Friday, June 24, 2011

Perginya Tak Kembali Lagi...Al-Fatihah Buat Col Zakaria Salleh-Crash Di Padang, Indonesia


hurmm...speechless...rasa sedih menguasa diri aku ni...tak tau la naper...baru jap tadi my boss kol...bitau yang Col Zakaria dari Royal Selangor Flying Club telah meninggal dunia kerana terlibat dalam kemalangan udara...jauh di sudut hati rasa sedih menyelubungi diri aku ni...tak tau la naper...mungkin sebab pertama aku kenal sangat dengan Col Z ni...dan keduanya aku kenal dengan anaknya Muhammad Benyamin tu sebab dulu si ben ni satu itm ngan aku...tapi kejap la sebab masa tu dia amik kos Pre Sains dan join kelab Brass Band...mungkin ada yang ingat² lupa kut...

ni berita dan gambar aku amik dari FB one of our captain...

Arwah Col Zakaria (2nd from left) Padang Flying In. Crash During display (23 Jun 2011). Al-Fatihah.. Col Z is the Leader of the team and flying his own aircraft. (Back ground picture)
 
Arwah Col Zakaria dalam kenangan.. Al-Fatihah..

Arwah Col Z and his son (Muhammad Benyamin)

Arwah Col Zakaria (Rear Aircraft). Picture taken in January 2011 with all team member. Al-Fatihah...

ni berita tv Indonesia


al-fatihah...mati itu pasti...moga rohnya ditempatkan di kalangan orang² yang beriman...

18 comments

Friday, June 24, 2011 8:50:00 AM

alfatihah..
meremamg aku tgk video tu yallah...kesian nye...
aku risau btol klw ada berita terhempas ni..amrul tu dah la kejenye ngan helikopter..manjang je terbang wlpon bukan dia bawa
dia klw rasa heli tu xselamat dia sure bgtau takut nak naik heli

Friday, June 24, 2011 8:51:00 AM

mudahan roh col. ni di tempatkan disampaing org2 beriman ...


ni penyebab aku tak mo anak2 aku jd pilot...huhu

Friday, June 24, 2011 8:53:00 AM

Alfatihah..sure x sangka kan especially bila blaku pd owg yg kita kenali..

Mati itu pasti..

Friday, June 24, 2011 9:00:00 AM

Innalillah....

Friday, June 24, 2011 9:37:00 AM

Semoga rohnya ditempatkan dalam kalangan orang2 yang beriman

Friday, June 24, 2011 9:39:00 AM

al fatihah..
melihatkan cerianya aruah ..
muga ALLAH merahmatinya

Kita yg tinggal tak pasti bila tempuhnya....

Friday, June 24, 2011 10:14:00 AM

al-fatihah

sebak aku tgk video tu

Friday, June 24, 2011 10:24:00 AM

Al-Fatihah..

tumpang sedih..

Friday, June 24, 2011 10:36:00 AM

salam...ya Allah..seramnya tgkk pesawat tu jth..huhu

Al-Fatihah

Friday, June 24, 2011 10:45:00 AM

innalilah..
ALFATIHAH!

Friday, June 24, 2011 10:45:00 AM

innalilah..
ALFATIHAH!

Friday, June 24, 2011 11:12:00 AM

Al Fatihah.

Friday, June 24, 2011 11:42:00 AM

AlFatihah..

Friday, June 24, 2011 11:45:00 AM

sedih la dgr mati crash² ni..

Friday, June 24, 2011 11:49:00 AM

inalillah....semua dah tertulis oleh kehendakNYA...semoga rohnya dicucuri rahmat

Friday, June 24, 2011 1:12:00 PM

zan, aku penah bergambar ngan anak arwah kan..ben tuh..tak sangka lak aku ayah dier meninggal crash..ngeri tengok pesawat tu jatuh menjunam macam tu...apa2 pun innalillah....
takziah pada ben...

Friday, June 24, 2011 1:44:00 PM

al-fatihah buat arwah....

Friday, June 24, 2011 6:07:00 PM

Assalamualaikum...

Anaknya yang paling muda, Faris, kawan nazu. :'( Kesian Faris, malam tadi dapat berita ni. Dia terus balik rumah. Satu kelas terkejut...

Al-fatihah...

Post a Comment