Tuesday, July 26, 2011

Cerita Dari Email...Keadaan Wad Bersalin Di Filipina Yang Menyedihkan


ni citer aku dapat dari email...mula nengok memang terkejut la...tapi fikir balik tak mustahil kan..sebab populasi rakyat di negara depa camner kan...

tapi kalu mak la kan, ditempatkan dalam wad bersalin cam gini...sure fengsan...yang sakit rasa akan bertambah sakit...sebabnya keadaan persekitaran...korang nengok jelah gi mana rupa persekitarannya...syukur hospital kat sini tak macam gini...kalu gini rupanya, mak rela bersalin kat rumah bertemankan bidan kampung cam orang dolu²...

so let the picture tell the story....





so???? what say you????
erkk...tercekik...berdicit² orang di dalam masa nengok gambar ni...sabar nak, belum tiba masanya...hehehe...

notadijariku: syukur alhamdulillah...even hospital putrajaya adalah hospital gomen tapi fasilitinya baik dan memuaskan...paling tak pun, sebilik hanya ditempatkan 4 orang ibu jek...dan ada privacy...hurmm...

30 comments

Tuesday, July 26, 2011 11:46:00 AM

adehhh byk nye nk komen ni wei. balerrr tul. elok2 sakit, sampai sane terus keluar la anak lam perut. tekejut. dan tak sanggup nk duk lelama kt situ.

eh wei, tgk baby baru lahir, adehhh terbit satu perasan. tidakkkkkkk

Tuesday, July 26, 2011 11:46:00 AM

ermmm..kita sgt2 bertuah:-)
tp itu pon masih ada y mgomen kan??
pcaya..sbb kalo tgk pkampungan filipina mmg lg teruk...

Tuesday, July 26, 2011 11:46:00 AM

mak aih ... byk penyakit berjangkit bleh berjangkit ni .. silap2 jaundis pun senang merebak je ...hu

Tuesday, July 26, 2011 11:48:00 AM

terus bersyukur sbb berada di bumi malaysia ;)

Tuesday, July 26, 2011 11:51:00 AM

Subhanallah! Rakyat Malaysia, berhentilah menunjuk lagak dan riak bila mampu bersalin di hospital swasta yang mahal harganya. Adehhh!

Tuesday, July 26, 2011 11:59:00 AM

kesian kan... alhamdulillah duduk kat malaysia..

Tuesday, July 26, 2011 12:01:00 PM

zai bersalin kat spital gomen tapi alhamdulillah taklah sampai macam tu sekali even nak deliver pun macam kat atas katil ngan keadaan sekeliling yang macam tu....sesungguhnyer kita memang bertuah...

Tuesday, July 26, 2011 12:01:00 PM

boleh tertukar anak gamak nya ni

Tuesday, July 26, 2011 12:12:00 PM

mak ai... buleh tertukar anak kalo mcm gini

Tuesday, July 26, 2011 12:21:00 PM

mak hai...sampai camni skali..
seteruk teruk spital kjaan kat msia takdela jd camni...so bersukurla wahai rakyat msia..

salam knal cik mot..folo sni..jom singgah

Tuesday, July 26, 2011 12:32:00 PM

kesian kan tgk..syukur sgt2 duk kat neg Malaysia ni..tanah tumpah darahku..

Tuesday, July 26, 2011 12:32:00 PM

Kesiannya nengok keadaan macam tu...bersesak sesak. Bersyukur lah kita kat m'sia nih.

Haihhhhhh...nengok baby kecik rasa mcm nak baby lagi lah...ekekekeke...

Tuesday, July 26, 2011 12:34:00 PM

bersyukurlah kita kat Malaysia ni...

Tuesday, July 26, 2011 12:50:00 PM

uihs kak .....bersyukur kite dok malaysian kan kak.....huhu ...kalo kene mcm ni...mau meraung aku...satu katil share sampai 3 org ....dgn takde privacynyer.....tapi tu laa dieorg kan sane tak mengamalkan family planning tu yg jadi mcm ni.....population bertambah dgn cepat....ari2 ade org beranak.....

Tuesday, July 26, 2011 12:50:00 PM

eh lupe lak,

lieya beli baju nursing wear tu sume online kak...sepah2 lieya beli...ade kan onebabyworld, fabulousmom, kat fb pun ade......

Tuesday, July 26, 2011 12:52:00 PM

makaih..seram tgk.. satu katil share 3 4 org.. wad kelas 3 kt sini pun rs dh xselesa..

Tuesday, July 26, 2011 1:10:00 PM

kesian nye satu katil share 2org
mau sakit luke beranak tu kan

Tuesday, July 26, 2011 1:29:00 PM

syukur la kite bkn kt sana kan
da gaya pasar plak
tp mcm syiok jek lepak ramai2 gitu
teringat zaman dok hostel
hahaa tp time tu xsakit kan
syiok la cuba kalo tgh sakit nk bersalain atau letih lepas bersalin mmg hazab la kan

Tuesday, July 26, 2011 1:34:00 PM

padat dan sesak kan kak..kesian jugak tgk mereka..kita ni kat gomen kdg2 sesak jugak tp takde lah smpai tahap gitu..bersyukur berada d malaysia..

dah la sakit,duduk plak mcm tu..hmm kesian..tp nak buat mcm mana itu je pilihan yg mereka ada..

Tuesday, July 26, 2011 1:35:00 PM

satu katil share berdua..ish...siannyer..bersyukur sgt duk di Malaysia nih..insaf den

Tuesday, July 26, 2011 1:37:00 PM

baik beranak kat rumah kalo gini ehehehhe bior kes2 komplikasi je beranak kat sepital..klo jenis yg senang beranak..yg anak dh berderet kan xde masalah apa2 eloklah beranak kat umah suh misi dtg umh dh dr sesak2 kat sepital gini..adoiyaaai

Tuesday, July 26, 2011 1:42:00 PM

ish ish ish...sian depa kan.. kita ni bernasib baik lahir kat malaysia kan...tak sanggup mak

Tuesday, July 26, 2011 2:16:00 PM

alahai....baby yg kumpul ramai2 tu..tak tertuko ke nanti.....sadishnye...

aku yg kat sini hospital mmg kelas 3 pun dah merungut 3 tahun tak abis2 lagi rungutan..mmg jenis tak bersyukur aku ni

Tuesday, July 26, 2011 3:06:00 PM

erk... mesti ada kes tertuko baby..pastu tarik2 rambut sbb salah amik anak org lain huhu

Tuesday, July 26, 2011 3:16:00 PM

sekatil sampai 2org. mcm mana la nak tido.ksian kat baby

Tuesday, July 26, 2011 4:00:00 PM

siannya la kat anak2 tu aduhaiii.. syukur negara kita mewah

Tuesday, July 26, 2011 4:47:00 PM

Tu la kan... Syukur kat malaysia ni walaupun hospital yg wad kelas 3 tak la seteruk cam gambar tu... huhu

kesian tengok baby2 tu...

Tuesday, July 26, 2011 5:15:00 PM

haihhh tak sanggop nk tgk.. kalo aku duk sana, sanggop tk mengandung weyhhhh dr kene g spital gitu. kalo beranak c-ser cmne gamaknye yer?

Wednesday, July 27, 2011 12:56:00 PM

dasyat betoi hosptal kat sana tue..kita nie harus bersyukur dgn apa yg ada kan....

Thursday, July 28, 2011 10:03:00 AM

Sedihnya tengok..bersyukurlah kita jadi rakyat malaysia kan

Post a Comment