Monday, June 27, 2011

Sikit-Sikit, Lama-Lama Jadi Bukit Kan???


ok, dah nak makin membesar dengan jayanya ni...so kejaan aku skang, beli online jek seme...senang...dan salah satu feveret web yang aku selalu beli online barang² keperluan ni...aku beli kat sini lah...ENJOYBREASTFEED...dah lama sangat aku mula membeli kat web ni...stat dari tahun 2009 rasanya...dah lama tu...kadang tolong orderkan tuk orang pun ada...baru tadi tolong orderkan pam spectra 3 tuk budak opis...sok sampai kut...pastu just now sesangat tolong order milk storage kat member dok tepi laut sana...sok² sampai la kut...rasanya ganu tu tak jauh mana pung...nak² kemamang...huhuhu...

tapi ni antara barang² yang telah aku beli secara berdikit...idak la mampu beli sedebuk semenya kan...sebab kadang tu beli secara online ni ada gak aku beli menda lain...contohnya NOVEL...hahaha...

so antara barang² yang aku dah beli...berberapa keping CD...16 biji botol yang berkapasiti 5 oz setiap satu...barut²...new cooler bag...breast milk storage bag...seme ni ada dalam kotak bawah meja aku ni...sok² baru bawa pulang ke rumah la...ada 2-3 barang lagi aku nak beli ni...huhuhu....

tapi ekseli entry ni ditujukan buat member seperjuangan di tepi pantai sana...dia sebuk nak nengok rupa barut warna warni yang aku beli...ni dia...kain cotton...tahun ni malas nak jahit sendiri...so beli sudah...aku beli kat jualan puspanita sana...satu RM6...kalu beli 5 RM27...minggu ni ada jualan lagi...kakngah aku pun dah siap pesan suh beli 10 helai...eh dia pun bersalin saing ngan aku nanti...huhuhu....

so kakak tepi pantai sana...puashati???ko kata member ko nak adiahkan...so lagi jimat tu...tak yah susah² nak beli...huhuhuhu....

25 comments

Monday, June 27, 2011 12:45:00 PM

tima kaceh kakak izan...ehehehe

kak..cantik betul la kaler pink tu...haish kalo anak aku gegirl..aku order pink tu ye...leh ke? masa dlm pantang ok je lagi kan tempahan..ehehehhee

Monday, June 27, 2011 12:47:00 PM

aku tgh wat kumpulan wang sedikit demi sedikit nih .. nk buat beli bj2 baby nih

Monday, June 27, 2011 12:48:00 PM

@~aSHa~
haiya kakak weii...ko order kat aku, cam la aku yang jahitnya...haihh...sib baik ko beranak dulu...hehehe

Monday, June 27, 2011 12:49:00 PM

@eima
baju2 bebi aku tak beli lagi...tungulah sogoK wat sale...borong kat sana...maybe nak dekat raya ni kut...hehehe

Monday, June 27, 2011 1:10:00 PM

wah kalepul barut
aku lom ada label pregnancy lagi hahaa

Monday, June 27, 2011 1:23:00 PM

tiba2 rasa pening2 lalat itu.. sbb mungkin banyak nau entry yg tak dapat dijengah bila diopis.. rupa2nya kamu sedang menanti ahli keluarga baru.. oh.. sungguh ketinggalan cerita kamu izan.. uhuhuhu.. bila due nye ni?

Monday, June 27, 2011 1:32:00 PM

benarlah apa diura2kan. no. 3 dh otw hehe

zan, i'm happy for u :D

Monday, June 27, 2011 1:43:00 PM

bercorak2 barut baby kan..kt dl mase pregnant,mak kt watkan..gn kain corak kotak2..hehe

Monday, June 27, 2011 1:44:00 PM

cikmot beli CD jenis ape? nmpkye rina pon nak kene beli lagi storage milk..eh, atau yg lame boleh pakai lagi? cik mot due bile eh?

Monday, June 27, 2011 1:45:00 PM

cantiknya barut2 tu..comel2...

Monday, June 27, 2011 1:46:00 PM

@r|nA @ ja|j|na
beli cd macam2 brand...eh bukan ke storage tu tahan dalam masa 6 bln jek...kita seme kai yang baru...

due lambat lagi...22 oktober ni...

Monday, June 27, 2011 1:46:00 PM

@Ena
takpelah ena...bukan penting sangat pun...due kalu on time 22 oktober ni la...hehehe

Monday, June 27, 2011 1:47:00 PM

dulu aku order barut dengan zulira kuantan. huhu

Monday, June 27, 2011 1:47:00 PM

@♥MiZz-siHa♥
behnya ada orang tolong jahitkan...kita beli jelah...sob sob...

Monday, June 27, 2011 1:47:00 PM

@Nana
eh ko nak join, apa salahnya weii...sure damia takkan kata dah, asyik nengok muka mama jek...hahaha

Monday, June 27, 2011 1:59:00 PM

@MRS. K
kalu aku minta zulira kuantan tu adiahkan tuk aku, ko rasa dia kasi tak...hahaha

Monday, June 27, 2011 2:00:00 PM

saya recycle barut qimie jek hahaahah.. jimatttttttt katanya

Monday, June 27, 2011 2:01:00 PM

@LiErOSe~QiEmi
akak tak leh recycle dah..sebab barut lama kaler putih...ada yang jadi kaler kuning dah...so bb baru, kena ada 2-3 barang menda baru...kang kecit ati deme...hahaha...

Monday, June 27, 2011 2:09:00 PM

manakala aku plak tgh sibuk simpan2 baju kecik2 ni. dah tak muat dah. eh simpan? alamak. mungkinkah ade yg seterusnye?

Monday, June 27, 2011 2:11:00 PM

@..nOj..
simpan jelah kak...mana tau sok2 leh buka booth jual baju bundle tuk bb...ada gak income...hehehe

Monday, June 27, 2011 2:15:00 PM

byak jugak beli barang baby nih... dlm byk2 brg tu, sya cuma kenal botol susu jer, yg lain x tahu apa fungsinya..huhu

Monday, June 27, 2011 2:16:00 PM

hari tu pun munna byk order homemade barut secara online...suka dgn warna yg coloufull dan corak kain yg chumel...

Monday, June 27, 2011 3:22:00 PM

aloloo nomey2 nye barut tu
syiok nyee soping brg baby

Monday, June 27, 2011 4:29:00 PM

Barut bebudak skang kalerful. Aku pon suka beli kat enjoybreastfeed nih. Cepat dorang hantar barang.

Monday, June 27, 2011 5:35:00 PM

alooor sweetnya barut tu dikm! .. :)
aah akak pun mcm nie jugak beli sikit2 x belilah sedebuk nie :)

Post a Comment