Friday, April 1, 2011

Kita Dah Tak Payah Berenang Lagi


adoi...sakit kepala aku...nak citer sal p kuching pun rasa berat sangat...baru bereskan keje² yang menimbun...ni pun ada lagi suku yang belum siap...so tuk citer petang ni, aku nak citer sal perahu tambang jelah...aneh aku ngan dak irfan ni...banyak² tempat kat kuching tu, perahu tambang gak la yang dia suka naik...sampai ngamuk² nak naik berkali²...aneh aku...maybe ni pes time dia jumpa kut...aku jugak yang takut² berani naik perahu tambang ni...nak² bila naik jek atas perahu tu bergoyang² sampai senget benget...dah la sik ada safety jaket...MENAKUTKAN...sib baik jaraknya tak berapa jauh...huhuhu...

kan betul aku cakap...kita tak payah berenang lagi...aku tak tipu kan...:p

naik jek perahu ni...kakak dah stat tutup telinga...pasal pa tak tahu...maybe dia takut bunyi enjin kut...si adik relaks je dia... 

sempat lagi berkasih sayang kat atas perahu...sayang kakak...kan bagus kalu tiap hari 'beradik' cam gini...sejuk ati ibu...takdelah ibu jadi singa selalu kan...hahaha... 

menikmati pemandangan di sekitar... 

mereka berdua... 

nak p ke seberang...aku p time orang sibuk nak pilihanraya...tu yang gelombang biru berada di mana sahaja tu... 

ok dah sampai ke jeti seberang...ni gimik jek nak naik...sebab lepas tu nangis² dak irfan ni nak naik dan naik lagi...so abi dia layan jelah pusing ke tempat yang sama berkali²...hahaha... 

ok tu jek citer sal perahu tambang...ti citer lain...tapi siyes aku nak bitau...tak banyak gambar yang aku amik ok...sebab aku kurang sehat...selesema...cuaca agak panas...tu yang tak kemana sangat tu...asyik ulang alik dari otel, main bazaar, dan perkampungan boyan...p makan...huhuhu...

14 comments

Friday, April 01, 2011 2:43:00 PM

mak takut la naik perahu ke bot..aiyakkk rileks je eh 2 beradik tu

Friday, April 01, 2011 2:46:00 PM

mmg gerun wei
aku dah ler xpakai life jacket masa tu
goyang2 eii seram

Friday, April 01, 2011 2:47:00 PM

uih...nak naik lagi? superhero betul!

Friday, April 01, 2011 3:08:00 PM

aku tak pernah naik bot kat sarawak ni...dulu kami naik teksi nak ke dayang salhah tu....sbb ada sbb tertentu..ehehehehe

nti ajak irfan naik bot ke kgbangau parit ye...gi umah nenek n atok

Friday, April 01, 2011 3:37:00 PM

keh2, paling suka dgn tag line bot tuh..."kita dh x payah berenang lagi.." hehe..:D

Friday, April 01, 2011 8:08:00 PM

la... akak ingat apasal 'dah tak payah berenang?... pasal dah ada bot la ye... ala... slow la pulak... ;p

Friday, April 01, 2011 8:38:00 PM

balik umah baru leh mai sini.. kat opis memg tak leh bukak lgsung.. huhu..

syok eh 2 badik tu naik perahu tambang.. kemain dak irfan yeh!.. heheh..

Friday, April 01, 2011 9:33:00 PM

nice blog...yeap..we stop growing when we old

Saturday, April 02, 2011 10:32:00 AM

dulu, perahu tambang camtu, ada kat kpg en. abah kat alor star ni, tp sekrg dah jarang digunakan, tp mmg best kalo naik perahu tambang camtu

Saturday, April 02, 2011 5:06:00 PM

perahu tambang..Sg Sarawak..Kpg Boyan best2..

Sunday, April 03, 2011 5:59:00 AM

kalau diwajibkan berenang sis,alamat tak smpai2 la sy tu..hahaaaaa

Sunday, April 03, 2011 9:21:00 PM

As salam..
Best kan naik perahu..paling best bila selisih dgn bot lain, best je beralun, rasa mcm nak terjun dlm air.dah lama tak naik.

Teratak Usang

Sunday, April 03, 2011 10:37:00 PM

rilex jer2 beradik tuuu gud2 .. anak2 akakpun mcm nie kalau naik boot ker budak2 jaman skrg dah x takut erkkk...

Monday, April 04, 2011 11:01:00 AM

adik ngan kakak dah sama besar

Post a Comment