Friday, July 15, 2011

Cerita Di Pagi Hari Jumaat


hurmm...bangun pagi ni perasaan rasa kurang enak...sebabnya badan sakit² segala...malam tadi irfan jerit² nak susu pun aku tak bangun...selalu gagah jugak la bangun buatkan susu...tapi sib baik ada 'orang sebelah'...aku minta tolong dia jek...tapi tu pun jenuh gak la...irfan sampai minta hingga tertidur jugak la baru 'orang sebelah' bangun...owhh terima kasih ye wahai teman tidurku...memang tak larat sangat dah...ingat hari ni nak off day jek...tapi mikirkan yang cuti rehat hanya tinggal cukup makan tuk raya jek, aku gagahkan diri p keje...nak merayu mc kat klinik rasa malas sangat...

malam tadi cam tido² ayam jek...ingat nak bangun lewat sikit la pagi ni..sebab selalu bangun jam 5:30pagi kan..ingat nak anjak la lebih kurang jam 6 pagi baru bangun...tapi tersedar gak kul 5:00 pagi tu, sebab si kakak kejut tanya aku..."ibu hari ni cuti ke sekolah...adehh...dalam mamai tu aku jawab ari ni sehari jek sekolah...esok cuti dua hari..."ok kata dia...terus minta nak susu...adehh...nak tak nak kena bangun jugaklah...dah buat susu tuk kakak, bajet nak try tido lagi la...sebab awal benar bangun pagi ni...dah la cuaca agak sejuk...ujan renyai²...tapi nak try tido memang tak lena la...jenis aku kalu dah sedar memang payah la nak lelap balik...kalu terlelap gak sure terlajak...

jadinya bangun amik baju kurung kakak, aku gosok..sekali shawl² tuk dipakai minggu depan pun aku gosok sekali...tetiba si adik plak terjaga...adehh...awal benar mereka ni bangun...dah la ibu rasa lemau seluruh badan ni...sabar jelah...so jam 6 ajak mandi seme...dah tu, saper suh bangun awal kan...tapi bila giliran si adik, kenalah kejut apak dia...tu tugas apak dia mandikan si adik...sebab time nak gosok gigi dak irfan ni bukan main payah...kena kepit baru bleh...sayanglah gigi cantik tapi tak terjaga...kang jadi cam kakak...sib baik irfan ni tak gemar makan cokelat atau yang bleh mendatangkan karies pada gigi...tapi dah dia minum susu time malam kan, kenalah gosok gak gigi pepagi...sehari dalam 3-4 kali gak la kena berus...

eh panjang lak aku citer pagi ni...dah la tu...cuaca sejuk...ujan kat luar turun dengan lebatknya...syoknya kalu dapat tido ni...eh nak try sambung tido ar jap lagi...kebetulan bos pun tak masuk upis ari ni...tah jadi ke idak dia terbang pagi ni...ujan la bos...

oklah, bertemu nanti nanti...ingat nak half day jek...badan sangat lemau...sakit² semua...daaa...

8 comments

Friday, July 15, 2011 8:26:00 AM

huhuhu... dapat bayangkan betapa penatnya tu..

Friday, July 15, 2011 8:29:00 AM

alahai siannye ko kak.....ni pembawakan la kak yeak.....kalo tak larat ..half day jek kak...jgn pakse badan...kang sakit lagi susah kang...take care yea kak!~

Friday, July 15, 2011 8:29:00 AM

@ain1914
memang penat sangat ni kak ain...lemau gile giler dah ni...adehh...kalu dapat baring best jugak ni...

Friday, July 15, 2011 8:31:00 AM

@lieyalatif
huhuhu, mekasih...ni pembawakan muatan yang berlebihan lieya...agagag...ngeri nengok berat badan sendiri...sob sob...

Friday, July 15, 2011 8:40:00 AM

pi la balik tido boss bkn nye ade punn....
sejak perut dah semakin membesar ni aku pun dah tak brape nk active sgt dah ...

Friday, July 15, 2011 9:09:00 AM

knp sy xbole tido awal bangun awal seperti cikmot yer?huhuhu

bgtau rahsianyer...hehe..rehat la bdn tue...

Friday, July 15, 2011 9:11:00 AM

akak 2 3 hari ni pun tak ok semenjak gusi kena operate, asik tdo aje lepas mkn ubat

Friday, July 15, 2011 9:39:00 AM

akak..klu xprt xyah la paksa diri tu keje..

Post a Comment