Tuesday, June 21, 2011

Koleksi Yang Ada


hurmm...hari ni rasa tergerak hati nak kongsi dengan peminat² FM pasei koleksi terkini aku...takdelah banyak mana pung...tapi adalah sikit...ada di antaranya aku beli dan ada yang diadiahkan oleh mereka² yang tak pernah lupa nak beli ole² bila kemana²...

ekseli aku pun dah lupa kapan bila aku suka kumpul FM ni...tah, memory lost...sebab seingat aku dengan ingatan yang masih berbisa ni...dulu aku suka kumpul keychain....tuuu...penuh keychain yang tergantung kat wall belakang tempat duduk aku ni...tu pun ada sebahagiannya aku tak gantung dah...banyak sangat la weii... dan skang, minat tu beralih kepada FM plak...kalu ada kawan², bos², pegawai² yang travel ke mana² tanpa segan aku akan kirim belikan FM dari derang...tapi mekasih kat seorang 'adik' yang berada di Johor sana, yang sudi melayan minat kakak dia nan sorang ni...kalu dia kemana² sebab dia banyak travel, sure dia belikan FM tuk aku...dan ritu aku dapat dua FM dari dia, yakni dari Johor dan Singapore...mekasih sin...

so nilah antara FM yang berada di esbok kat umah aku...even esbok aku dua pintu...tapi pintu atas jek ada FM...tak leh buh dua² pintu...nanti ada tangan² halus yang angkut jadikan mainan...owhh no...masa tu kesabaran mak agak tipis...senang jek nak jadi hulk...hahaha...

tak muat kat atas...aku letak kat bahagian tepi plak...janji tangann² itu tidak tercapal dek akal mereka...cehh... 

dan ni lak yang di opis...ni sebahagian tepi almari ni...yang kat depan lupa nak snap...yang ni kebanyakkan dari obersea...tu pun ada pegawai² yang kasi...sangat aku sayang la... 

selain minat aku mengumpul FM ni kan...aku gak pengumpul tegar paperbag...sampul duit raya dan anak patung kecil...rasa aku anak patung ni banyak sangat tersimpan rapi dalam 3 buah kotak kat rumah tu...ni aku kumpul sejak jaman itm lagi rasanya...tapi skang semenya dalam kotak...lagi pulak anak dara kat umah tu bukan suka main anak patung pun...sib baik...hahaha...

ni sebahagian koleksi paperbag yang ada dalam simpanan aku...sebahagian lagi ada dalam kotak...

dan semestinya koleksi yang paling aku sayang...akan bertambah bila menjelangnya hari raya...masa ni tanpa segan aku akan minta tukar dengan kengkawan yang punya sampul duit raya aneka jenis...dapat sekeping pun jadi sebab aku leh buh dalam album...cam yang aku ceritakan dalam entry² yang lepas...hehehe... 

so, terpikir gak aku...kalu lepas ni aku leh wat part time la jual BUNDLE segala mala koleksi yang aku ada ni...aler saper tau masa tu menda² gini dah dipandang sepi dan susah nak dapat kan...yelah, dunia semakin canggih skang...saper tau kan...aku jual tak mahal...2 SINGGIT...hahaha...ada hati tu...

notadijariku: sedih ngan seseorang...mungkin dia bz kut...ritu dia ada tawarkan nak wat pertukaran FM ngan aku...tanpa cakap banyak aku pun dah poskan FM yang nak ditukar tu...tapi sampai skang aku masih lum terima FM dari dia...takpelah...pikir positif..mungkin dia bz kut...hurmm...

20 comments

Tuesday, June 21, 2011 8:36:00 AM

aku byk koleksi paperbag tu.....tapi kadang2 ada org curi je yg aku....


eh blog ko ada tersenarai kat list tu..aku cek mlm tadi..

Tuesday, June 21, 2011 8:37:00 AM

waahhh! banyaknya FM.. paper bag n sampul raya pun banyak..jeles..jeles ^^ yaya baru start kumpul FM..sampul raya tak kumpul la..tapi paperbag cantik2 simpan la..kalau nak bg hadiah kat org tak yah wrap dah..letak dalam paper bag je..hihi..

Tuesday, June 21, 2011 8:45:00 AM

@~aSHa~
saper yang curi paperbag ko tu weii...tak mungkin aku...hahaha

Tuesday, June 21, 2011 8:45:00 AM

@YAYA AZURA
takper yaya, nanti kita tukar2 ye...teruskan minat menyimpan fm ni...cantik2...

Tuesday, June 21, 2011 8:46:00 AM

hihihih ai pun pengumpul paper bag..mmg kede giler nak guna..syang katakan..

Tuesday, June 21, 2011 8:49:00 AM

wah...byknya fm..nampak kemas tersusun...

Tuesday, June 21, 2011 9:01:00 AM

yg kumpul paper bag tu kita sm kak.. hehe...

Tuesday, June 21, 2011 9:07:00 AM

sama la minat kita sis
kat umah anum pun dan penuh dgn FM
hehehehhe
suka2

Tuesday, June 21, 2011 9:18:00 AM

sronok kumpul FM..nk2 kwn2 yg suka jln2 suka bg...paperbag suka gk kumpul

Tuesday, June 21, 2011 9:19:00 AM

aku tk minat nk tampal kat peti ais tp aku tampal kat kabinet besi opis ni ....

tak byk punnn harap ke korg je bg kat aku... hadiah GA ...

Tuesday, June 21, 2011 9:38:00 AM

byknyer FM..leh geng ar kita...mggu nie dpt plaks FM dari Paris n Italy...

Tuesday, June 21, 2011 9:45:00 AM

banyak tuk koleksi awak yang...sungguh semangat awak menyimpan...

Tuesday, June 21, 2011 9:48:00 AM

fuyooooo
gile banyak koleksi ko
kagum sey

Tuesday, June 21, 2011 9:52:00 AM

cikmot,nak fm lebanon tak?nnt sy pos kan utk awk

bg add kt email sy ;)
mamyHaraaz@yahoo.com

Tuesday, June 21, 2011 9:59:00 AM

mmg pengumpul tegar FM..byk nyaa...
la paper bag pun jd koleksi..kfieza asal nk bwk brg terambik paper bag yg tersimpan mmg tkleh nk bt koleksi la...

Tuesday, June 21, 2011 10:14:00 AM

bnyk nye sampul angpow..i on suke kumpul paperbag..sblom nie suke smpn bwh tilam..hehe..xnak bg die rosak..hehe

Tuesday, June 21, 2011 10:21:00 AM

hahah..yg best part kt tangan2 halus tuh...hehe..kt umh aku pun cm tuh la..ada fm yg kwn aku wak lik dr vietam..fm ornag2..tiba2 jek..kepala orng2 tuh dh ilang...akibat tangan2 halus tuh la..

pepun menarik la..byk tui koleksi hg..makasih pd fm hg yg aku menang ritu...dh ada kt peti kt umh aku daaa...

Tuesday, June 21, 2011 10:26:00 AM

Aku pon suka kumpul paperbag, tapi ntah ke mana. Byk nya koleksi FM ko, aku nyer baru ada 5 ketul...haihhhh...

ps: Tahniah CM, pengikut setia ko dah lebih 1k ☺☺

Tuesday, June 21, 2011 11:28:00 AM

Sallam,

Lawa2 koleksi FM tu,
penuh sepeti ais.

Wednesday, June 22, 2011 12:06:00 PM

akak suka gak kumpul paperbag, tambah2 yg en. abah bawak balik dari oversea, syg nak buang

Post a Comment