Thursday, July 7, 2011

Kalau Dah Jodoh


hurmm...selamat pagi semua...sangatlah lemau ini hari sebab semalam mc...tapi tak mc pung...selesema yang teruk telah melanda...so dengan senang hati aku mc kan diri sendiri...ari ni selesema dah semakin ok, cuma batuk lite² bakal terjadi...hurmm...kena elakkan makan makanan yang berminyak gini...kalu idak sure lagi parah...

semalam seharian tak update blog...dah kalu kat umah kan, jangan harap ada masa nak hapdet...banyak keje² umah yang perlu dihapdet tiap masa dan ketika...huhuhu....

so entry pagi ni, jom kita nengok gambar² dibawah ni...KALAU DAH JODOH kan...

Gambar 1
James Howard Marshall II, 89 tahun mengahwini Anna Nicole Smith, 26 tahun pada Jun 1994 . Anna dan J. Howard hanya sempat menikmati perkahwinan ini setahun sahaja kerana J.Howard meninggal dunia setahun kemudian. Perbezaan umur mereka adalah 63 tahun. KALAU JODOH TAK KE MANA..

Gambar 2
Wook Kundur 109 tahun, berkahwin dengan pasangannya Nor Musa 38 tahun, sekitar tahun 2005. Menurut warga emas itu, dia mengamalkan beberapa perkara untuk membahagiakan Mohd. Nor yang jauh lebih muda, antaranya sentiasa berfikiran positif, ceria dan mengurut tubuhnya sendiri. Perbezaan umur mereka adalah 71 tahun. KALAU JODOH TAK KE MANA..


Gambar 3
Pada September 2006, Sudar Marto 105 tahun dari Malaysia mengahwini orang gajinya Maryulianti Rahmat 22 tahun. Perbezaan umur mereka 83 tahun. KALAU JODOH TAK KE MANA..


Gambar 4
Ahmad Muhamed Dore 112 tahun, dari Somalia telah mengahwini pasangannya Safiah Abdulleh seorang gadis berumur 19 tahun pada tahun 2009. Perbezaan umur antara meraka adalah 95 tahun. KALAU JODOH TAK KE MANA.. 

semua gambar di atas hasil dari pencarian dah terjumpa dari blog INI...mohon share ye...

Gambar 5
hahaha, nak jugak tu...

benarlah kata orang, kalu dah jodoh tak kemana..walaupun berkali² kita cuba menidakkannya...

15 comments

Thursday, July 07, 2011 8:37:00 AM

BETUL TU..KALO DH JODOH X KEMANA..
JODOH X MGENAL USIA..PANGKAT, DARJAT, KETURUNAN & AGAMA..

Thursday, July 07, 2011 8:38:00 AM

owh... kawan-kawan zaman belajar yer... ;p

Thursday, July 07, 2011 8:40:00 AM

huyo... gambar last paling aku suka!

Thursday, July 07, 2011 8:57:00 AM

kdg2 mmg rasa pelik kan.. tp tu kuasa tuhan.. gambar last tu kena describe gak tu.. heheheh

Thursday, July 07, 2011 9:03:00 AM

gmbr last tu beza berape thn lak?? hehehe

Thursday, July 07, 2011 9:06:00 AM

pic last tu yg comel! adakah suamimu muda dari dirimu? =p

Thursday, July 07, 2011 9:35:00 AM

hahaha..tau kisah ni dan pertemuan pertama akak..hahahahahaha!!!

Thursday, July 07, 2011 9:59:00 AM

Beza ko ngan en. somi brapa tahun plak...ekekekeke...

Sweet ah gambar yg last tu ^_^

Thursday, July 07, 2011 10:02:00 AM

eh eh yg bawah sekali tu sape???
hehee

mmg kalo da jodoh xkemana
lari camne pn melekat gak

Thursday, July 07, 2011 10:13:00 AM

ada perbezaan ke antara korang?

Thursday, July 07, 2011 10:26:00 AM

jodoh dan pertemuan semua kuasa tuhan..kan kan?

Thursday, July 07, 2011 10:34:00 AM

tau x..atok sudar tu atok saudara kt..hehehe..
wife die tu ibu susuan mak kt..kire atok la kan..loaded orng tua tu..
tp,lps die kawen ktorng xp dah umah die..xsuke sgt sbnrnye die kawen..hhe
tp,die pon dah meninggal skrng..

Thursday, July 07, 2011 10:47:00 AM

terus rasa nak kawen baca entry ni..

Thursday, July 07, 2011 10:57:00 AM

gambo yg last tu
nape xdek penerangan hehe

Thursday, July 07, 2011 12:43:00 PM

ntahnya..tak dk penerangan kan foto kt wah tuh..hehe..pepun kdg2 tak leh terima akal la kalau beza jodoh puluh2 thn tuh..tp nak wat camna dh jodoh depakan..

Post a Comment