Monday, July 11, 2011

Floria 2011-Mawar Untuk Selamanya


OKLAH, skang ayuh kita bercerita pasal floria 2011 yang membawa tema pada tahun ni MAWAR UNTUK SELAMANYA...perghh...feeling jadi nora elena plak...dapat bunga ros/mawar banyak²...tapi perasaAN sahaja...nan ado ok...hahaha...

nak dijadikan cerita pagi ahad semalam, dah takde apa nak buat...plan asal ke tempat lain tapi terpaksa ditundakan...so ajak la apak derang ke Floria sana...pepagi berkerah wat sarapan tuk double HNI dan dah siap makan seme, terus gesa anak² suh mandi...plannya nak nek bas jek ke sana..tapi memandangkan masih awal, kita naik kereta jelah ye bang...hahaha...banyak alasang la bini mung ni... :p

hurmm...lebih kurang jam 9 pagi gerak dari rumah...aler, jam jauh sangat kan...5-10 minit jek pung...tapi sib baik parking tak berapa penuh lagi...cuaca pun pada hari tu redup...menandakan ujan nak turun...jadinya kata orang sediakan payung sebelum ujan...gigih mak usung payung ke sana sini semata nak bersiap sedia kan...jadinya, ayuh kita nengok gambar yang ada ni...maaflah kualiti gambar tak berapa nak 'high'...maklumlah guna kamera biasa ja...nan mampu lagi beli DSLR tuu....

kat pintu masuk...anak² dah tak nyempat dah...kakak sangat teruja bila nengok flower dimana² sahaja...samalah ngan omaknya itu...hehehe, aku kan pencinta bunga...tetambah ros ni...ishh...geram geram....rasa mau bawa balik jek sepasu dua...hehehe...

si kakak dah tak peduli...dia lagi teruja nengok ada replika katak, lady bird dan lebah di hadapannya...so omaknya layan kamera sorang² dulu...eh ngan dak irfan...hahaha...

ini bunga kekwa...hehehe...saya suka KUNING...:p

tu nengok, tetiba ada replika katak di kelilingnya bunga...

lambakan bunga lagi...

maaf, aku tak tau apa motip anak bujang aku bergambar secara nyangkung gini...tak fotogenik langsung...hehehe...

ni kat dalam khemah...maaf, pengcahayaan tak berapa nak bagus...tak tau nak wat camner dah...tapi korang nampak kan gambar aku...hehehe...tu yang penting... :P

giliran apak dan anak♥ plak...

kat luar...kakak, pantang nampak bunga...dia sangat teruja...

kalulah aku dah dok umah sendiri...umah di atas tanah....rasa nak gak aku borong pokok² hiasan, bunga² dan macam² la kat sini...tapi buat masa skang, hanya mampu cuti mata sajork...

pastu perjalanan diteruskan, sekali deme berdua ni nampak ipin dan upin punya booth plak...takde menda yang menarik leh dorong tuk membeli...so bergambar kat depan banner pun jadilah...

ni kat bahagian bawah...lapisan kedua...semangat kenegerian si suami yang berkobar²...hahaha...

aku plak cam biasa...bajet cung...so asyiklah suh en somi snap gambar aku...dah bukan salah aku, dia yang takmo bergambar...eh korang tak yah tilik la perut aku mana...mang agak kurang nampak pung...kali ni agak tersorok...hehehe...

aku geram dengan lambakan bunga mawar...ishhh...mai sepasu dua...

cek mek molek ni lagi...

aku dan anak dara...kata floria...memana bunga yang menarik perhatian, haruslah diabadikan gambarnya kan...hehehe...

korang nengok apa yang aku pegang tu...siyes kretip tul deme ni...

sebabnya daun pokok pandan disimpul dijadikan cam kuntuman bunga...hishh kretip kretip...

pose teleng si anak dara...layan...

ni masa kat tepian tasik...kalu dulu siap ada cam replika rumah...tapi kali ni nan ado...berbeza dah landskap yang ditonjolkan...tapi tetap menarik perhatian...

yang masih ada, kerusi ni...hehehe...

dan feeling cam berada di dalam utan ijau...siap ada titi buluh lagi..

ni masa kat kawasan landskap dari budak² sekolah menengah yang mengambil bahagian...aku dah lupa ni dari sekolah mana...dok ralit perhatikan landskap yang ada...sangatlah menarik perhatian...

pantang nampak ada buaian...berebut dua beradik tu nak naik...tunggulah nak, kita beli sebiji letak kat umah ma sana ek...

kat depan landskap DBKL...seme ni bunga...

ni anggur real ni...si kakak dah geram² nak petik sebiji...risau aku tau...tapi aku rasa sok lusa sure abis dipetik anggur itu...hehehe...kata floria ni berlangsung selama seminggu kan...

mawar kuning...aku kan suka kuning...bersih katanya...hahaha...

aku, bujang dan dara...ni masa kat pelantar tepi tasik tu...

anak dara lagi...banyak gambar dia jek...

feeling cam anak dara ni sorang jek anak aku kan...anak bujang bawa diri...layan ice blended dia...

bunga kaler pepel...jangan ditanya aku apa nama bunga ni...sumpah!!! aku tak tau...hahaha...

duduk renggang²...bertambah sayang...

ha, nak petik stoberi ek...percubaan untuk memetik buah stoberi yang ada...jangan kakak....jangannnnn....tak petik...hahaha....

muka dah kepenatan...aku pun penat gak menaip...banyak nor gambarnya...ate aku malas wat entry berepisod kan...hahaha...

apa yang korang nampak...angsa love tu kan...hahaha...

kan aku dah kata, pantang nampak buai derang berdua ni...leh wat cam buai itu mereka yang punya tau...



akhirnya ada gak gambar kami laki bini...hasil tangkapan dari si anak dara...mekasih kakak...


tu jelah citer bergambar di floria pada kali ni...buh banyak² lagi kan, muntah korang nak nengok gambar...tapi pepun aku plak yang seronok sebab dapat nengok bunga...ishh, siyes, cantik² landskap yang ada...rugi korang tak p...ingat kalu takde aral, jumaat ni time rehat leh ke sana lagi...kali ni ngan opismate seme...kan kan...

moga Floria terus maju pada masa akan datang...kalu ada kereta berhias cam sebelumnya ni kan, lagi meriah kut...hurmm....

ROSES ARE FOREVER....

14 comments

Monday, July 11, 2011 9:21:00 AM

cantekkk gmba2 nih suma...:)
cuaca time akak pegi nih pun ok jerk kan...xpanas...

Monday, July 11, 2011 9:29:00 AM

akhirnya..

nampak gak pewut izan..

Monday, July 11, 2011 9:31:00 AM

pegi juga semalam..tp gi yg dalam khemah tu jer.. yg kat luar tunggu SIL datang, baru gi..

Monday, July 11, 2011 9:45:00 AM

kty pegi jugak smlm ..tp ptg skit..

Monday, July 11, 2011 9:54:00 AM

izan..aku rasa cam hg dok kt Jepun ja..hehe..cantik tui panorama flora yg cantek tuh..
irfan makin tampan..heheheh

Monday, July 11, 2011 9:59:00 AM

kreatip giler bt bunga ros ngan daun pandan! haihhh rugi tk jumpa...

Monday, July 11, 2011 10:16:00 AM

cantiknyerr...rugi xpegi..huhu..yg pting lg cantik ko zan,comel jer..pewut dh nmpak,ngn bajunya yg flower2 gak....dh ank dara si kakak.....

Monday, July 11, 2011 10:26:00 AM

wahhh cantik2nya bunga kt situ. ceria je korg ehh. mesti best kan?!

Monday, July 11, 2011 10:30:00 AM

akan ku terjah!

Monday, July 11, 2011 10:32:00 AM

rs nk culik je bunga2 tu..grrr

Monday, July 11, 2011 10:53:00 AM

kak aku pegi mlm .. hahaha
cantek ek sesiang gitu ..

Monday, July 11, 2011 11:18:00 AM

adoiii jelessss
aku sekali pon xpenah g lagi
floria kt pjaya tu

Monday, July 11, 2011 11:51:00 AM

wah.. best tu.. bila la nak sampai..

Monday, July 11, 2011 11:53:00 AM

kesian daun pandan tu tau... sampai layu kena pintal... ;p

akak tak 'mabuk' bunga... suka cari idea landskap je datang sini... apa pun best la jalan-jalan cuci mata... ;p

Post a Comment