Thursday, May 12, 2011

Hijrah Itu Pengorbanan


owhhh, dah tengahari dah...bos pun lum masuk opis lagi ni...sibuk terbang kat subang katanya...takpe...bos masuk kang aku lak yang ilang...hahaha...ok, kali ni nak citer sal susu...tak abis² kan sal susu...tapi kali ni susu dak irfan...anak bujang nan sorang tu...setelah berbincang dengan hubby, maka kami laki bini bersetuju nak buat penghijrahan pada susu irfan ni...arghhh, mak dah tak sanggup nak setia dengan ANMUM sejak anmum dah makin naik lemak...rege pun mencanak²...sedih tau...memula aku try kasi DUTCH LADY 123 perisa madu tu...tapi cam tak jalan...minum pun tak abis...biasa buat 9oz, dalam 5 minit jek dia sedut...ni idak, berminit²...sampai nak masuk ke jam dah...so rileks dulu...

minggu berikutnya try beli pek kecil DUGRO perisa madu asli jugak...memula sulam gak la ngan susu anmum tu sebab stok lama masih berbekas...tapi nengok irfan cam leh terima...dan suka dengan susu Dugro ni...terus nekad sejak hari itu irfan akan minum Dugro...tapi buat masa skang kat sekolah masih minum anmum la...sebab stok masih ada...dah abis anmum nanti kena bekalkan Dugro jelah nampak gayanya...

mekasih nak, sebab paham dengan keadaan ekonomi skang...ibu tak sanggup dah berdepan dengan rege anmum tu...kadang merentap jiwa dan raga...so marilah kita memuja susu Dugro ye sayang...

susu DUGRO 1-3 Tahun pilihan hati...perisa madu asli...ingat nak cuba yang perisa cokelat...tapi riso gak kalu terjadinya kejutan warna susu...haihh...takut dia rejek terus...riso weii kalu anak² bawah 3 tahun dah stop menyusu...takut kurang kalsium bagai nanti...huhuhu...nak stop menyusu pun tunggulah masuk sekolah nanti..hehehe...

perubahan irfan bila minum susu ni...
**irfan tak sembelit lagi...dia punya bahan buangan skang pun dah lembut...
**malam kurang dah minta susu...kalu dulu tak sah 3-4 kali minta susu...tapi kali ni dalam 1-2 kali dan pernah tak bangun langsung...maybe kenyang agaknya...
yang penting perubahan tuk kami somi isteri, dapat wat penjimatan yang banyak...900 gram baru berharga RM19.89 kalu nak dibandingkan dengan anmum 500 gram pun dah cecah RM24.90 paling murah tau...sob sob...jimat wang leh beli rumah cepat² ni...hehehe...

dan kesimpulannya...SELAMAT TINGGAL ANMUM...takde can ar nak menang tv LCD lagi...hehehe...

24 comments

Thursday, May 12, 2011 12:08:00 PM

kiter pon dah tinggalkan anmum sejak rege dia mencanak-canak naik aritu, gi pon pas kuar yang "kurang gula tambahan" tuh, anak kita cerry berry..tu yg tukar trus..now guna dutch lady 123.

Thursday, May 12, 2011 12:13:00 PM

iduraz
lor, lain plak ngan anak kita...sejak anmum naik rege dan kurang gula tambahan apa tah tu kan, dia sembelit teruk...sian tau...

Thursday, May 12, 2011 12:19:00 PM

akk pun baru tukar susu anak kali ni amik nespray..jenuh tukar susu sbb anak susah buyak!..harap2 susu kali ni ok lah..

Thursday, May 12, 2011 12:21:00 PM

ann > adam & aidil mmg dugro dr dulu ... ok jer penghadaman .. cuma skrg aidil jer yg masih dugro ..adam umo 2+ dah stop botol .. minum fresh milk ... aidil pun kami dah train time jln2 bg minum fresh milk ... mls nak angkut beg susu bagai

Thursday, May 12, 2011 12:23:00 PM

oh... anak akak tak tukar lagi... dugro dulu pernah try (masa anmum naik rege sekali gak dulu...) dia tak minum langsung... tak sure napa... tp kakak2 dia ckp bau busuk... tp mmg akak perasan dugro ada bau sikit... pastu sedekah kat org susu tu... ni tak try lagi dutch lady kot klu dia nak... nak cari yg pek kecil dulu...

Thursday, May 12, 2011 12:31:00 PM

lahh pulak.. sembelit pulak?

anak haku minum s26 progress gold. paling murah leh dapat rm35.50. ingat nak tukar gak nanti umur die 3 taon.

haku baru cadang nak tukar anmum, harga murah rm10 dari s26. tapi dah ko kata sembelit, tak jadi ah

Thursday, May 12, 2011 12:36:00 PM

aqeef x mo tukar susu lain la kak..pening tau dah byk brand try tp dia kata x sedap.. yg kurang gule ni dia x suke gak tp kalau campur milo dia nak ar..sekarang ni susu anmum campur milo skit. cume dia kurang mintak susu..so lambat la habis setin tu..

Thursday, May 12, 2011 12:49:00 PM

kenit aku pun pakai dugro ni juga..tahik cam biasa, keras jugak..

apa apa susu pun, tahik keras...

sedey

Thursday, May 12, 2011 12:56:00 PM

ekonomi memaksa utk berhijrah.. huhu...
asalkan anak2 serasi dgn susu tuh xpe..
lgpon dugro nih murah kan???
lebih krg rege DL123 jer..

Thursday, May 12, 2011 12:57:00 PM

aku anak sorg xde la pk lagi nk tukar susu ke hape
tggu nanti anak da 2 aku pn kelam kabut nak cr susu murah tapi elok

Thursday, May 12, 2011 1:46:00 PM

ape aper jer la izan oii...ank kya dah minum dutch lady...ari tu dugro..rege bih kurang jerk...hehehe...

Thursday, May 12, 2011 1:59:00 PM

Aqilah memang minum dugro 3-6 sejak usia 3 tahun 1/2....tapi dugro asli...Sebab tak larat beli 3 tin mamil gold sebulan = RM75 x 3 = RM225 sebulan...

Aqil Naufal plak sebab dia kecik lagi... mula dulu susu ibu..dah tak susu ibu minum snow..tapi snow asyik kena selsema je dia.. tukar Mamex gold... alhamdulilah jarang kena selsema dah... tapi rege mahal sikit la.. satu tin 1.6 RM112.00..huhuhu...

Tunggu naufal besar sikit.. confirm tukar Dugro....

Thursday, May 12, 2011 2:00:00 PM

izan,

tak kisah la kan.. janji anak nak minum dan tak membebankan.. kalo rasa membebankan dan ada pilihan eloklah buat penghijrahan.. :D

Thursday, May 12, 2011 2:09:00 PM

aqeef yang bulan 8 ni 4thun pun minum susu lagi... takpe wei.. biar je dia minum susu... ada jugak kalsium dia dapat... eh.. aku ingat nak try dugro la... skang susu sustagen tu... twin pack rm50 ko.. sekali beli.. bukan boleh beli satu kotak je... mabuk...

Thursday, May 12, 2011 2:10:00 PM

aku pun nak berhijrah ke DUGRO lah.. asyraff cakap dutch lady baru tak sedap

Thursday, May 12, 2011 2:34:00 PM

mmg terasa susu makkin mahal kan.. mcm dutch lady.. dulu rm18 je... bila dah tambah mcm2 kalsium, DHA la ape... jd rm22 mcm tu...
tp anak ila irfan tu... lepas abis stok susu progress tu akan tukar ke DL la mcm kakak dia jugak

Thursday, May 12, 2011 3:26:00 PM

ASYA PON GUNA LACTOGEN AJER.. SBLUM NI GUNA BEBELAC, SNOW, PEDIASURE.. TP SEMUA X SERASI, SBB SEMBELIT..LAST TRY LACTOGEN TRUS OK... JD TERUS GNA LACTOGEN..ASALKAN IANYA SERASI DGN ANK KAN

Thursday, May 12, 2011 4:09:00 PM

anak aku tiga2 minum DL ajer..memang dari bebi sampai ke airol..alhamdulillah..berop sumer ok..harga pun mampu ler aku nak bagi sampai anak umur 4 tahun...setakat ni perkembangan sumer ok..walaupun susu murah..

Thursday, May 12, 2011 4:16:00 PM

Bagus anak ko, nak gak berhijrah. Anak aku jugak yg tak nak. Try bagi dutch lady pon tak nak minum. Budak SOYA betul. Skang nih nak MILO plak...adoiiii...

Latest: Bila MATA Qahirah terpaksa di CUCI

Saturday, May 14, 2011 7:37:00 PM

Susah kan nak cari susu yg sesuai ngan anak.. 1 Belanja yg besaq, tp xpe kalau pelaburan itu berbaloi kan :)

Sunday, May 15, 2011 9:42:00 AM

iyer ke zan..takpa la..susu apa pun takpa aih..janji anak sihat...jimat skit...alaaaa....susu apa pun kalau anak bijak..akan bijak gak...kan kan...takat nih kak pia minum dutch lady 4,5,6..(dia pun dh 6 thn kan..)...adik lak..susu cap gantung lagi..heheh

Monday, May 16, 2011 8:52:00 AM

tu la kak,harga susu skrg mmg tak menahan tengok.kalau anak tak sembelit,mak ayah yg sembelit tgk harga huhu.tp anak izan si fasya tu tetap dgn anmum lg walaupun baru2 ni dia nk sustagen tp tak habis pun bila buat,balik ke anmum.nk wat cner,kena gak la ikut huhu..tp dugro pun bagus la kak,sbb arissa minum dugro aje lps amik mamex gold... =D

Monday, May 16, 2011 10:31:00 AM

ooo..dah tukar yer..
dhia masih setia ngan anmum..belum brani nak tukar..

aritu ingat nak tukar ke fernlef tp tak serasi, dhia punye poo poo x ok..
nak tukar ke dugro takut sebab dulu dhia masuk hospital pun sebab dugro..
ngt nanti kalo dah tak tahan ngan anmum, nak tukar ke dutch lady jer..tp wat mase skrg, masih leh bertahan..

Monday, May 16, 2011 1:21:00 PM

susu ni mmg elok utk penghadaman usus...ank sya guna anmum sampai 6 bln jer,,,pastu tk larat dah nk beli...da mahal pastu skit jer...

Post a Comment