Tuesday, April 5, 2011

Nak Beli Cat...Cat Bukang Kucing

hurmm...lambatnya wiken ke gaji bulan ni...hahaha...hajat dihati aku nak beli cat...nak kasi cat rumah tumpangan skang ni...rimas biji mata nengok sebab lukisan abstrak si anak dan anak berada di mana sahaja...sejak mike berdua ni pandai menconteng...abis dicontengnya dinding umah ni...sakit bijik mata mak ni...hati???tak payah citerlah gimana sakitnya...hahaha...

kang bagus kalu umah tumpangan skang ni dicat dengan cat yang kalis contengan...bila ada contengan jek leh dipadam...kan kan...huhuhu, verangan tul la kan...mana nak pat...dah la cat cam gitu tentu² mahal...lagi pulak kat umah tumpangan...lain la kalu dok umah sendiri...yang aku amarahnya...dulu si kakak jek yang sibuk berkarya di dinding² umah ni...tapi skang si adik pun dah join...pantang nampak kakak berkarya dia pun sibuk jugak...mana aku tak marah...makin buruk dah rupanya...walhal dah kasi kertas segala...adeh...anak oooOOOoo anak...suka wat hati mak bengkak kan...huhuhu...

klah, skang dok berkira² nak li cat kaler apa...hahaha, cam la dok umah sendiri kan...eh pe salahnya, nak dok umah sendiri tah bila...so sementara dok umah tumpangan ni, baik manfaatkan...ate, rumah ku syurgaku kan kan...hehehe...

eh babaila...senak perut sebab kekenyangan...daAAaaa

14 comments

Tuesday, April 05, 2011 2:23:00 PM

cat keler pink cam warna blog nie pun cantik gak... :)

Tuesday, April 05, 2011 2:28:00 PM

@wanbu
hahaha, bagus gak cadangan wanbu ni...leh dipertimbangkan...
cehhh, sure hubby tolak mentah2 punya...hahaha

Tuesday, April 05, 2011 3:11:00 PM

fahim dulu penah gak nk mencuba nk menconteng pas tgk karya anak member aku ..tp bila ke dinding sambil bw pensel aku dah jerit ...pastu die sudah takdak brani ..hahaha

sila cat balik kak klu tak nanti mau pindah deposit xdpt balik

Tuesday, April 05, 2011 3:18:00 PM

wei ko cat kaler itam. nanti diorg conteng lg takla sakit sgt ati ko tu. hehehe.

budak2 ni kalau dah start pandai conteng tu, mmg akan lekat kt kepala otak diorg tu. bahye tul la.

Tuesday, April 05, 2011 3:25:00 PM

sabo je la cikmot.. dorg tgh prektis tulis diary tuuu... haha

p/s: rindu ngan cikmot.. huwaaaaaaa

Tuesday, April 05, 2011 4:41:00 PM

jom kita compare hasil tangan seni anak2 kita.. baru itu hari anak aku gi conteng dinding bilik.. 4 penjuru semua dia conteng..kussss semangat! biar..malas nak cat balik..tunggu diorang besar baru cat..biar buruk..biarrr..biarrrrr...

Tuesday, April 05, 2011 5:00:00 PM

ermm x paham cikmot duk umah tumbangan mana nie ?? kena cat ?? lagi x paham huhuh

sowi ketinggalan jauh nie huhuh

Tuesday, April 05, 2011 5:32:00 PM

Kakak & adik nak jadi pelukis abstrak tu nanti, kecik2 asah bakat kat dinding dulu...ekekeke...

Wednesday, April 06, 2011 12:59:00 AM

ok la tue...ank2 dh boleh wat lukisan abstrak kat dinding....

Wednesday, April 06, 2011 8:04:00 AM

salam
guat tak dtak tau nak buat apa..biar gua tolong catkan

Wednesday, April 06, 2011 9:48:00 AM

kaler pepel melambangkan murah rezeki

Wednesday, April 06, 2011 9:56:00 AM

wey umah aku ni kan, living hall dia tiles smp ke dinding
hahaa so mmg xbleh la anak aku nk conteng nnt
tp da mcm kedai mkn cina plak aku tgk kadang tu

Wednesday, April 06, 2011 10:42:00 AM

Sabau ye kak Mot..dak kecik mmg cm tu la...

Wednesday, April 06, 2011 2:01:00 PM

tanda mereka berdua normal..
kanak2 normal mmg suka conteng dinding... aku ada terbaca.. tapi di mana ye?

Post a Comment