Monday, July 25, 2011

Hari Ini Hari Gaji


alhamdulillah...dah gaji dah pung...pagi ni hubby bawa kete, masa dia anto aku p keje pagi tadi, dia drop by aku kat depan pintu lobi KBS tu...dah alang² kat situ, terus aku kuarkan sejumlah wang di mesin ATM yang berhampiran tuk buat pembayaran hutang² kekal...cam biasalah kan...gitulah menda penting yang harus disetelkan bila tibanya gaji...aku ni jenis yang tak suka nak bertangguh...tangguh kan jadi keje lain plak...tu sebab bayaran bulanan tuk sang wira pun wat pemotongan gaji...kalu bayar atas tangan, sure lah bertangguh gak...silap haribulan kete kena tarik...bukan tertangguh sebab tiada wang...tapi tiada masa nak ke bank...senang kira, potong jelah ikut gaji...SELAMAT...

dan tadi baru selesai membuat bayaran hutang di alam maya plak...bil air, elektrik, astro, aeon, celcom, maxis dan seterusnya...dan yang baki tulah wang perbelanjaan sampai ujung bulan ni...ni seme guna wang gaji aku ni...wang gaji hubby plak giliran tuk beli barang dapur, susu, pampers anak²...barulah adil dan saksama...

owhh citer dihari gaji....bos plak kata terbang pagi ni...tapi pepagi kol tanya aku ada miting tak...eh kat monthly planner memang ada tertera miting jam 930 pagi ni...tapi yang pelik, aku sendiri heran sebab aku pun tak tau miting apakah itu...cek dalam email, takde plak dinyatakan miting hari ni...haih, ni la padahnya kalu bos tak inform pa...alih² aku sendiri tertanya...kalu miting yang aku tau, seme aku dah catit...tapi kalu miting yang terus dengan bos, memang aku tak tau kalu bos tak inform...

oklah, dah lapar...mau makan skang...balik ni mau p tesco...mau beli barang dapur, susu dan pampers anak² seme...eh sapert tau, susu or pampers murah tak kat tesco???saper dah p terjah???sila bitau???

fakta: susu yang dicari Dutch Lady 456 perisa madu / Dugro 123 perisa  madu / pampers FITTI saiz XL

notadijariku: owhh isnin yang indah...tetiba kan...

20 comments

Monday, July 25, 2011 8:35:00 AM

smlm pegi tp tak le plak tgk rega brape ....

Monday, July 25, 2011 8:36:00 AM

kak, kalo pergi tesco tlg tgkkan susu mamex gold soya stage 2 brapa hrga..

Monday, July 25, 2011 8:38:00 AM

wahh..perancang kewangan ni.. bagus2..

Monday, July 25, 2011 8:49:00 AM

nyah...aku tgk paper ada potongan RM10 tuk tesco....bawak kupon tu tau..

Monday, July 25, 2011 8:54:00 AM

@eima
aler, sampai ati ko tak nengokkan...kecik ati ar gini...sob sob...

@MrS. F!zA
baiklah, nanti meseh na...takut lupa...

@mizzkechique
heheh, kenalah rancang..sok susah nanti...

@~aSHa~
haah, aku ada nampak lam paper metro semalam...tengs for reminder weii...rm10 pun duit tu...tu kena pembelian melebihi rm100 kan...sah² kang lebih rm100 total pembelian seme...hehehe...

Monday, July 25, 2011 8:54:00 AM

ORG GOV BEST LA..... DPT GAJI DAH..KITA NI KENA TGU CKP BULAN BARU MERASA... NI TANGAN NI MGAGAL NI..NAK CEKAU DUIT HINGGA K AKHIR BULAN..

Monday, July 25, 2011 8:57:00 AM

@LYAfrina
alhamdulillah lya...sib baik on time...kalu tersasar, rasa kena gagau memana cam lya jugak...hurmmm...

Monday, July 25, 2011 9:07:00 AM

gomen bestla dpt gaji...
yg swasta nih... akhir bln la baru dpt....
adehhhh.... purse pon tggal duit syiling nih ha... huhuhu.....

Monday, July 25, 2011 9:09:00 AM

tesco aku tak tau sbb dh lama tak gi sana. smlm pi giant tgk susu dutch lady 22.9+ & huggies biru murah plak RM29.9+

Monday, July 25, 2011 9:16:00 AM

jarang pegi tesco...xtahu sgt regenye berape...kalau giant, i tahu lerr...hehe

Monday, July 25, 2011 9:20:00 AM

Uish! Awal sungguh gaji ye?

Monday, July 25, 2011 9:24:00 AM

wah..aku tau hg mmg seorang yg berkemat eh berhemat lam mengatur check list.bagus2..aku pun cam hg..setle semua hutang piutang..dulu baru la nak beli menda2 keperluan diri...baru rasa aman..
eh aku pun baru dpt voucher2 dri tesco..moh gi tesco..

Monday, July 25, 2011 9:27:00 AM

akak,meh belanja sket sini hehe..

ari tu izan ada borong susu dugro kt tesco sbb murah tp masa dia sale je rasanya.susu dugro 1-3 tu rm19.90 tp yg perisa asli... kalau biasa izan beli 21 gitu..

tp tesco mmg nmpk murah jugak berbanding giant n carrefour huhu...pd izan la kak.

sokong akak kata tu,bila gaji mmg hutang2 la setel dulu,biarpun izan xkeje,tp izan tgk asben izan buat mcm tu..baki baru la boleh belanja2 n simpan..baru lega kan..

slmt berjimba2 kak..hati2 dlm berjimba tu..baby tu elok2 tau!~

Monday, July 25, 2011 9:35:00 AM

bestnya org dpt gaji byk bln nie hehe...
sy gi giant sabtu lepas..susu habib murah rm5 so rembat 7 tin trs...selamat...
pampers je lom beli...mcm biasa darussalam ajer...

Monday, July 25, 2011 9:45:00 AM

aku dah bis pun gaji aku kejekan ari jemahat aritu.. hehehehee

Monday, July 25, 2011 9:49:00 AM

yeah!!! ari ni dah gaji kan kak...

same la kite kak....bahagi ngan husben so baru laa perbelanjaan terkawal kikiki......

Monday, July 25, 2011 10:17:00 AM

Isnin yg indah sbb gaji dah masuk kan ☺☺☺

Monday, July 25, 2011 10:49:00 AM

akak pun camtu, gaji akak buat bayar bil. gaji en. abah utk bayar keta 2 bijik n keperluan dapo

Monday, July 25, 2011 12:22:00 PM

aku tgh kayap ni gj ari kamis lambtnye

Sunday, August 07, 2011 8:43:00 AM

giveaway baru dilancarkan. jemput join untuk dapatkan cloth diaper free di: http://nurbaiya.blogspot.com/2011/08/aku-buat-giveaway-nihmai-la-join-ramai.html

Post a Comment