Thursday, June 23, 2011

Pasal Wordless Wednesday Semalam


salam semua...pertama sekali terkejut aku ngan komen yang diterima ekoran dari entry Wordless Wednesday semalam tu...erkk...memang tak terkata la aku...hanya mampu senyum jek...hampir tercekik mak...cam blog kena serang jek semalam...berderu² komen yang masuk...mekasih bebanyak kat korang yang sangat perihatin...huhu...yang sibuk nak amik tau pun ada kut...huhuhu...

tapi baru ni ada komen yang baru aku terima....suh aku tayang gambar perut...adehh...nak tayang apa weii...tayang muka tembam aku bleh???sure ada yang kutuk jap lagi...huh...

oklah berbalik pada usia kandungan aku skang...ekseli minggu ni dah minggu yang ke 22...banyak konflik yang berlaku pada mula dapat tau aku mengandung ni...lagi pulak aku kan memang merancang giler² sebab dah ada sepasang cahayamata kan...niat dihati memang aku nak tunggu si irfan ni umur dalam 4-5 tahun baru nak proceed yang baru...tapi benarlah seperti yang dikata...kita hanya mampu merancang...segalaNYA Allah yang tentukan...jadinya dengan gembira aku terima pemberiannya dengan hati yang terbuka...aku tau sure ada cakap² belakang yang akan kata "eh dulu beria takmo...cakap ginilah gitulah...tup² ada isi plak.." dan se lagi tah la, tak tau naper kali ni rasa berat hati nak kongsi berita gembira ni di sini...sebab tu aku amik masa sampai minggu yang ke 22 ni...

so, aku ucapkan terima kasih bebanyak pada yang wish tahniah semalam...aku tau, sure ada yang terkejut ngan berita ni sebab mesti ada yang ingat aku memain sebab upt tu kalu ada yang masih ingat tu upt masa aku mengandungkan irfan dahulu...mesti ada yang ingat aku baru termengandung kut...terlekat bagai......dan ada juga yang dah lama tau tapi aku suh resiakan...tu pun sebab satu opis ngan aku...arghh...tapi kan makin lama perut ni makin ke depan dah tak bleh sorok lagi dah...huhuhu...

tah la kali ni aku jadi malas nak bergambar...ni aku buh gambar bulan lepas bleh...masa jamuan perpisahan dengan salah sorang kapten yang telah bersarakan dirinya awal secara pilihan...adehh, nampak semakin tembam dah aku ni...

ini lagi...

dan lagi lagi lagi...

so tuk pengetahuan semua...kalu ikutkan due date aku pada 22 Oktober 2011 ni...dan betul² gap dua tahun setiap orang anak...sulung lahir tahun 2007, kedua lahir tahun 2009 dan no tiga 2011...

jangan ditanya jantina baby kali ni sebab pada usia kandungan 28 minggu nanti baru aku nak wat scan 3d seperti kandungan terdahulu...tapi kali ni aku tak kisah sama ada lelaki ke perempuan...yang penting sehat dan selamat...tapi paling aku kisahkan kaedah aku bersalin pada kali ni...sebab yang sulung aku bersalin operate...kedua normal...ketiga...Allahu alam...moga dipermudahkan segalanya...amin...

notadijariku: don't argue...famili kita, kita yang tentukan segalanya...dan rezeki tu tetap ada dimana²...cuma usaha, doa dan yakin dengan diri sendiri...

25 comments

Thursday, June 23, 2011 11:02:00 AM

=) tumpang gembira.

Thursday, June 23, 2011 11:03:00 AM

cute...hehe

Thursday, June 23, 2011 11:08:00 AM

smoga smua di permudahkn...sronok la kakak & adik nk dpt adik br

Thursday, June 23, 2011 11:16:00 AM

ok tahun depan mungkin rezeki kami pulak..insyaallah..baby 2012..

Thursday, June 23, 2011 11:17:00 AM

semoga di permudahkan segala-galanya :)

tumpang hepi.

Thursday, June 23, 2011 11:20:00 AM

takpelah... dah rezeki.. harap semua dipermudahkan nanti.. aminnnnn...

Thursday, June 23, 2011 11:36:00 AM

wah...alhamdulillah, rezeki dari DIA...moga dipermudahkan sampai bersalin nanti

Thursday, June 23, 2011 11:38:00 AM

akhirnya...cite jugak!!! tahniah zan...saya tumpang gembira!!!

Thursday, June 23, 2011 11:46:00 AM

alhamdulillah .. rancang mcm mana pun kalau dah takdir kan dan itulah dinamakan rejeki ! .. tahniah sekali lagi dan semoga dipermudahkan dik ! .. :)

Thursday, June 23, 2011 11:58:00 AM

uik ..uik... aku br sehari tak online dah leh bocor plak rahsia kite pi checkup sesama ek ... huhuu pasni tak dak checkup sesama sbb tarikh aku dah berubah ke hujung bulan plak ... hari ni nampak kesorgan la aku kat klinik

Thursday, June 23, 2011 12:00:00 PM

okey latu cikmot, rezeki Allah nak bagi.. terima dgn hati penuh syukur..

makin comel jer perot tue. jgn la lindung2 yer..hehe..

jgn lupe beli maxi besau ckit erk..kat jakel lagi..hehe

Thursday, June 23, 2011 12:09:00 PM

munna ingatkan baru je...rupanya dah 22 minngu... apa apa pun semoga selamat semuanya ye....

Thursday, June 23, 2011 12:16:00 PM

tekejut lieya kak oiiiiiiiiiiii...aku dah selamat ko plak ganti yeak ....takpe kak...rezeki anak tu...insyaallah semoga sume okey....jage diri yeak kak....

Thursday, June 23, 2011 12:47:00 PM

Alhamdulillah... ingatkan main-main... takpe Zan, akak pun lalu mcm tu... masa pregnant kali ke-3 mmg akak tak sedia... tapi bila dah keluar tengok comel terkebil-kebil... hilang semua perasaan ragu-ragu + takde mood + tension...

rezeki insyaAllah... tiap anak lahir telah Allah tetapkan rezeki nya... TAHNIAH... tumpang gembira... :)

Thursday, June 23, 2011 1:15:00 PM

akak!!!
tahniah!
wah2!
sgt2 best!
nak dapat anak lagi!!!
tahniah2!
jaga kndgan!

Thursday, June 23, 2011 1:26:00 PM

mantop la kak..hehe
xper...setiap anak ada rezeki bertambah...best3...

Thursday, June 23, 2011 1:37:00 PM

hehehe..akhirnye ko reveal jugak..penat aku stapler mulut ;p,tkcare zan!!

Thursday, June 23, 2011 2:02:00 PM

ok dah baca tanpa skip kak.. hikhik..hikhik..hahahahaahaha.. bertambah lagi geng ibu mengandung tahun 2011 hahahahaah..

kak, due saya 2 Oktober... kita beza 3 minggu jela.. sebab minggu ni saya dah 25 minggu...

pepun... tahniahhhhh!!! sukeeee sukeeee!!!!

Thursday, June 23, 2011 2:29:00 PM

wah terkejut akak tau...ehehhee




--------------
eh kita satu pejabat ke?

Thursday, June 23, 2011 2:44:00 PM

Lorrrr...22 weeks dah, aku ingatkan baru lagi...haihhhh...

Apa² pon, tak care bebeh ☺☺

Thursday, June 23, 2011 2:45:00 PM

betul. betul

setiap anak ada rezeki masing².






banyak soping??

Thursday, June 23, 2011 3:52:00 PM

ala aku dh tau lama.. lalalalala.. tu la nko dan aku mmg sama... hahahahahahahahaha

Thursday, June 23, 2011 5:15:00 PM

tahniah.....moga terus sihat walafiat.rezeki jangan ditolak.

harap2 dapat bersalin 11.10.11 jam 11.10 (pg ke malam tak kisah)....jgn 11 kg udahler...hehehe

Friday, June 24, 2011 3:17:00 PM

yeaa...alhamdulilah..congrats..

Monday, June 27, 2011 1:42:00 PM

aku ketinggalan ketapi!

tahniah zan. pape pn aku doakan moga ko & baby selamat & sihat selalu :)

Post a Comment