Wednesday, July 13, 2011

3D Scan...Betul Tekaan Kakak


ok ok...ramai yang menunggu...so aku cerita kat sinilah...
semalam ada cek up tuk 25 minggu...sebelum cek up kat KK P9 tu...aku ajak hubby ke KPMC sana yang terletak depan Court Mammoth...bersebelahan dengan balai polis kajang tu...berhadapan dengan stadium kajang tu....sebab dah lama niat nak wat scan 3D ni...ritu ingat nak p scan kat Vision Kolej jek...tapi keadaan tak mengizinkan...tetambah dengan kengkangan masa yang ada...so setelah survey dibuat akhirnya aku memilih KPMC ni jelah...lagi pun dekat pun dekat...harga???hurmm...anbelibebel jek...

masa datang semalam, kena isi borang pendaftaran seme...pastu dapatlah kad cam dibawah ni...kat situ aku pilih Dr Jamil...walhal ada jek doc perempuan...tapi katanya doc ni ok...ni pun atas saranan seorang kawan...kawan punya saran, baiklah aku cuba...lelaki pun lelaki lah...sib baik hubby menemani....tapi kan, apa yang ok doc ni pun aku tak tau...yang aku tau doc ni tak mesra pung...hurmm...tah la....

so semalam masa masuk kat bilik doc tu...tanpa segan aku terus tanya baper ye harga scan 3d ni doktor...doc tu kata bergantung pada kejelasan gambar yang ada nanti...sebab tak seme scan 3d ni akan nampak jelas...sebab kalu kurang air ketuban pun leh jadi punca kurang kejelasan...gitulah penerangan yang dia kasi...tapi aku takmo borak lelama...aku banyak diam jek...sebabnya takut caj CONSULTANT tu mahai...sebab niat aku nak wat scan 3d jek...nak nengok keadaan bayi yang dikandung...selain nak nengok jantina dia tu ...aku tak macam Datuk SMS dan Datin Dr. Harlina tu...leh sabar tak tau jantina bayi sehingga dia melahirkan...hahaha...gelojoh kan...

dan ni sekeping gambar 3d yang dia kasi...fokus kat muka jek...yang kat gender doc tu tak kasi...SENSORED kata dia....kalu yang dah biasa nengok gambar scan 3d ni sure tau camner nak nengok...kalu tak tau, abaikan...tak penting pung...

tapi kalu nak tau gak nak nengok camner...meh aku terangkan...nengok gambar sinilah...


so caj yang dikenakan semalam hanya RM43 tuk semua...siyes, aku cam tak percaya jek...aku bajet dalam RM100 gitu...beria kan, besar benar bajet yang aku fikirkan...yelah, nama pun scan kat private...takut mak tau...sampai berkali jugaklah aku tanya tuk kepastian amaun yang dikenakan...bila nengok bil memang benarlah RM43 sahaja...bukti ada di bawah ni...aku syak ni mesti gara² aku tak bercakap banyak...hahaha...tapi cd tak pat la...nak yang cd tunggulah wat appointment lain p kat Vision Kolej kat Kelana Jaya tu...tapi kena tanya dululah scan 3d tuk tahun ni baper RM plak...sebab tahun lepas hanya RM60 termasuk cd....tapi ok per, scan 3d RM43...rasanya kalu scan biasa itam putih pun dah cecah RM60 ke atas...yang ni lagi tak paham apa pung kan...

owh ya, kat KPMC tu...bukan hari² tau ada klinik O dan G ni...sebab ada jadualnya...seperti jadual dibawah...sajer aku letak sebagai refer tuk korang dan aku pada masa akan datang...

eh lupa nak citer sal gender kan...korang tau, masa doc tu scan nak cari gender...sekali scan terus dapat tau yang dia adalah baby GIRL...sebabnya masa tu dia tak mengepit...kaki terbuka dengan luasnya...masa doc bitau tu aku dah sengih²..sebabnya bukan apa...teringat kat kakak...yelah, selama ni masa dia tau ada baby dalam perut ibu dia ni...hari² dok kata kat aku yang dia nak baby girl...siap rekues lagi tu...aku pun tanyalah ngaper kakak nak baby Girl...kata dia lagi sebab adik boy selalu cubit...hehehe, memang betul pung...ate adik dia boy kan...ganas la sikit...

tapi ada hari² jugak kakak akan tanya kat aku..."ibu, bila baby girl nak keluar...aku pun cakaplah lambat lagi...bulan 10 ni...."naper lambat lagi bu...aler, ni susah aku nak jawab...aku pun kata la yang baby tak besar lagi...korang tau apa dia jawab..."tu, perut ibu dah besar tu...agagaga....terhenti disitu....pepun syukurlah...ekseli aku tak kesah sangat tentang gender...sebab dah ada sepasang kan...

tapi kalu benar dia adalah baby Girl...maknanya selang seli la...GIRL-BOY-GIRL...dan irfan sorang jelah kumbang antara kakak dan adik girl dia...hehehe...makin manjalah dia ngan abhi dia tu...wahh, tak sabar...lepas ni leh beli baju bunga² dan kaler pink semula...hehehe....
so dah kompem la nama H_ _ _ _ N_ _  I_ _ _ _..takpe, nama boy yang aku ada skang, aku kiv dulu, dan akan digunakan bila ianya ada nanti...ekekeke...ada hati tu...huhuhu....

jadinya sekian, tu jelah cerita hari semalam punya...

23 comments

Wednesday, July 13, 2011 9:42:00 AM

komen trus bila nampak girl! hahahaha..eh kakak mmg dpt rsa adik dia girl ke boy..ok bila girl kompom irfan tk buli adik..sbb lain jantina msti dia suka..hihi

Wednesday, July 13, 2011 9:49:00 AM

wahhh .. gegirl ek... fahim kate adek die boboy...esok aku tanya lagi ... kate boboy lagi... hari tanya pun boboy .. maknya nye boboi jugak ek ...

fahim dulu pun aku tak tgk jantina gak .. tgu sampai dah kuar br tgk ... hehhe yg ini pun sama gak kot... nk pi beli bj putih2 kuning2 je .. unisex leh pakai ...

Wednesday, July 13, 2011 9:57:00 AM

mujuq hg explain..jika tidak tak baper pahm nk tgk scan 3d tuh..
kan aku dh agak..msti girl girl..tui..YES pandai aku teka..hehe

pepun taking care ok...

Wednesday, July 13, 2011 9:59:00 AM

wahh..tahniah kak.. pas girl tu, kn tmbh boy lak..br la ada dua pasang..hehe

Wednesday, July 13, 2011 10:00:00 AM

wah! akak ieda pon baru ingat nak scan 3D ujung minggu ni, heheheh! murahnya betoii! sangat berbaloi! sebab kat ipoh ni paling murah pon 65 hengget

Wednesday, July 13, 2011 10:00:00 AM

wah tahniah! selang bunga org kata ek, hehehe.. pasni bagi boy pulak.. haha sesuke jek..

Wednesday, July 13, 2011 10:09:00 AM

bestnya izan nak dpt girl.... org tua ckp klu anak selang seli jantina tuh org pggil selang bunga... nanti izan kene carik nama utk girl la yer... nama yg boy tuh smpan utk 2 thn lagik... hehehehe...

murahnya scan kt situ... 3d plak tuh.... ingat hr tuh si rina tuh scan smp 200 lebih... nape izan nih murah sgt??? akak pon mcm x pcaya...

Wednesday, July 13, 2011 10:10:00 AM

tahniah...
saya pun ada boy sorang. tu pun baru je dua bulan usianya. tapi masa check up tanya doc sekali je jantinanya. lepas tu tak tanya lagi dah... malas...

hahaha...

Wednesday, July 13, 2011 10:10:00 AM

WAH BEST2...BERTAMBAH laa bunge dlm taman akak....heheheeh...tingat lieya mase preggy dulu..saat yg indah....tapi preggy jek laaa..nak beranak tu yg seriau wakakakaaak...semoga akak dipermudakan segala urusan yea kak....

Wednesday, July 13, 2011 10:13:00 AM

Tahniah izan... Semoga selamat semuanya

Wednesday, July 13, 2011 10:16:00 AM

aduss xtau pun pregnannt...tahniah ye..moga selamat n sihat selalu :-) sibuk sgt skrg ni takdan nk blogwalking huhu

Wednesday, July 13, 2011 10:16:00 AM

ya Ampun, murah gile rege scan..eh, cik mot dok kajang ke? dulu kite dok kajang jugak..

Wednesday, July 13, 2011 10:26:00 AM

wah..klo dapat girl bestla..selang bunga tu...apapun take care ye..

Wednesday, July 13, 2011 10:29:00 AM

ape nama ko nak letak dulu tu? izzati??

aku buat dulu kat doc jamil tu kena rm50

Wednesday, July 13, 2011 10:38:00 AM

dpt bb girl..best!! lya lak time asya dulu..naluri j kuat mgatakan bb girl.. mmg hrp nk bb girl..alhamdulillah..tuhan perkanankan doa lya & fain...

Wednesday, July 13, 2011 10:39:00 AM

tahniah akak. harap2 semuanya selamat nanti. yg pentg jaga diri bebaik ex. hehehe

Wednesday, July 13, 2011 10:44:00 AM

tahniah...gegirl...sy belum dapat lagi.doakan kot2 tahun depan ker...hehe..

p/s: xreti nak tgk 3D...huhu..mane badan bb?

Wednesday, July 13, 2011 10:46:00 AM

tahniah izan..baby girl..best nya!

tapi mmg murah la scan 3d tu..tk smpai pun RM50 kat sini scan hitam putih di private pun dah RM 50 lebih...

Wednesday, July 13, 2011 10:46:00 AM

tahniah sis

Wednesday, July 13, 2011 11:06:00 AM

Wah.. peknen jugak rupernyer.. akak pon bb girl.. eh u scan 3D kat KPMC RM43.00.. I believe it.. sbb akak scan 3D jugak kat klinik Gomez.. Dok. Pakar lagi.. RM40.00 jer.. akak byk jer soal.. tak der consultation fee pon.. sonok kan sekarang scan dah murah..

Wednesday, July 13, 2011 11:22:00 AM

gagagagaa
tahniah dpt bunga
hehee

abis la pasni soping brg2 pink je la ko

Wednesday, July 13, 2011 1:38:00 PM

Thniah zan!!...pndai ko ek,selang bunga kata org...pepun mg dipermudahkan sgl urusan hgga saat melahirkan...thniah!!!aku rs teruja lak..haha

Wednesday, July 13, 2011 1:54:00 PM

dulu kat KPMC lagi murah....tapi tu tahun 2005...ehehehehehhehehe...tak sampai pun cecah rm43 tu nyah....maybe naik harga kot...

dulu ok je dr. jamil tu...

Post a Comment