Thursday, April 7, 2011

Takmo Serawa...Nak Pulut Durian


minggu lepas rasanya ada sorang kapten kat opis aku ni wat pesta makan durian kat umah dia
sebab ada berbakul² durian baru sampai dari kampung dia kat perak sana...tapi malangnya aku time tu cuti...esoknya baru aku tau sal citer ni...tapi dah dinamakan rezeki kan, esoknya kapten aku bawa durian yang sudah dikopek ke opis...sangat suka...tanpa segan aku p pulun sorang² kat pantry sana...tapi ada gak yang terhidu dan join makan sekali...mang beh ar rasa durian dia...mabeles...lagi² durian kampung yang free kan...hahaha...

kalu durian banyak dan bila tak abis, aku suka wat serawa...tapi aku tak layan sangat...aku suka buat jek...pastu paksa hubby dan lelain makan...

dan skang rasa cam nak makan pulut durian jek...behnya...dulu masa arwah ayah masih ada...bila musim durian dan ayah bawa balik berbakul durian ke rumah...sure kami satu famili akan layan pulut durian cam di bawah...makan dengan pulut, santan dan gula putih+gula merah...gaul seme pastu makan la pe lagi...memang terangkat abis la...tapi tak seme orang layan makan cam gini kan... 

so kesimpulannya sok kita beli durian nak bang kat pasar...sebiji pun jadilah...janji durian kampung...huhuhu....

10 comments

Thursday, April 07, 2011 11:24:00 AM

aku suka pulut durian ngan santan je .. takdak santan air garam pun jadi...sgt sedap....

smlm 360 sgt terliiur....

Thursday, April 07, 2011 11:32:00 AM

nak durian....

Thursday, April 07, 2011 11:43:00 AM

selasa ritu kokja datang umah..dah diksu pun ada..derang kenduri durian kat umah aku..tak guna betol..aku suh derang makan kat beranda pun berbau sampai umah lagi..

hadoiii

Thursday, April 07, 2011 12:06:00 PM

rate2 cite pasal durian nie...almaklumlaaa dah musim skrnag ni heheeheheh

suke gak lieya ngan kuah durian nie....sedap!!

Thursday, April 07, 2011 12:12:00 PM

suke bubur durian tu + roti..tu je..heheh

Thursday, April 07, 2011 12:47:00 PM

huwaa...aku yg xsuke sgt pulut durian ni jd terliur tgk gambar tu

Thursday, April 07, 2011 12:51:00 PM

^_^

layan je la...

Thursday, April 07, 2011 1:11:00 PM

layan kan je bang...dah mengidam tu...ehehehehehhee

Thursday, April 07, 2011 1:16:00 PM

sedapnya!! terliur dh nak makan durian nie..huhu..

Jom Lawat: Blog Bardboo
Hadiah Menarik Untuk Yang Tersayang

Friday, April 08, 2011 10:45:00 PM

terliur lak tetiba .... sedapnyeeeeeeee.....

Post a Comment