Monday, June 6, 2011

Bertunang Pun Dah Grand...Kawin Nanti???Hurmm...Untung Orang Sekarang...

aku baru nengok bidiyo pertunangan Elly Mazlein dan Azmi Hatta kat fb tadi...tu pun Oh!Media yang kongsikan...hurmm...untung kan orang skang...masa bertunang pun punyalah grand...tu pun majlis kahwin, persepsi, akad nikah dan sebagainya...agaknya baper modal yang dorang kena keluarkan ni...teringat masa memula nonton video pertunangan Datuk SMS dan Ashraff Muslim tu...punyalah grand kan...tapi Datuk SMS tu takpelah, dah kawin pun...tak lama lagi nak timang cahayamata jek...ni yang lum adakan majlis akad nikah seme...tertunggu² gak nak nengok camner rupa majlis kawin derang..sure grand cam willy dan kathy nanti...hehehe....

teringat masa aku bertunang dulu...semenya serba simple...takde video cam gini pung...mekap pun bese²...hahaha, lupa diri lak aku, camlah aku ni cam deme seme kan...kan dalam islam suh bersederhana dalam segala hal...oklah tu kan...tak membazir...wat mana yang termampu jek...huhuhu...

arghh...sebenarnya aku jeles...ada seme ni, sebagai satu kenangan kan..sok lusa leh nengok balik...tunjuk kat anak cucu...

pepun ni gambar masa aku bertunang...giler simple...sib baik aku kawin gak ngan tunang masa tu...hahaha...

dan ni masa kawin...orang lain punyalah grand...siap amik gambar guna kamera ada hidung lagi...aku???takde bajet, guna kamera berkodak sudahlah...hahaha... 

walau apapun, moga hubungan ini akan berkekalan hingga ke hujung nyawa...amin...

notadijariku: jeles ar nengok video² pertunangan deme² ni, untung badan tauu....sob sob...tunggulah pertunangan anak dara aku nanti, nak wat grand cam gini jugaklah...hahaha, ada hati tuuuu...:p

12 comments

Monday, June 06, 2011 12:06:00 PM

Cantik gambar cikmot masa muda2 dulu yer.. okey la tue dapat pakai gaun warna pink pink pinky...hehe

Monday, June 06, 2011 12:08:00 PM

@Masni Syafie
hahaha, gaun old skul...skang mana ada orang pakai dah...ekekeke...

Monday, June 06, 2011 12:13:00 PM

ala huda dulu tak tunang pun, just merisik then 3 mth after that trus kawin.. xder grand2 pun sbb baru keje time tue..

so lani la br dok sibok nk make over segala pakai bj ngn en somi..(sbb ada duit lebih skit).. huhuh

Monday, June 06, 2011 12:13:00 PM

zaman kty dulu pun simple mimple je.

Monday, June 06, 2011 12:31:00 PM

kurusnye. hihih.

wei elly mazlein ni comel kan. aku suka betul tgk mulut dia.

Monday, June 06, 2011 1:21:00 PM

TU R CIK MOT...
BTUNANG SKARANG SIAP ADA PELAMIN Y GRAND.. KALO NK KIRA, PELAMIN TUNAG TU LEBIH GRAND DR PELAMIN SANDING LYA DULU...

ITU BELUM LAGI KAWIN..DGN FRESH FLOWERNYER..CONFIRM TANG PELAMIN DH KELUAR RIBU2 TU...

X KISAH LA... APA Y PENTING, RUMAH TANGGA KITA BAHAGIA & AMAN SENTOSA..AMIN...

Monday, June 06, 2011 1:23:00 PM

aku x merase pakai gaun kembang2 ..hehehe

Monday, June 06, 2011 1:44:00 PM

ah blah la ko.. emo plak.. down to earth.. hahahah bersyukur la dgn ape yg kita ade... yg penting, sempoi cmne pun.... kita bahagia.. tk gitu?

Monday, June 06, 2011 2:04:00 PM

jeless nyer... untung elly mazlin...semoga berbahagia lah hendak nyer... izan ...ko pon sama yer...

Monday, June 06, 2011 2:21:00 PM

tau xpe
ely mazlin siap nek kete kuda
dah mcm wiliam & kate kawen dah ehhee

Monday, June 06, 2011 3:42:00 PM

alhamdulilah doakan yg baik2...yg penting kebahagiaan...

Monday, June 06, 2011 4:55:00 PM

sy pun klu buley tunang xmo org tau..buleh x??


alolo, cutenya akak..

Post a Comment