Tuesday, July 5, 2011

Bertuah...Suratan Atau Kebetulan...


peringatan: ini bukan entry show off, tapi sekadar mengenang kembali zaman kegemilangan, satu masa dahulu...tak salah kan....

hurmm...korang pernah menang adiah best² tak dalam cabutan bertuah yang pernah korang sertai??? so far aku pernah gak la...eh aku ke hubby ni...tapi aku rasa banyak  hubby yang bertuah...aku numpang aja...tapi tuah manusia kan...takde siapa yang tau??? seme itu kan rezeki...rezeki anak²...

citer pasal bertuah atau tidak ni...terpikir gak aku sama ada ianya adalah satu suratan atau kebetulan...mungkin ianya satu suratan yang telah Allah tetapkan dalam hidup kita...mungkin ianya satu kebetulan yang benar² terjadi...semalam ada baca gak kat entry nana, sal abang dia kut menang tv lcd 42 inci tu...dan siap adiahkan kat ma dia...wahh...bestnya...42 inci lagi...aku ritu dapat cabutan bertuah dari anmum pun 32 inci jek...tapi tu pun dah syukur sesangat..saper mau kasi tv free...lcd lagi...huhuhu...

ni antara barang² yang pernah menang dalam cabutan bertuah...yang paling aku sayang dah kenang hari²..sebab hari² nengok tb kan....adalah TV LCD 32' cap PHILIP...seperti gambar di bawah dan pernah aku ceritakan di entry INI...aku rasa la kan...kalu tak kerana menang tv dari anmum ni, sampai skang aku masih pakai tv yang besar gedabak tu...huhuhu...mekasih anmum tapi skang, aku dah tak setia dengan anmum dah...sudah bertukar...huhuhu...

yang ni pengering rambut...hurmm...tak guna pun sejak jadi hak milik kami...tak tau nak guna waktu bila...maybe dalam pantang nanti ada kegunaannya kut...huhuhu...citer selebihnya pernah aku up kan kat entry INI jugak... 

kamera lumix di bawah ni jugak merupakan adiah cabutan bertuah...dan kamera ni menjadi peneman aku buat masa sekarang...nak beli dslr, mang tak mampu...tunggu cabutan bertuah jugak bleh...hahaha... 

dan ni DVD Micro System ni pun adiah cabutan bertuah...tapi jarang² gak kami dengar radio...huhu... 

so korang plak camner???aku sure lah, korang pun sure pernah menang adiah yang grand² dalam cabutan bertuah yang korang sertai kan...kan cam aku dah cakap, rezeki manusia, tak siapa yang tau...

notadijariku: JAKEL akan buat cabutan bertuah pada 8hb Ogos ni...harap² nama aku naik...dapat menang tv lcd lagi sebiji pun ok gak...leh kasi kat mak...kan kan...amin...fuhh kanan...fuhh kiri....

bila nak menang cabutan bertuah kete alphard ni...haihh....ada hati tuu...

22 comments

Tuesday, July 05, 2011 10:17:00 AM

Bestnya...memang bertuah lah ko CM. Aku tak pernah dpt hadiah cabutan bertuah yg best mcm nih...haihhhhh...

Tuesday, July 05, 2011 10:18:00 AM

dpt adiah bertuah grand2 mcm tv byk inci tu mmg best ler..rezeki kn...akak tk pernh lg dpt yg grand2 takat dapur gas,hamper,bedsheet,voucher jusco okla dr tkde dpt..ehhehe

Tuesday, July 05, 2011 10:18:00 AM

@fiza
bukan aku yang bertuah...aku numpang tuah je weii

Tuesday, July 05, 2011 10:20:00 AM

@mama tisya
ishh kak, yang tu pun cukup tuah tu kak...semenya bleh dipakai...kalu nak arapkan kita beli, lambat lagi la kan...

Tuesday, July 05, 2011 10:27:00 AM

aku tak menang pepe ...
cam ko kate kak ... rezeki kan ...

Tuesday, July 05, 2011 10:29:00 AM

mmg bertuahlah cik mot..so far rina tak pernah join mane² cabutan bertuah, sbb dah tau, mmg tak bertuah punye, hehehe..

psst: rina pakai lagi tv yg besar gedabak, hehehe..

Tuesday, July 05, 2011 10:31:00 AM

ayung jgn kata adiah yang besor, yg kecik pun lom tentu dapat...

ntah ngaper ler x betuah sgt..hihi

Tuesday, July 05, 2011 10:31:00 AM

hang ni memang bertuah la kak, hehhehehe! :)

Tuesday, July 05, 2011 10:40:00 AM

BESTNYERRRRRRRRR...
KALO NK BELI X TERBELI JUGOK KAN??? REZEKI TU..LYA KALO DPT ADIOH BESO2 PON MSA KAWIN DULU R..KALO NK Y LUCKY2 NI,,CAM XDE LUCKY LG BUAT MSA NI..MTK2 MASA DEPAN ADE LA LUCKYNYER..MENANG KETE SEBIJIK K..LG BEST KALO MENANG RUMAH...

Tuesday, July 05, 2011 10:43:00 AM

org2 yg bertuah cam akak jek dpt hadiah bertuah tuh...
eT xpenah bertuah pon...huhuhu

Tuesday, July 05, 2011 10:44:00 AM

sekali je pernah merasa bertuah....
hebat la ko izan..
kalo dapat lebih, kasik aku 1 k... ^_^

Tuesday, July 05, 2011 10:51:00 AM

hadiahnya semua best2 la...sonoknya...syila ni mmg sgt2 payah nak bertuah...hahahha

Tuesday, July 05, 2011 11:03:00 AM

aku tak mampu beli kain kat jakel.. camno? huhuh.. muka cap nagoya jek.. huhu..

alphard tu bunyik cam best kan? walau pon dapat free, kena pikir gak nak renew roadtax nanti mau beriban.. pastu nak srvice lagi.. adoi... pendek kata kalau dapat free, rela aku jual! hahahah

Tuesday, July 05, 2011 11:26:00 AM

mmg show off nie (nada-nada dengki thp langit ke 7). apesal diri sendiri tak pnh2 dpt hadiah cabutan bertuah ha? nie yg amuk satu kampung nie! =p

Tuesday, July 05, 2011 11:39:00 AM

bebetul bertuah ni... hadiah semua best2

Tuesday, July 05, 2011 11:53:00 AM

bagi tips skit doa ko tu...ehehehhee

Tuesday, July 05, 2011 11:54:00 AM

dl ms student dpt Queen of de nite.. dh keje menang lucky draw tv 32'.. pastu irom stim... rak dari ikea.. hehehe.. xckp bertuah mcm akak..

Tuesday, July 05, 2011 12:07:00 PM

gile ah siap dpt TV tu
aku jarang nau menang benda2 cabutan2 ni

Tuesday, July 05, 2011 12:08:00 PM

kalo menang pn dpt bekas makanan je la

Tuesday, July 05, 2011 12:13:00 PM

jangan nko minta hadiah Alphard tu... nnt merana nak maintanance dia... akak cakap betullll... ;p

klu akak... dpt myvi - lagi best!...

Tuesday, July 05, 2011 1:09:00 PM

wah2 dikkk untungnyaaa adiah mcm2 haaa .. kalau tmpt akak cabutan bertuah nie jarang sgt akak dpt barangan elektrik nie selalu dpt hamper je ..

memang bertuah badan lah kalau dapat tb tuu huhuh .. bilelahhh nak dpt beli tb tuu kan huhuhu

Tuesday, July 05, 2011 1:25:00 PM

wah..beruntungnye dapat bnyk hadiah best2 cabutan bertuah...
kt xpenah pon menang adiah cabutan bertuah nie..rezeki..

Post a Comment