Tuesday, May 3, 2011

Baru Naik Cuti...Sibuk Nak Cuti Lagi


hurmm....kan kan...sibuk kan...semalam cuti...tapi tadi nengok kalendar rasa cam nak amik cuti ja 16 Mei ni...amik cuti sehari tapi dapat dalam 4 hari gitu...17 Mei ni kan cuti hari Wesak kan...dan tadi dok sms hubby bitau ingat nak ajak dia kat satu tempat tu...dia memang dah pernah p tempat tu...aku jek belum pernah jejak...so sajalah bitau dia sal hajat aku tu...dari dok umah tak buat apa pung...tapi tu perancangan jek pung...tak jadi pun tak pa...tarak hal punya...

tapi semalam aku berseloroh tanya hubby takmau balik penang ka...yelah, setahun balik sana 2 kali ja..ritu dah balik sekali, balik kali kedua kalu takdak hal maybe raya haji ni...sebab raya puasa tahun ni turn balik kampung aku...tu yang preparation for baju raya meriah tu...hahaha, mana taknya umah sendiri kan...tapi satu jelah, kalu beraya kat umah sendiri penat dia lain macam sikit...orang berkunjung tiba tak putus²...hehehe...tu kadang sonok gak beraya kat kampung hubby...sebab memang goyang kaki la...tak yah buat apa...hahaha, teruk kan...

eh apa aku lemau ni...nak menaip pun tak larat...nilah akibat syok sendiri ngan bekal bawa dari rumah...lam kepala dok mikir sok nak bawa bekal apa plak ek..orang lain sibuk fikir petang nak masak apa, aku lak dok mikir pagi nak masak apa...hahaha...oklah get to go...rini mau balik awal, bos takde, nak balik awal p pasar...mau cari lauk...mau masak...mood rajin sudah datang...weeee...

notadijariku: kopak duit aku ari ni...orang dok jual shawl, aku pun sibuk dok beli...hehehe...

12 comments

Tuesday, May 03, 2011 2:30:00 PM

akak..mintak shawl satu..hehe

Tuesday, May 03, 2011 2:40:00 PM

dah lama aku tak memasak kak ...
balik kg ipar suruh tunjuk skill ...slamba je aku ckp dah lama tak memasak siang2 bawang bleh..hahahah

Tuesday, May 03, 2011 2:48:00 PM

aku pun tak perasan ada cuti ari selasa.. sib ko bagitau

Tuesday, May 03, 2011 2:52:00 PM

owh pasal cuti wesak ni la
ko tanya aku psl pangkor ek hehe

Tuesday, May 03, 2011 2:59:00 PM

jom la wey cuti.. aku nk cuti lg ni.. nk gi perlis plak... untung2 dpt shopping kat padang besaq.. hehehe

Tuesday, May 03, 2011 3:09:00 PM

asyik nak gi jalan je... jeles eh... ;p

Tuesday, May 03, 2011 3:22:00 PM

esok masak lebih sket ye. aku dtg mkn sesama

Tuesday, May 03, 2011 4:28:00 PM

jom jalan-jalan makan angin!

Tuesday, May 03, 2011 4:54:00 PM

kt pon masak pg..jarang msk petang..
msk pg bwk bekal trs..xyah kuar lunch dh

Tuesday, May 03, 2011 5:09:00 PM

aku mmg plan nk cuti 16 tu
tp tidak la plan nk gi holiday pn

Tuesday, May 03, 2011 5:19:00 PM

ekekek kami ari senin tuu kena block dari cuti sbb ada pendaftaran .. huhuhu
kalau x dah jauh akak jalan tuu ekekek :))

Wednesday, May 04, 2011 2:39:00 PM

hang rajin masak pun tak pa zan..hg masak sedap....

Post a Comment