Wednesday, May 4, 2011

Ralik Aku Jadinya


kat fb sana kan...aku kagum dengan sorang kakak ni...eh jeles jugak sebenarnya, bila nengok koleksi cd dia yang banyak giler...macam² kaler, macam² rupa ada...apatah lagi jenama...memang aku tabik la kat dia...sebab dari anak dara dia lahir sampai umur 2 tahun ni, dia pakaikan CD kat anak dara dia...dan yang paling aku jeles bila anak dara dia ada CD printed nama sendiri tu...arghh, jeles mak tau...dulu sebelum irfan lahir kan, aku pernah gak ada semangat, niat nak pakaikan CD kat irfan...tapi niat tu terpesong...mungkin mentaliti dan fizikal aku tak cukup kuat time tu...tu yang cepat lebur tu...tapi bila nengok satu web ni yang ada menjual bermacam² jenis CD, rupa, warna dan bentuk buat aku terpesona jek...arghh, cantiknya...rambang biji mata mak...

dan yang aku terkejutnya, takdelah mahal sangat rupanya CD² ni seme...kalu dulu, mang bukan MAMPU MILIK la bagi golongan bawahan cam aku ni kan...tapi skang tidak lagi...rasanya ramai dah yang mampu memilikinya...

ni gambar CD² yang buat aku rambang mata...ni sebahagian jek ni...seme ni aku nengok kat web INI...


tapi kan, satu jelah, kalu nak pakaikan CD tuk si anak ni, paling penting kena rajin la...yang ni mentaliti dan fizikal kena kuat...kadang² ANCAMAN dari luar yang buatkan kita down...ada yang kata gitulah, ginilah...macam² la kan...dan buktinya aku la tu...tak kuat MENTAL...sib baik tak sakit MENTAL...hahaha....

21 comments

Wednesday, May 04, 2011 3:15:00 PM

aku malas!

Wednesday, May 04, 2011 3:17:00 PM

aku pun sama malas ... hahaha

Wednesday, May 04, 2011 3:20:00 PM

@MRS. K
itu memang aku tau...

@eima
dan aku pun tau...hahaha

Wednesday, May 04, 2011 3:23:00 PM

betul tu kak,tgk org pakaikan mcm senang je nk uruskan..tp hmm izan yg dok rumah ni pun ada banyak vitamin M tu hehe

Wednesday, May 04, 2011 3:26:00 PM

errr malas. sebab nye kdg2 ade segelas air sirap tumpah lam peti. ade gak penah sebotol kicap baru beli jatuh atas lantai dan pecah. byk keje tu tau. hehe

Wednesday, May 04, 2011 3:29:00 PM

ouh, cloth diaper mmg saya pun kemalasan...tp sy mencari cloth pad...sbb, yg pakai buang pun dok menyental, bgs g menyental pastu basuh then pki blk ye dak? go green!

Wednesday, May 04, 2011 3:31:00 PM

hi... lamanya tak singgah sini. pe kabo?

Wednesday, May 04, 2011 3:39:00 PM

pakai buang senang... tak nak susah susah dah...penat

Wednesday, May 04, 2011 3:50:00 PM

JOM!...bukan susah mana pun...campak jer dalam wm tu....korang basuh baju pakai wm gak kan?...;)

Wednesday, May 04, 2011 3:55:00 PM

kuatkan semangat... jimat banyak duit tu... bulan2 tak beli pampers... tak gaduh cari huggies offer... ;p

malas basuh hari-hari... simpan cuci 2 hari sekali... ;p

Wednesday, May 04, 2011 4:06:00 PM

heheh tu la
yg penting kena rajin
aku tak rasa aku ni rajin haha

Wednesday, May 04, 2011 4:40:00 PM

dulu berazam juga dgn anak yg kedua nak pakaikan cd...tapi sebab pengasuh dia kata leceh..terbantut niat murni tu...

Wednesday, May 04, 2011 4:52:00 PM

aku ade banyak kt umah
pakaikan iman time dlm pantang jek

kalo ko nak btau aku
hahaa aku tolak murah2 jek
:p

Wednesday, May 04, 2011 5:30:00 PM

untuk 2nd anak ni ade jugak pasang impian nak pakai CD..tp tulah masalahnye, takde kerajinan nak basuh hari², alahai..

Wednesday, May 04, 2011 7:51:00 PM

sy br ada 10 cd...x sabar nak tunggu baby lahir, nak pakaikan dgn cd yg comel2..hehe

Wednesday, May 04, 2011 8:21:00 PM

tgh dok survey gak nih! nak ke xnak? leceh ke x?

Wednesday, May 04, 2011 9:11:00 PM

cantik2 .. tapi akak dah x pakai dahh huhuh .. anak2 dah besooo :)

ps : cikmot tlg akak .. kenapa bloglist akak tetiba hilang .. akak ada try nak gune templet lain tapi akak x tekan save punn .. bila ambil balik bukak dia kuar kosong je kat bloglist tuuu
huhuhu
tolongggg huwaaaaaaaaaaaaaaaa

Wednesday, May 04, 2011 9:31:00 PM

Sangat2 setuju cik Mot. Kalau kita jer rajin tak per, tapi kalau hantar kat pengasuh bukan senang nak cari yang sanggup basuh kan..Macam ada keinginan nak pakaikan baby incoming tapi tak tahu la jadi ker tak he..he..

Thursday, May 05, 2011 9:05:00 AM

haha..mati2 ingt cd case td..
nasib baik besarkan gamba..kalo x da komen melulu dah..

td baru nk komen cd case leh dpt rm 5 je..yg tu smpi 25..mahal lah..

Thursday, May 05, 2011 10:13:00 AM

ader orang nak jual second hand yer..bley lah try..tapi kan..bley basuh wm ker?..tak rosak ker?..kalau dier buang air besar tu yang tak larat nak basuh..bukan aper..malas..kencing tahan lagik..aku pun tengah survey2 nak beli buat eksperimen..sapa nak tolak murah..sila pm saya..please..teringin nak beli nih..

Thursday, May 05, 2011 12:54:00 PM

dl mula2 kuar mahal kan..skrng dah murah skit..tp,smala kt k,malas!hehe..walaupon bkn aku yg basuh baju..keke

Post a Comment