Thursday, June 16, 2011

Perhatian Buat Semua Blogger-Blogger Perlu Patuhi Undang-Undang Negara

hurmm...pagi ni dalam kosmo ada kuar pasal isu ni...hurmm...aku ni dikira blogger jugak ke...erkk...kiralah ek walaupun blogger suam² kuku jek...hehehe...

KUALA LUMPUR – Penulis blog atau blogger mempunyai kedudukan sama seperti penulis majalah atau surat khabar kerana mereka tertakluk di bawah undang-undang negara.

Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr. Rais Yatim berkata, golongan tersebut tidak terkecuali daripada dikenakan tindakan saman oleh individu yang mendapati diri mereka telah difitnah.
"Blogger boleh dikenakan tindakan undang-undang daripada pihak berkuasa jika didapati cuba menghasut dan melakukan kegiatan jenayah sehingga ada pihak mengalami kerugian,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas merasmikan Persidangan Blogger dan Media Sosial Dunia 2011 di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini semalam.

terbaik dari ladang...dari SINI...

so peringatan buat diri sendiri...kalu nak berblog tu, kena ikut peraturan...jangan main taram jek...takut mak gini tau...
yelah yelah...mak janji lepas ni mak takkan wat entry kutuk² sesapa pung...huhuhu....

12 comments

Thursday, June 16, 2011 8:22:00 AM

ooo gitu eh..takpe la..rasanya selamat je kita ni..sbb tak tulis psl orang pun, psl diri sendiri jer..hehe..

Thursday, June 16, 2011 8:23:00 AM

mmg betui pon kan..psl kdg2 sesetgh blogger buat review psl tpt2 yg dorang mkn tue hentam teruk2..

Thursday, June 16, 2011 8:25:00 AM

klu kena saman ???mampuihhh

Thursday, June 16, 2011 8:49:00 AM

kn tulis yg elok2 je la pas ni..

Thursday, June 16, 2011 8:50:00 AM

berhati2 lah lepas ni....

Thursday, June 16, 2011 9:00:00 AM

kalau macam tu tak bole la guna 'hak pengguna' utk komen produk atau perkhidmatan yg kita guna... tak bole tulis dlm blog... kalau tulis dan hantar komen kat 'owner' kadang diorg bukan layan pun...

Thursday, June 16, 2011 9:07:00 AM

takut le plak ieeda baca kak, heheheh :) takmo kutuk le peh ni, tapi skit2 leh ek hehehhe :)

Thursday, June 16, 2011 9:17:00 AM

kena hati2 ler pasnih...
kutuk manja2 udah ler.. huhu...

Thursday, June 16, 2011 9:27:00 AM

alamak, pasni buat entry kena baca byk kali sebelum post la ek..hehehe

Thursday, June 16, 2011 9:54:00 AM

tulis pasal diri sendiri n keluarga ajelah, lagi senang

Thursday, June 16, 2011 10:15:00 AM

tu la nye
kena ati2
salah tulis kang
xpsai2 kena samang

Thursday, June 16, 2011 11:26:00 AM

bkn sng nk jadi blogger.jgn salah buat entry

Post a Comment