Tuesday, May 24, 2011

Buat Pertama Kalinya...


jam 1 tengahari nanti aku akan gerak ke epot...tapi suh dak opis anto sampai erl jek...nak suh somi anto dia keje kat kl...takpelah, aku p sendiri jelah...sib baik kat epot KLIA tau...kalu kat LCCT tu, sure aku suh depa anto sampai ke terminal...mak tak larat nak naik bas...hahaha...

owh ya, flight ke Langkawi MH akan berlepas dari KLIA jam 3 petang ni...dan dijangka sampai ke Langkawi jam 3:55 petang...harap² tiada delay...tapi selalunya gelombang biru ni jarang ada delay kalu nak dibandingkan dengan gelombang merah itu...huhuhu....

hurmm...ekseli ni kali pertama aku out tensen tinggalkan anak²...sebelum ni, p kursus kat pantai timur sana pun aku angkut derang...tapi kali ni aku terpaksa tinggalkan anak² bersama suami...riso dihati tu tak usah cakaplah, aku takut somi tak tersedar jek bila mana dik irfan tersedar 2-3 kali pada tengah malam minta susu...selama ni anak gerak sikit ke, nangis ke aku yang sedar...orang disebelah agak aku gempa bumi pun lum tentu sedar...haihh...fikir menda gini buat aku tak keruan...tapi jauh di sudut hati, aku tau, hubby mampu melakukannya...g pun anak dia jugak kan...

semalam aku dah pesan kat kakak, aku kata lah kat dia "kak, esok, abi amik kakak ngan adik tau dari sekolah..." ibu nak pergi mana..."ibu nak p kursus, nanti ibu telefon la kakak tau...korang tau apa jawab kakak...nak tergelak tul aku...kata kakak "ibu telefon la abi tau...kakak takde nset...hahaha, tertepuk dahi aku dijawabnya...ku pandang wajah si kakak...sedar tak sedar dah 4 tahun dah anak dara aku nan sorang ni...kalu nak bercakap skang pun...kena cakap yang logik...sebab kalu dia tau aku menipu secara sunat...leh dia kata "ibu, cikgu kata tipu tu berdosa...Tuhan marah...ayoyoyo...amik ko kan...pepun syukur kerana Allah kurniakan akal fikiran yang sebegitu buat kakak...

aduhai, citer bab nak tinggalkan anak ni buat aku sedih...haih, walaupun bukan p lama pun...p hari ni, exam esok dan hari khamis...khamis petang dalam jam 3:40 petang flight balik sini..tapi tu pun aku rasa lama...yelah selama ni hubby yang selalu out tensen tinggalkan aku ngan anak²...tapi kali ni terbalik pulak...buat pertama kali plak tu...haihh...

pepun aku harap anak² ok jek dibawah jagaan abi depa...banyak amanat yang aku tinggalkan..takut abi lupa...terutama sekali bab beg sekolah anak²...hahaha...kata hubby aku senang jek...abang amik cuti jelah jaga anak²...alahaii....

klah, nak p amik beg exam paper kat bilik exam depan...sib baik lah dalam tiket yang diberi dah provide luggage seberat 25kg...yelah ate tiket free kan...hahaha...daaa...

notadijariku: bukan Aku yang AMIK EXAM...tapi aku jadi INVIGILATOR tuk exam kadet pilot kat HM AEROSPACE di Langkawi sana...hehehe...

11 comments

Tuesday, May 24, 2011 10:27:00 AM

oh tidak!






tak dpt bygkan tgl anak...walau apapun, good luck for ur exam (bestnye exam smpi ke langkawi)

Tuesday, May 24, 2011 10:31:00 AM

@Mommy Fara
mommy fara...bukan kita yang amik exam...tapi kita jaga exam la kat salah satu sekolah penerbangan kat malaysia ni yang terletak di langkawi sana...

Tuesday, May 24, 2011 10:36:00 AM

owhh..keaian..tp xper..kejap jer..aperpon gd luck k..

Sopping coklat byk2 k..

Tuesday, May 24, 2011 10:59:00 AM

ooo hg out tensen yer..hehe..ayat tuh mmg kena wey..:P..lor awat hg tak bawk depa gak izan..tp takpa la..bukan lama..kalau alang2 turun langkawi singgah la aloq setaq..take care...

Tuesday, May 24, 2011 11:08:00 AM

EH! CAM TAK CAYA LEH MASUK SINI ARINI.SELALU ARI JUMAAT JEKK DORANG BUKAK.. ERM.

KITA PUN KENA P SANA GAK TP BULAN DEPAN.. KENA TINGGAIKAN SUAMI & ANAK2 LG LAH JAWABNYA.. ERM... ADA KURSUS KAT SANA..

Tuesday, May 24, 2011 11:08:00 AM

kirim cekelat... ;p

Tuesday, May 24, 2011 11:19:00 AM

InsyaALLAH..semuanya berjalan lancar.. suami time kita takde pandai je uruskan anak2

Tuesday, May 24, 2011 11:28:00 AM

izan..hg try la log in tgk..awat tak leh upload gambaq tatau...heran tui aku..tolg yer..

Tuesday, May 24, 2011 11:32:00 AM

ntah ibu ni..tepon la abhi.. pandai kakak..hihihih

Tuesday, May 24, 2011 12:12:00 PM

take care, cikmot...

jgn riso, suami bole buat nyer..disebabkan kite ade, diorang xnak wat..hehe

bestnye dpt naik flight ke langkawi. slmt berhoneymoon sorang2 yer =)hehe

Tuesday, May 24, 2011 5:07:00 PM

Ekekekekeke...pandai kakak ☺☺

Jangan lupa FM aku yer CM...hahahahaha...

Masalah Gigi Berbunyi/Berlaga @ Bruxism dan Petua Mengatasi nya

JUSCO Taman Equine J Card Member's Fiesta

Post a Comment