Tuesday, July 26, 2011

Berbelanja Secara Berhemah


petang semalam balik awal sikit...sebab mau ke Tesco Kajang tuk membeli belah...awal pun aku cilok balik masa WP1 jek...lately nak datang keje ikut WP1 memang tak mampu dah...tak sempat punya...sebab aku sampai opis pun lebih kurang jam around 7:40 pagi gitu pada setiap hari...

hurmm...bercerita pasal p tesco semalam...sangat seronok jugaklah...tak sesia aku p sana kerana apa yang dicari sangat menepati piawaian yang dikehedaki...mana tidaknya susu si adik berharga RM19.49 setiap satu pack...dan semalam lebih kurang 6 pack telah diambil tanpa ada perasaan segan...

ha, saper pengguna tegar Dugro, silalah dapatkan dengan kadar segera...

tapi malangnya susu kakak tiada promosi diadakan pada kali ni...takpelah, nak nengok kat Carrefour plak...lagi pun stok si kakak masih ada 3 pack lagi...cukup sampai bulan ni....

dan rege pampers cap Fitti semalam saiz L52 = RM25.90...so amiklah dalam 3 beg...jadilah...sok lusa p beli lagi...time murah la kena p cari...time mahal, pandang pun tak nak...kecuali 'sudden death' kan...

so, berbelanjalah secara berhemah...atur kewangan famili korang...nescaya banyak manfaatnya...pesanan khidmat masyarakat...izan fm...cehh....

19 comments

Tuesday, July 26, 2011 8:27:00 AM

syabas beti.....

sampai 6 pack ko balun...seminggu bape pack abis susu irfan minum?

Tuesday, July 26, 2011 8:29:00 AM

betul tu kak...selagi boleh berbelanje secara berhemah...kite buat kan....dpt jimat ape yg patut....mcm liey asuke beli kat carefour alamanda jek....tgu lagi sehari due nak gaji.....pi laaa tgk kat carefour....susu n pampers turun harge gak heheehehehe

Tuesday, July 26, 2011 8:36:00 AM

betul tuh ...
aku pun klu susu fahim murah mmg beli byk

Tuesday, July 26, 2011 8:42:00 AM

APER2 PON..DPT GAJI..MSTI Y ANK DULU KT BHABISKAN...

LYA PON NK TUKO SUSU UTK ASYA,, TPXTAU NK WK CAMNER.. SBB DIA XNAK MINUM SUUS LAIN..RISAU...

PART PAMPERS..MMG DH JIMAT SBB ASYA DH X PAKAI PAMPERS..PAKAI TIME TDO MLM JE.

Tuesday, July 26, 2011 8:42:00 AM

best nya bila lah dapat beli harga susu macam tu...

Tuesday, July 26, 2011 8:49:00 AM

haa kak,izan pegi ari tu masa harga ni la..pun rembat byk2..arissa perlukan hampir 2 paket seminggu huhu...

pesanan akak tu kira pesanan izan skali aci tak?hehehe

Tuesday, July 26, 2011 9:04:00 AM

eh smpai bile sale kat tesco tu..nak pi terjah gak la..

Tuesday, July 26, 2011 9:05:00 AM

wahh..sgt berhemah...

Tuesday, July 26, 2011 9:07:00 AM

@~aSHa~
hurmm...seminggu dalam 2 pack gak weii...memalam asyik kejut aku...buu...chu buu...selagi aku tak sedar dia kejut...walhal aku lagi awal sedar dari dia...saje jek aku wat tak tau...hehehe...

@lieyalatif
haah, ingat nak nengok kat c4 lak...top up mana yang patut...mekasih lieya...

@eima
tulah time murah memang kena borong...so dapat wat banyak penjimatan disitu...

@LYAfrina
keluarga didahulukan...anak2 diutamakan...irfan dah berak baru dia cakap...tapi kencing, memang tak pernahnya nak cakap...alahaii...bila nak maju ni nak...

@iffah imani
tulah kena buat pilihan yang bijak...jangan main beli jek...nanti rugi...

@~izan~
heheh, sila sila...kita kongsi apa sahaja...nak kek sikit...akak tak reti buat kek...hahaha....

Tuesday, July 26, 2011 9:09:00 AM

@umilia
hurmmm, tak pasti la lya...tak nengok ar plak..tapi yang aku tau, tesco kajang dah berubah rupa...cam pelik plak aku nengok...

@mizzkechique
hehehe, kenalah berhemah...barulah inflasi sifar dapat dikurangkan...

Tuesday, July 26, 2011 9:15:00 AM

pasal susu anak2 akak tu hubby punya part... akak tak tau... ;p

Tuesday, July 26, 2011 9:22:00 AM

masa murah untung beli banyak.. nanti dah mahal terkebil2 kita rasa ralat

Tuesday, July 26, 2011 9:24:00 AM

@ejaMaria
hehehe, itu saya memang kena amik tau... :P

@@e_da
ye stuju, sebabg tulah kena jadi pengguna bijak...bijak berbelanja...hehehe

Tuesday, July 26, 2011 9:26:00 AM

banyak gak ehh dia minum susu 6 pek tu huhuhu..mujur anak sy BF kalau minum susu lain pun just susu freshmilk tu pun tak byk.diapers plg byk pakai 2pek lebih sbulan ni pun tgh potty train ni xtaulah bila berjayanya kdg2 dia pakai CD tp xselalula sbb CD pun xbyk kt umh huhu.tp mmg jimatla kalo guna CD kan takyah nk riso nk beli diapers byk2 dah la harga pun mahal dak..tgk dah ramai yg jahit sndiri CD anak2..hihi

Tuesday, July 26, 2011 9:27:00 AM

@Cik Puan Nurul
memang banyak nurul...tak dinafikan..sebab si adik ni sempat fully bf hanya 11 bulan jek..tu yang adik baby dia ni niat nak fully bf dan bercd...mak tak larat la tampung kos yang makin meningkat ni...

tapi anak2...nak buat camne...tu sib baik tak minum susu soya...kalu idak lagi parah...

Tuesday, July 26, 2011 10:12:00 AM

suka kata2 jidah..syabas beti..syabas..inspector sahab..hehehe..bagus la izan..aku lama dh tak beli secara borong cenggitu..pk2 balik rasa rugi sbb kuar duit seketul ..pk2 dua kali untung..sbb dpt beli harga promosi..so conclusionnya..mmg berhemat cara hg nih...leh jimat byk woooo..

Tuesday, July 26, 2011 10:14:00 AM

yup setuju sgt tu, akak kalo g tesco, ada sale susu dutch lady 123 tu, cepat2 amik, slalunya byk2 skali, buat stok kat umah, senang. keadaan sekrg ni mmg perlu berbelanja secara berhemah

Tuesday, July 26, 2011 11:05:00 AM

nnti dpt gaji aku terjah tesco yee. nak ambik 4pack dulu. weh, pinggan percuma tu dpt dok lg? oh ye. hadiah2 ko tu aku dh dpt smlm. tq bebeh

Tuesday, July 26, 2011 11:53:00 AM

Hoh! Pesanan ini akan digunapakai!

Post a Comment