Tuesday, June 28, 2011

Tempahan Biskut Raya Dibuka


huhuhu....mimpi ke aku ni...pepagi ni sibuk nak citer sal sekut raya...yelah sok lusa pejam celik pejam tak celik² dah nak sambut ramadhan...arghhh tak sabar rasanya...suka sangat ngan bulan ramadhan...sejuk jek rasa walaupun cuaca panas...oleh yang demikian memandangkan dah nak dekat ramadhan ni, aku dah mula sibuk nak wat tempahan sekut raya ni...semalam adalah ex opismate datang ke upis...tunjukkan sampel kuih raya yang ABANG dia buat...so dengan senang hati aku tempah dua balang...memang tahun ni dah niat nak tempah jelah...g pun tak de kudrat dah aku nak buat sendiri (cehh, macam sebelum ni aku buat sendiri kan...hahaha...) lagi pulak semangat kena lebih sebab tahun ni beraya di rumah mak di jengka...horaaayyy...nak harapkan mak, memang dia takkan buat kuih raya ni...sebab tau dia sibuk...so senang citer kami anak² balik bawa kuih 'tunjuk-tunjuk'...lagi senang kan...hehehe....

ha, pada kengkawan di luar sana yang ada meniaga sekut raya ni, jangan segan silu, tolong...tolong promot...mana tau terdetik dihati ni nak memberi barang sebalang dua...adalah dua tiga jenis biskut raya yang jadi peberet aku tu...memang tiap tahun beli punya...hahaha, kalu orang lain memang buat punya...tapi aku beli...skill takde nak buat dikuatkan dengan penyakit M yang semakin menular...ekekeke...

antara biskut raya yang jadi peberet aku tiap-tiap tahun...seperti tat nenas...ni pun bukan sebarang tat aku beli...nengok gak la...yang lembut gebu dan sedap jadi pilihan...banyak plak songeh kan...

pastu bisku ni...siyes aku lupa apa nama sekut ni...tapi memang sedap... 

dan semalam baru order sekut cam gini...nama sekut aku tak tau...main rasa dan order sudah...hahaha... 

yang lelain nengok lah kalu ada sampel yang dipromot sebelum nak puasa ni why not aku mencuba kan...kalu kena dengan tekak ni, aku order saja...hehehe....

anyone yang nak jual sekut raya???sila bitau...mekasih...

notadijariku: eh jangan silap faham...aku tanya kat orang saper yang jual biskut raya...aku NAK BELI...bukan aku yang jual ok...aku fail bab bisnes² ni...huhuhu...

17 comments

Tuesday, June 28, 2011 8:07:00 AM

pomot baek punye... rege mcm mn kak??

Tuesday, June 28, 2011 8:13:00 AM

@mizzkechique
eh bukan akak yang buat la dik...akak cari orang yang buat sebab akak nak tempah, beli...hahaha...

Tuesday, June 28, 2011 8:17:00 AM

biskut meri leh jadi biskut raya tak? akak nak jual kat kamu ni....eheheheheheheh e

Tuesday, June 28, 2011 8:17:00 AM

eh.. kena tempah awal la wei.. betul...aku pun ada tempah satu kuih awal tahun lepas... hehehehe... crispy coco nojah.. ko try la order...

aku nak try la order yg cookies bawah skali tu wei.. tapi kena mintak dua tiga hari sblom raya la kot... takut tinggal serdak je nanti.. hehehehehe

Tuesday, June 28, 2011 8:21:00 AM

kak ko wat aku tak sabo nk raya nih .. seb baik kali tak sama cam zaman fahim dulu nengok je kuih raya dr jauh...hahha ry kali ni aku nk melantak kaw2

Tuesday, June 28, 2011 9:00:00 AM

perkataan ABANG tu yg penting yer kak...
hehehe.. name biskut yg same cam gambar kat atas tu, chocolate chip yer kak..
hehehe...

Tuesday, June 28, 2011 9:04:00 AM

Sekut no 2 tu nama Shortbread.. MJ tiap tahun buat tak miss :)

Tahun nie ada gak mniaga biskut raya, 3 jenis,
popia nestum, cornflakes madu burbery, & almond london :)

Tuesday, June 28, 2011 9:18:00 AM

biskut no 2 tu ade org panggil sekut marble kot tp kalo nk beli kan cari yang coklat tu tebal dr biskut bawahnya..yg tu memang sedap n biskut tu rasa lembut je macam makan coklat..kebanyakkan yg ade kat bazaar jual tu keras kekung coklat sekadar menyaluti je hehehe..tp biskut tu mmg mahal la tp rasa dia sgt berbaloi2

Tuesday, June 28, 2011 9:30:00 AM

aura raya dh kembali....
kalo lya msti nk almond london

Tuesday, June 28, 2011 9:36:00 AM

kena tempah awl2 cz leh rs2 dlu lgpn tklama je nk pose ye tk

Tuesday, June 28, 2011 9:36:00 AM

datang dah aura biskut raya... ni yg buat teruja nak gi beli butter nih... utk nak buat biskut... ;p

Tuesday, June 28, 2011 9:47:00 AM

shortbread nama beskot yg ko tak tau tu.

ape2 pun saya ade jual crispy choco. sesuai tuk krupkrap raya. boleh tgk detail kt http://cerukdapur.blogspot.com

hihih

Tuesday, June 28, 2011 10:29:00 AM

kalo umah sy xsempat raya dah abes ni esp tart nanas tu..sampai kena sorok..hehehe

Tuesday, June 28, 2011 11:30:00 AM

sy x mo beli kuih raya utk rumah sy sbb kwn2 sy dtg umah x mkn sekut tp dieorg makan habis2an masakan sy hihi...
tp kena bl utk mentua sbb thn nie turn umah mentua...

Tuesday, June 28, 2011 11:41:00 AM

akak sepanjang kawin, tak penah langsung buat kuih raya, main order aje...hehehehe

Tuesday, June 28, 2011 12:05:00 PM

tart nenas kuih wajib munna....tapi tak pandai buat ..kuih ni je yg munna order..yg lain air tgn sendiri...

Tuesday, June 28, 2011 2:58:00 PM

kalo tempah awl2..nnti abis sblm raya mcm mana..x pon tunggu raya da lemau x leh mkn..uhuh

Post a Comment