Monday, July 11, 2011

Kain...Kain...Ibu...Nak Kain...


hurmm...dah lama kan, tak bercerita tentang fiil anak bujang nan sorang ni..eh sorang jek ke???cam dah kompem yang adik dia ni girl...tah la...tapi si kakak asik panggil baby girl jek...sampaikan hari² dok tanya kat aku...ibu, bila baby girl nak keluar...lambatnya....huhuhu...ibu belum scan lagi lah kakak...so tak tau baby girl ke boy....eh abaikan dulu sal baby apa...nantilah dah buat scan seme baru cerita...pagi ni nak cerita sal fiil si bujang ni dulu...

nak dijadikan citer fiil anak bujang nan sorang ni...mulanya aku memang pelik bin ajaib ngan fiil dia ni...mana taknya, tiap kali nak tido, nak minum susu, sure dia kan cari kain...kain plak bukan sebarang kain...kalu kakak, kain lampin pun jadi...tapi dia ni nak kawin seperti di bawah ni....

eh, tapi kan, ni bukan kain busuk ke apa tau...si irfan ni bukan jenis ada kain busuk bagai...cuma kain selimut jek...asalnya kain ni kain selimut aku...tapi dah dia asik dok usung ja time nak minum susu...so kain selimut yang asalnya besar tu, dengan senang hati aku potong menjadi 4 bahagian...2 ada kat umah...1 kat taska...dan 1 lagi dalam kereta....asal kain ni kotor jek terkena air kencing dia ke, air liur basi dia ke, aku tukarlah...irfan takde hal dengan bau kain tu...sebab dia bukan sukakan bau pada kain...tapi hanya nak gentel ujung kain tu jek...semata kan....

kalu kakak, ada kain lampin pun jadi...kalu kotor dia sendiri buh dalam bakul kotor...dan senang² jek p amik yang baru...yang ni kekadang timbul amarah disitu...kadang² sekali guna dalam 2-3 helai kain...amarah la aku kan...

tapi irfan ni...dia akan cari kain time nak nyusu dan tido jek...time lain???dipandang pun tidak kain ni ye...pelik tul aku...ada gak tabiat gitu ek...tapi so far kalu kain ni tertinggal or lupa nak bawa ke mana p pung, tak jadi masalah...bagi jek kain pe yang ada...takde hal pung...

so fiil anak korang lak camner???ada tak yang berbantal, berkain busuk atau sebagainya lah....

notadijariku: macam² la fiil si anak ni...

15 comments

Monday, July 11, 2011 12:15:00 PM

salam..sama dengan anak sue,mesti nak kain utk gentel..dari kain batik sebesar-besar tu sampai dah jadi kecik..sepupu-sepupu dia pun sama..ehheh

Monday, July 11, 2011 12:29:00 PM

haha.. peel anak aku ko dah tau kot! kekeke

Monday, July 11, 2011 12:37:00 PM

kalo dhia, pakai slimut die jer..dari baby sampai dah umor skarang, selimut tu jugak la yg die carik..mesti nak pegang kalo minum susu..

Monday, July 11, 2011 12:40:00 PM

anak buah sy lak klu menyusu kena gentel pusat dia..hahaha

Monday, July 11, 2011 12:44:00 PM

hihihi..yelah nk dibuat gentel time ngah feel hisap susu..sambil tu tgnnak gentel..baru best..ekekeke

*mujur darwisy benti puting msa 1tahun lbih skit haitu..sdri takmo lak tu..kalo tk sedih mak nengok gigi anak..huhu

Monday, July 11, 2011 12:54:00 PM

si aliya, tak kira tetek mak pak dia nak di gentil... janji tetek... muahahha

Monday, July 11, 2011 1:12:00 PM

cam anak2 aku usung bantal bucuk.. dh kepeh dh kekabu bantal tuh..

Monday, July 11, 2011 2:28:00 PM

kak pia pun ada kain selimut..yg dibuat gentel2..tp aku suka la tgk irfan bila minum susu..tambh2 tembon..hehe

Monday, July 11, 2011 2:47:00 PM

haha..geram nengok si irfan tu...si danish lak puting dia (yg kuning tu lak tu)...dia xisap dh,tp dia cium2 puting tu,letak tinga,kt idung dia...siap nk dua2 lak tu...'uurrrmmm wangi mama'.....mcm2 peel kn dorang ni....

Monday, July 11, 2011 2:51:00 PM

samo mcm anak2 bujang akak berdua tuh...
abg ngah masa kecik duk gentel kain lampin...
airel pon sama.. asal nak susu jer mesti nak kain lampin...
tp sib baik kain tuh blh tuko2..
klu tak bau masahammm la... hehehe..

Monday, July 11, 2011 2:57:00 PM

yang kes anak lynn kau tatahan ... klu fahim die malu... klu pegang die geli...huhu

anak kompom la bantai bucuk die

Monday, July 11, 2011 4:07:00 PM

hhehehee..comel :-)
kalo pegi jln2 msti kna bwk kain busuk ni kan.. cam asya plok jenis suka gentel telinga.. kalo nk tdo j @ minum susu msti gentel telinga dia

Monday, July 11, 2011 4:40:00 PM

aku suke nengok budak2 ngan bantal busuk ke kain busuk ke
damia tak mcm tu
lgpon dia xmenyusu dah skang kan
xde nak berbantal busuk seme
dari kecik dia mmg xde pon bantal busuk

Monday, July 11, 2011 5:07:00 PM

Sallam,

Tiap2 bayi dan budak kecil ada kesukaannya sendiri.

Monday, July 11, 2011 5:18:00 PM

hahaha...ank kya yg tengah tu siap de 2 bantak bucuk.. 1 wat pelok 1 wat lapik kepala.. klu takde...xleh tido woo...

Post a Comment