Tuesday, May 24, 2011

Muzium Samudera-Pengalaman Berada Dalam Perut Kapal Yang Besar Itu


eh tak abis lagi citer sal Melaka...yelah, banyak gambar di ambil...sajelah mau tempek sini...korang cemuih, tak yah la nengok...aku kan suka syok sendiri ni...hahaha...so nengok jelah cerita bergambar ni...gambar tanpa cerita tak beh jugak kan...sebab orang tak tau citer... :p

gambar di luar muzium...sebuah kapal besar yang sangat besar...dan sebentar lagi kami sekeluarga akan berada di dalam perut kapal...

jom naik jom...

adik nak posig sebelum naik...

ok, masukkan selipar dan kasut memasing ke dalam plastik yang dibekalkan...

tak lepaskan peluang nak bergambar ngan patung ni...aku lupa la patung saper ni..haihh...


ha, yang ni aku tau...LAKSAMANA HANG TUAH...anak² pun nak nyibuk jugak... :p

nengok jelah british ship model tu...apa beza ngan kapal kita idaklah aku tau...

dalam kapal besar ni ada bilik tahanan...dalam bilik tu ada orang yang ditahan...

eh dalam kapal ni ada lebih kurang 3 tingkat gak la...skang jom naik tingkat atas balik...

dah naik tingkat paling atas...kat bilik nakhoda kapal...

ni kat atas kapal paling atas...eh pe ayat aku ni...lantak la labu...hahaha...

pemandangan bawah dari atas kapal...jalan makin sesak...sebab time tu hari bekerja...

nak naik tingkat paling atas tak bleh, sebab di TUTUP...so bergambar kat atas tangga jelah...si mok tu beria nak naik ke atas...kalu tak halang, sure dah sampai ke atas dah tu...huh...

dari tingkat paling atas kut...lupa lagiiii...


ok, jom turun...berlagak mat ni...takmo orang guide dia...




beso kan sauh kapal ni...hehehe...

jom pulang...


dari arah depan...memang beso gabak la kapal ni...biarpun hanya tersadai di atas darat...hehehe...

so sekian...

notadijariku: ni entry autopublished...aku dah on da way ke KLIA naik erl...sampai jumpa lagi malam nanti...daaa.....

8 comments

Tuesday, May 24, 2011 1:51:00 PM

wah.. bila bila pi melaka? x jumpa pon.. huhu

last week masz ada kat melaka 1 minggu tau.. tapi x pi pon muzium ni.. hehe

Tuesday, May 24, 2011 1:53:00 PM

tempat pertama yg den pergi masa belajar dekat sana dulu
kapal nih lah
masa dulu pergi feeling2 naik titanic
hehehehehe

Meatball IKEA Halal

Tuesday, May 24, 2011 1:53:00 PM

nak order ni..tolong belikan cerek buleh?ekekeke

Tuesday, May 24, 2011 2:24:00 PM

Bestnya du dalam perut kapal..nak pg jugak....

Tuesday, May 24, 2011 2:49:00 PM

mana gambo ko yang dekat skit?? nak tgk....

Tuesday, May 24, 2011 2:55:00 PM

byk tui hg sekeluarga jelajah tmpt2 kt melaka yer..abang irfan la saling tak tumpah cam anak cina...ala debok2 tuh...heheh..

Tuesday, May 24, 2011 3:12:00 PM

bestkan kalau dpt bwk family jln2 tmpt camtu kan... anak aku tiap2 thn ajak p....2thn berturut2 weol p...thn ni xtau lagi nk p ke tdk...asyik p tmpt same je...:)

Thursday, May 26, 2011 9:15:00 PM

Tak pernah tahu kapal besar tu adalah muzium!

Post a Comment