasni leh beli lagi 2 pasang la...hahaha, tamak disitu...

so kisahnya tak sesia aku nak meronggeng ini hari..minggu depan dok dediam kat opis...hahaha...

notadijariku: buat hubby, konpem ek, sok kita p Nilai 3 jap...nak cari baju raya...huhuhu....awal benar aku nak sambut raya kan kan....

20 comments

Friday, April 15, 2011 3:25:00 PM

tu dia..sampai 2 pasang...ye la kan..dah kate sale 70%...memang dah murah beno!!!

Friday, April 15, 2011 3:30:00 PM

@eLYies
ekeke, kata dah alang2 kan...kalu tau rege dia rm14.95 tadi dah amik lagi satu pasang tau...TAMAK kan kan...

Friday, April 15, 2011 3:32:00 PM

tak yah beli baju rayalah zan.. hahaha.. eh, awal betul ek.. ke dah sedang elok nak beli kain masa ni???

Friday, April 15, 2011 3:35:00 PM

@Mrs. Hakim
hahaha, aku rasa sedang elok dah ni...takut takde orang mau amik upah jahit baju melayu somi tu...taun ni tema kaler oreng...

Friday, April 15, 2011 3:38:00 PM

wow..nk p nilai 3, ikuttttt...hihi:D

Friday, April 15, 2011 3:42:00 PM

@AYuNG
jom jom...kete kosonng lagi kat bonet...hehehe

Friday, April 15, 2011 3:44:00 PM

kira bertuah lah ko dik ari nie :) murah tuu 30 dpt 2 psg .. belikan akak jugak ! :))

Friday, April 15, 2011 3:45:00 PM

huaaa...kat bonet, kehjam..hihi, hepi soping...:D

Friday, April 15, 2011 3:45:00 PM

haip akak..nape tamak sgt ni... (jeles sebenarnya)

Friday, April 15, 2011 3:47:00 PM

amboi, syok soping?

Friday, April 15, 2011 3:49:00 PM

@ieda
murah kan kan...aler, akak tak bitau awal2 saiz berapa...kalu idak, saya belikan 3 pasang tadi...lalala...

@AYuNG
eh bonet tu kosong masa pergi jek...balik sure full punya...hahaha...

@mizzkechique
lalala, tulah akak ajak tadi, takmo ikut...kan dah jeles disitu...hehehe...

@Mommy Fara
sonok, duit pun abis banyak ni...:p

Friday, April 15, 2011 3:53:00 PM

toingg toingggg
murah gile wey
aku pernah beli XES
not bad aku pn suke jek
murah pn murah

*wey aku pn risau ni takut xde org nk amik tempahan plak
hahhaa over

Friday, April 15, 2011 4:20:00 PM

aku pon suke bli kasut SEX ni ehheheh
cam SEX je kan XES ni

Friday, April 15, 2011 5:31:00 PM

Aku slalu gak lunch kar giant SK tu. Kasut XES murah & tahan. Dah bertahun2 aku pakai sandle nih.

Friday, April 15, 2011 5:46:00 PM

WAHH BERONGGENH ROKIAH NAMPAKNYE :)

Friday, April 15, 2011 7:04:00 PM

jom vote kyra..no36..just follow dn komen http://itsmeshielafirdaus.blogspot.com/2011/04/contest-baby-comel.html
pastu nti kyra cabut nama2 sape yg undi dia..

Friday, April 15, 2011 7:09:00 PM

akak nasihatkan...cari kain kat Nilai 1... lagi banyak pilihan..design pun terbaru.. Nilai 3 kain kureeeng best.. ini dari pengalaman akak la...

Friday, April 15, 2011 9:41:00 PM

wallahhh..

murag benor tu.. untung la camtu.. leh p beli lagi.. syok kaki senang nak cari saiz ni.. cam ena ni pak.. adeihhh!!

Saturday, April 16, 2011 9:28:00 AM

ouh p nilai ek..tlg mak beli tikar blh..tikar kt rumah ni semua koyak..dah dkt 3thn xbgnti.huhu

Monday, April 18, 2011 10:28:00 AM

amboi izan..hg..suping sakan noh..tuh siap janji ngan haris lagi nak pi nilai 3..jelez tau..hahaha..aku pun baju raya dh pi antaq tailor dh..takat nih aku tiga pasang..pia...dua psng..ada sepasang baju tuh aku boria ngan pia..

Post a Comment