Monday, May 23, 2011

Naper Yang Senang Hendak Disusahkan


adehh...tak paham aku...dulu elok jek kalu nak cuti isi jek borang cuti...pastu bagi bos sign...tapi skang???tak pasei guna hrmis tu...kalu tak rumitkan keadaan tak per...aku takdelah nak amukan...tapi ni...dari tadi aku dok try masuk hrmis BOS nak luluskan cuti seme orang jadi error...amarah gak la aku...kalu tak luluskan, camner yang berkenaan nak ada rekod simpanan saper yang cuti kan...haihh...

eh aku bukak hrmis bos ni pun atas arahan...kalu idak jangan haraplah kan...aku sendiri masih belajar hrmis ni...tetiba terajin lak nak buka hrmis orang lain...owhh tidak la kan...

klah nak try dan try lagi...tambah amarah bila try kol orang yang berkenaan jugak nak tanya sal hrmis ni, dari tadi dok engaged jek...arghh...meroyan mak gini...

notadijariku: bahagian korang dah guna hrmis ke kalu nak apply cuti???

16 comments

Monday, May 23, 2011 10:01:00 AM

yup kat ofis akak, nak apply cuti, online sendiri kat portal masing2, melainkan cuti kecemasan, kerani cuti yg buat mende tu

Monday, May 23, 2011 10:01:00 AM

line HRMIS tuh kekadang mmg lembap kak..sbb dorg guna 1 server utk link kan ke semua bahagian...

skang, mmg suma di galakkan apply guna hrmis sbb mudah utk kira gcr next year dan jugak simpanan faedah utk persaraan nanti..

yg boleh buat skang nih, sabo jer la yer...keep trying..klau ada error, bnda tuh biasa..:)

Monday, May 23, 2011 10:03:00 AM

@?MAMASYAZA?
hahaha kak, kalu cuti kecemasan pun apply, nampak sangat la tak cemas cuti tu...hahaha

Monday, May 23, 2011 10:04:00 AM

@AYuNG
ayung tengah sabarlah ni...dari tadi error...sudahnya kena cuba dan cuba lagi la...tak pat nak luluskan cuti derang...walhal dah lama tul meke cuti...bos mana de masa nak buka menda remeh gini...hehhe

Monday, May 23, 2011 10:08:00 AM

dari smlm hrmis probs...

ni arini ramai ptd nak hantar HLP...pun sangkut

Monday, May 23, 2011 10:11:00 AM

Aku nyer eHRMS, memang dah lama pakai. Tapi leceh ah, sbb klo sistem down tak bley nak log-in. Lagi hangin klo time nak apply, time tu gak sistem down.

Monday, May 23, 2011 10:12:00 AM

@~aSHa~
ye ker weii...patut try tadi asik error jek..haihh...time ni lah nak error...huh

Monday, May 23, 2011 10:12:00 AM

@fiza
ha, nilah yang buat aku hangin skang weii...sob sob...nak nangis rasa ni...

Monday, May 23, 2011 10:13:00 AM

lama dah ..dah 2 tahun kot...
kadang tu aku mian cuti je ..tak isi pun hrmis..pastu pi jumpa kerani jg hrmis suruh die isi pastu luluskan terus...hahah

Monday, May 23, 2011 10:14:00 AM

@eima
senanglah ko...aku ni aku yang jadi pelulus cuti...bistu camner???

Monday, May 23, 2011 10:25:00 AM

kat sini lame dah gune..leceh la sbb kadang sistem error. kadang bos x alert. dia pun x turun tahta kat saya utk luluskan. terpaksa remind dia byk kali..adoi!

Monday, May 23, 2011 10:34:00 AM

@ummiaqeef
hahaha, samalah weii...bos akak pun tak baper nak alert...dia ada banyak keje lain...dan hrmis dia pun akak yang aktifkan masuk seme butir peribadi...kalu idak, lama la nak nunggu dia nengok...hahaha...

Monday, May 23, 2011 10:37:00 AM

tu la kan... haisss...susah tol sekarang ni..klu dulu nak el..tepon jer..pastu isik borang...pas ni tak tau ler camne ek

Monday, May 23, 2011 11:38:00 AM

kat ofis org sekarang cuti mmg pakai hrmis..
pg tadi gi taklimat hrmis jugak..pasal SKT..
pasni SKT pun pakai hrmis..dieorg dah tak edarkan borang lg..
lg susah..huhuhuhu...

Monday, May 23, 2011 11:39:00 AM

uitm dah berzaman pakai HRMIS..tapi kitorang sini panggil i-staff portal. mula2 dulu byk gak songeh, tapi now dah byk penambahbaikan..so ok la..lega..

Wednesday, May 25, 2011 10:18:00 PM

Izan, opis kak mimi dah lama cui pakai hrmis, dah setahun lebih dah.. Skt dari tahun lepas dah guna. Pengistiharan harta pun.. Mmg kena byk sabar sbb selalu down..

Hrmis bos tak pernah cek.. Akak yang sokongkan.. Akak yg luluskan.. Heheheh just inform kat di jer..

Post a Comment