Friday, June 17, 2011

Dewa Cintaku Di Slot Akasia Bermula 20 Jun 2011


Dewa Cintaku, drama terbaru terbitan Suhan Movies menampilkan pelakon utama seperti fasha sandha dan Iqram Dinzly...rasanya drama ni leh tandingi nora elena dak???kita nengok jelah nanti...eh korang nengok jelah...huhuhu...

Drama Dewa Cintaku ini juga merupakan adaptasi daripada Novel Dewa Cintaku yang merupakan Novel Muzikal karya Dilla Hussein pada tahun 2005...so jom kita baca sinopsis drama ni...haihh, makin jadi fenomena lak drama adaptasi novel ni...pepun aku masih menanti drama adaptasi dari novel ANDAI ITU TAKDIRYA...hehehe...tah bila tah...


Sinopsis Drama Dewa Cintaku

"walau cinta tak pernah aku cuba
tak perah aku rasa
aku mampu berikan segalanya
cuma hanya...
jika kau bawa aku terbang bersama
meneroka alam cintamu yang beku
izinkan aku mencairkannya
izinkan aku temanimu
hingga ke akhir masa..."

Iqbal (Iqram Dinzly) dan June (Fasha Sadha) masing masing ada sejarah hitam kerana menjadi mangsa perpecahan keluarga, mereka hilang kasih sayang, June pulak pernah dikecewakan oleh kekasihnya. June sukar menerima cinta lelaki dalam hidupnya. Iqbal terpisah dari kasih sayang ibu dan kakak kandungnya sebab dari kecil bapanya dah bawa lari dia dari ibunya. Iqbal dibesarkan dalam keluarga yang mewah dan kaya raya, dari kecil hingga remaja dia disuruh pentingkan pendidikan dan dia mewarisi pernigaan keluarga.

Iqbal masih teringatkan ibu dan kakak kandungnya, dia berusaha untuk menjejaki mereka. Iqbal dijodohkan dengan Selena tapi Iqbal tidak berminat selagi dia tak menemui ibu dan kakak kandungnya. Dalam pencariannya tu dia berkenalan  dengan penyanyi rock kelab malam bernama June. June ni jauh lebih tua dari Iqbal, dan sebaya dengan kakak Iqbal. Pertemuan mereka mewujudkan bibit² cinta pada awalnya, namun June menafikan perasaannya terhadap Iqbal. Pelbagai dugaan yang terpaksa mereka tempoh sehingga mereka berjaya mengikat tali pertunangan. Lagi sebulan nak kawin, akhirnya Iqbal dan June mendapat tahu yang mereka sebenarnya adalah adik beradik.

So, bagaimana agaknya pengakhiran cerita Dewa Cintaku ini???Adakah episod akhir Dewa cintaku ni nanti happy ending???nak tau nengok sendiri kesudahan drama ni atau baca novel yang disebutkan itu...hehehe...
so kepada peminat adik pasha, jangan lupa setia dok depan tb jam 7 malam stat 20 june ni tau...hehehe...aku???tak taulah nak layan ke idak...kalu pasha ni ada aura cam drama Chinta dulu, sure melekap gak aku...hahaha....

notadijariku: aku tunggu kak geli review drama ni dulu...sebab ada pasha sendat...artis pojaan dia...

6 comments

Friday, June 17, 2011 9:38:00 AM

pasha sendat lg berlakon..kalo cita dia msti time maghrib..huhu

Friday, June 17, 2011 9:45:00 AM

tgk2 gitu gak la ni ...byk drama skrg adaptasi novel

Friday, June 17, 2011 9:55:00 AM

akak tak berkesempatan nak follow live kat tv...selalu tengok kat tonton time anak2 dah tido...hahaha... klu tak..memang tak merasala nak tengok...geee..

Friday, June 17, 2011 9:57:00 AM

Skang ni drama adaptasi dari novel jer lah. Pengarah dah tak der idea kot. Untung lah penulis novel.

Friday, June 17, 2011 9:58:00 AM

lemah betui dengan hero n heroin dia! adeh

Friday, June 17, 2011 9:58:00 AM

tak suke la sama itu pasah sendu...

Post a Comment