Tuesday, June 21, 2011

Hackers Memang Dah Takde Keje Ek???


hari tu aku ada lah terbaca dalam berita yang banyak tul laman web kerajaan telah digodam atau dihack oleh pengodam² ni...terpikir gak aku...apa benefitnya deme seme wat gitu ek???kepuasan???atau ganjaran???tah la, sesak pemikiran teman memikir hal tu...cehh, walaupun takde kene mengena ngan teman pun kan...aku mula perasan ada hackers ni bila mana satu masa dahulu laman web hotfm telah digodam oleh hackers...derang pun siap ada team tau...team rileks ke apa aku dah lupa...mulanya aku pelik, ngape laman web radio selalu ada status yang bukan²...rupanya itu keje hackers la tu...alahai....

dan pagi tadi...terbaca kat blog ASHA...pasal kena blog yang terkena gula² hack seme...pastu siap dia bagi link lagi senarai² blog yang kena hack tu...korang leh cek sama ada blog korang tersenarai ke idak kat SINI...aku nengok kebanyakkan blog yang selalu ping entry kat gengblogger sana...

tapi kan yang paling aku heran..blog kerdil aku pun tersenarai...eh aneh ni...rasanya dah lama sangat aku tak ping entry kat GB tu...sejak berlaku kes bertikam lidah...huh...tak faham aku...riso la mak kalu gini....huwaaa.....

so kalu blog sungguh² kena godam apa nak buat weii???give me any sajesyen plis....

notadijariku: nak keje senang nak cek blog sendiri, korang tekan Ctl +  F...pastu taip nama blog...nak cari satu persatu kang berpinar biji mata den...hehehe

24 comments

Tuesday, June 21, 2011 11:43:00 AM

ehhhh....url blog akak pun ada?? tp betul ker list tuh???

Tuesday, June 21, 2011 11:45:00 AM

@AYuNG
tak taulah yung betul ke idak...akak pun share dari blog kawan2 lain...tapi heran la kan, blog akak bukannya blog glamer pung...

Tuesday, June 21, 2011 11:50:00 AM

blog munna pun dlm senarai... cuma tukar paswword selalu dan panjang dan letak simbol pada password...

Tuesday, June 21, 2011 11:51:00 AM

ape dia dpt wey hack blog org??
aku pn konpius keje deme sume ni

Tuesday, June 21, 2011 11:52:00 AM

klu bebtul2 dah kena hacked ko dah tak leh nk log in pastu diorg mayb post mende pelik2 than usual ... sbb dulu pun penah hacked email sorg nih ... hahaha pastu aku tukar password die ..sampai skrg die tak leh bukak kot email tu .... pastu on ym die ckp ngarut2 ...hahaha

tp tatau la .. ape diorg dpt hcked blog kite nih ... klu saje nk test power diorg ok la ...

nk kate ade kepentigan ..nk glemer ??

anyway utk keselamatan tukar je password ... strength ckit la..janji korg tak lupa password korg ...

Tuesday, June 21, 2011 11:56:00 AM

apa tindakan kita seterusnya cikmot?hihihih

Tuesday, June 21, 2011 11:59:00 AM

blog aku tu lagi tak pemes...takde ong masuk pun blog aku tu...ehehe itupun nak hack kan......
tapi kalo org lain nak hack tu aku syak sbb lain je la...tapi org yg hackers ni pesal ek?

Tuesday, June 21, 2011 12:01:00 PM

@munna
huhuhu, hari2 kena tukar pword kalu gini...haibat la penggodam tu...

Tuesday, June 21, 2011 12:01:00 PM

@SyaNa
ko konpius???aku lagi la weii...hahaha

Tuesday, June 21, 2011 12:02:00 PM

@eima
yup, setuju weii...

Tuesday, June 21, 2011 12:02:00 PM

@~aSHa~
arghh...seme akan kata blog memasing tak glamer weii...cehhh

Tuesday, June 21, 2011 12:04:00 PM

la, ape kes tu? rsnye die nak curik sang penyanyi korea kat sebelah skrin kanan saya nielah...tu yg badan kerimping pakai baju kekotak tu...iye ke? oopss!

Tuesday, June 21, 2011 12:07:00 PM

Blog geli² aku ni pon tersenarai gak wei. Harap nya tak kena godam lah.

Tuesday, June 21, 2011 12:12:00 PM

hoho seb bek blog org takde hehee

Tuesday, June 21, 2011 12:17:00 PM

org ckp..kt kene tuka psword slalu..bg pnjang2 siket..

pstu kalo lg selamat..tuka url blog..trus slmt..tuka alamat lain..ehe..
mcm pindah umah..along susah mau cari..ehe
so x de la dlm senarai hackers..

pelik a..npe msti nk hack..gila la ini org

Tuesday, June 21, 2011 12:39:00 PM

harap idak betoi le seme ni kak..riso pon hadoo..

Tuesday, June 21, 2011 2:45:00 PM

ada kena godam dah ke??....
tak betul kot

Tuesday, June 21, 2011 3:08:00 PM

blog rina pon tersenarai jugak lah..camne nak buat ni?

Tuesday, June 21, 2011 3:16:00 PM

apa yg akan terjadi pastu kak

Tuesday, June 21, 2011 4:23:00 PM

apa solution nyer nie?

adoyai tersenarai gak nie ggrrrrr...!!

Tuesday, June 21, 2011 4:36:00 PM

dah cek xdak, tapi kan pe motif le nak hack2 lak kan, mmg xdak kja nak buat tol kan.
diaorang ckap sbelum kna hack baik bacup blog kita...

Tuesday, June 21, 2011 5:19:00 PM

blog saya tersenarai tak? tak tau la..kat opis tak leh bukak website tu...huhu...

mencik tau hackers2 ni...

Wednesday, June 22, 2011 9:34:00 AM

alamak..xleh jadi kena cek juga ni

Wednesday, June 22, 2011 12:22:00 PM

blog lya pon mmg ada.. & y hairan lya dh btahun x ping blog kat GB tu... sakit jiwa uuuuu... ape kes la???

ni lya dh tuko pword baru y lg pnjang y campu2

Post a Comment