Wednesday, June 29, 2011

Kenapa Saya Suka Balang Horlick Ini???


ok...salah satu menda kesayangan aku...balang horlick...ekseli dah lama balang ni bersama² ngan aku...rasanya sejak tahun 2003 masa aku mula² keje ngan gomen...sampailah skang...nilah rupa balang horlick yang aku sayang itu...banyak sentimental value dengan balang ni tau...

nengok si adik abang buat percubaan untuk mengangkat balang ni...sure tak terangkat punya...sebab ada citer di sebalik balang yang ditutupi dengan kertas pembalut ni...tu sekadar mengaburi mata mereka yang melihat...hehehe... 

sebabnya dalam balang tu ada selambak wang syiling yang akan aku rolling tuk masukkan dalam akaun anak² kejap lagi...tahun sudah punya dah rolling pun...dah selamat pun masuk akaun...amaun yang terkumpul masa tu lebih kurang RM400 lebih...kali ni tak tau la baper...eh syiling ni bercampur antara duit 50sen, 20sen, 10sen dan 5sen...seme adalah...nanti total amaun yang terkumpul akan dibahagi dua lah... 

huhuhu, model tak berbayar...baik punya... 

hurmm...ni hasil yang dikumpul dari bulan Januari 2011 hingga ke hari ni lah...sebab yang tahun² lepas semenya dah selamat masuk akaun...kata orang sikit² lama² jadi bukit kan...macam asal kapas menjadi benang gitu...kan kan...eh tetiba...

kepada sesapa yang berminat...tunggu next entry aku akan buat teka jumlah syiling dan menang...bukan menang wang yang ada tu...tapi adalah ole² tuk korang...tapi jangan teka sekarang tau...tunggu entry berikutnya ok...sebab kejap² lagi aku nak ke bank...nak rolling syiling² ni...dah balik dari bank nanti aku reveal la baper jumlah yang terkumpul...so sila tunggu ye...tu pun kalu minat nak meneka...huhuhu....

13 comments

Wednesday, June 29, 2011 8:22:00 AM

aku sentiasa berminat

Wednesday, June 29, 2011 8:25:00 AM

waaaaaaaaaaaaaa..... ada udang di sebalik mee.. eh salah.. duit di sebalik tedy bear itu..hehe

Wednesday, June 29, 2011 8:45:00 AM

kalo tak larat bwak duit tu bawaklah ai..hahaha

Wednesday, June 29, 2011 8:48:00 AM

sy pun buat benda yang sama ... suka kumpul syiling! pastu bila nk bayar parking kat Alamanda mesti guna ruit RM10 sbb nak dapatkan syiling 0.50sen byk2...

saya kumpul syiling shaja utk 4 tahun dapat dalam rm2500.00

Wednesday, June 29, 2011 8:52:00 AM

ade jugak kumpul syiling tp hubby la yg tambah syiling tu slalu..org jarang2..sebab die tak suke pakai duit syiling..tp kami gune time emegency..time dua2 "kering" duit..tp hubby baik ati devide 2 walaupun org jarang sekali tambah syiling... hehehe.. dah penah 2 kalo "korek" syiling2 ni..

Wednesday, June 29, 2011 9:15:00 AM

bagusla.. ila dulu rajin gak simpan dlm tabung n dah penuh masuukan dlm bank..skrg xbuat lg..lepas kawin ni..tp tgk u buat mcm nak tiru je..hehe

Wednesday, June 29, 2011 9:17:00 AM

duit tabung leh buat beli hadiah GA.. ehhehe

Wednesday, June 29, 2011 9:42:00 AM

Uishhhhh...byk tu untk satu balang. Klo mak aku balang ni dia letak gula ☺☺

Ada gak buat tabung...tabung susu. Bila terdesak jer pakai duit tu...hehehe...Nak buat mcm ko gak lah. ADa tabung syiling khas utk anak².

Wednesday, June 29, 2011 9:56:00 AM

aku sejak ade anak ni la br nk menabung
skrg ni ade tabung anak & tabung family

Wednesday, June 29, 2011 10:06:00 AM

bagus tuh... blh simpan utk anak2 kan???

Wednesday, June 29, 2011 10:13:00 AM

en. abah pun slalu buat camni. utk tabungan anak2, skali simpan slalunya dpt dlm rm600

Wednesday, June 29, 2011 10:53:00 AM

sy pun ade. tp balang prego je...wahahahah!

Wednesday, June 29, 2011 11:10:00 AM

aku suka jugak gantung hand bag macam ko...

Post a Comment