Friday, May 27, 2011

Sumpah Aku Tak Minum...Mahal Giler Harganya...Huhuhu...


masa aku dok nginap kat otel Bayview selasa hingga khamis lepas...kat setiap bilik tu adalah satu peti ais kecik yang dipanggil mini bar...masa nak check out tu, receptionist adalah tanya kat aku, ada amik apa² minuman tak dalam mini bar...aku cakap takde...sebab apa korang nak tau???

ok, ni air yang ada dalam mini bar tu...takde banyak mana pung...4 tin dan 2 botol air mineral...
ekseli aku dah terminum sikit air mineral ni tau...

tapi kan, bila aku cek, kat atas mini bar tu adalah senarai harga yang dikenakan ke atas air dalam mini bar tu...perghh...telan air liur mak ni tau...mana taknya, korang nengok sendirilah regenya camner... 

kan aku kata air mineral tu aku dah 'terminum' sikit, so dalam bilik tu pihak otel ada lah provide lagi 2 botol air mineral free kan...so senang citer, aku tambah jek kat air mineral yang aku minum tu...hahaha...ekseli aku buang seme air yang ada dan aku isi lain...so tak dikira bekas aku minum la kan...yelah, kalu idak tak pasal aku kena bayar RM9 tuk sebotol air mineral yang kat luar kita leh dapat RM1 sebotol jek...

notadijariku: naper ek rege air kat otel ni mahal²??aneh tul...

17 comments

Friday, May 27, 2011 3:06:00 PM

mmg mhl so mmg tk minum..hehehe..mhl sebab die byr servis otel tu..heheh

Friday, May 27, 2011 3:06:00 PM

aikkk....pihak hotel tuh yg letak air tuh, xpasal2 kena bayar..

igt kn free..gila mahal kak...

haha...

Friday, May 27, 2011 3:07:00 PM

dpk hotel mahal tu weh..

Friday, May 27, 2011 3:21:00 PM

hehe melampau
klw aku rela mnm air paip hahhaa

Friday, May 27, 2011 3:32:00 PM

umangaih, mehei giler air mineral..kalau mak, mak mmg tak minumlah, rela mak kehausan..

Friday, May 27, 2011 3:51:00 PM

agak2 boleh wat aduan tak?hikhik

Friday, May 27, 2011 3:59:00 PM

gila bab..mahal..air mineral pun 9 hengget..patut komplain tu..

Friday, May 27, 2011 4:32:00 PM

Mak aihhhh...mahal giler air mineral tu. Dah bley komplen tu.

8 Bulan

Traffic BLOG Naik MENDADAK dengan Jayanya

Friday, May 27, 2011 4:43:00 PM

mahai giler kan..hish..bleh dpt 9 botol air ..giler kentang

Friday, May 27, 2011 5:01:00 PM

jijah penah gak ... tapi esoknye tu terus pi kedai carik air mineral yang cap sama ... replace balik ... heheheh sapa dia laaa yg gilak nak beli mineral 9 hengget tu ekk ...

Friday, May 27, 2011 7:41:00 PM

ala... klu akak belasah minum je... pastu bila keluar beli brand yg sama letak / ganti je la balik... abis klu dah haus... tak kan nak minum air paip... air paip hotel bukannya ada filter mcm kat rumah...

Saturday, May 28, 2011 10:25:00 AM

klu tak silap masa kt hotel hilton pj, mini bar penuh segala air & atas meja penuh jajan/kacang semua tp dh termasuk pakej. 1 mlm rm350. pergghhhh...

Saturday, May 28, 2011 6:11:00 PM

Salam,
memang sumer hotel camtu..sy slalu minum or makan jer apa2 dlm mini bar tu..lps tu beli kat kedai yg sama jenis ganti balik..

Sunday, May 29, 2011 8:39:00 AM

mahal sbb servis hotel la...


aritu masa gi cherating..ada provide mende2 ni siap dgn megi, biskut oreo dan byk lagi yg ringan2...kami belasah je...sbb hotel tu disponsor....ehehehehehe nama bilik pun bukan nama kami...nama penganjur kursus....

Sunday, May 29, 2011 12:39:00 PM

mahai gila..mmg kalau air di hotel mmg yakmat mahal izan..tak payah kata pa la..tp air mineral tuh..pergh tak relevan lnsung..mmg tak masuk akal...

Tuesday, May 31, 2011 2:25:00 AM

Peh, gile mahal... cekik darah tol... nak kaya cepat kot..

Monday, June 06, 2011 2:47:00 PM

bila ko pegi langkawi kak ??
aku tatau pun....

pesal aku dok bayview ari tu tak dak pun air dlm mini aicebox tu... pelik ....

Post a Comment