Thursday, July 21, 2011

Kenyang Makan Buah-Buahan Free


burpp...kenyang...makan buah² an free...sendawa pun ada bau durian ni...alkisahnya aku baru naik opis ni, dari bawah kat lobi...sebab tadi ada pesta makan buah yang dianjurkan oleh Jabatan...eh buahan free kan, rugilah aku tak join makan...hahaha...ada buah durian, manggis, rambutan dan langsat...tapi yang beria aku pulun adalah durian ye...kata aku hantu durian kan, haruslah pulun...lagi pulak free...hahaha... ♫♫♫

so layan jelah gambar yang sempat aku snap sambil menikmati kesedapan buah durian tu...ishh...dah kenyang makan buah...tapi rasa nak makan nasi plak...dasar kan...

meh nengok kekuningan durian ni...perghh...rasa dia mang terbaik la...sedap tul...sedar tak sedar berulas² aku pulun...kalu nak kira biji dalam 2-3 biji jugak la...huhuhu...

nengok tu, ada berbakul lagi durian...dah la meja plak terletak bersebelahan dengan bakul durian tu...apa lagi, abis jek amik suh pakcik tu kopekkan...hahaha... 

ramai gak staff yang turun...termasuk aku... 

dah asyik snap gambar orang jek, so aku paksa capten aku tu snap gambar aku plak...eh cik lynn pun ada gak terselit...dia paling banyak makan tuu...hahaha... 

tak lupa juga pada mrs k...asal nak basuh tangan jek tak jadi...amik ulas yang baru...pulun sungguh²...hahaha... 

nengok ni...cik lynn sunguh² melayan kesedapan isi durian tu...weii...bila nak sudah ni...ko makan lambat sangat, sampai opismate ko pergi meninggalkan ko sorang²... 

dah pulun terlalu banyak...kenalah aku minum air dalam pangsa durian tu...kata orang petua nak ilangkan rasa panas bila makan durian...so aku pun amalkan jelah... 

mereka lagi, yang belum kenyang²...hehehe... 

korang tau, dah nak berbiji kami dok pulun, baru nak rasmi majlis tersebut...tu bos aku yang merasmikannya... 

so sambung makan lagi dan lagi...sampaikan ada 'orang tu' siap tapau wat naik bilik...hahaha...beg serbaguna katanya... semangat kakya dok mengopek durian tuk kengkawan...

so sekian, aku kenyang sangat ni...tapi tadi dah pesan kat opismate suh beli nasi putih...kenyang makan buah lain...kena makan nasi jugak...dari pagi tadi aku lum sarapan...hehehe...

notadijariku: erkk...esok ada lagi tak makan buahan free cam gini...kalu hari²  ada kan best...☺☺☺☺

19 comments

Thursday, July 21, 2011 12:50:00 PM

raja buah yang satu nie memang menggoda iman .. sy puasa hari nie tapi..arghh...hikhik...

Thursday, July 21, 2011 12:53:00 PM

bestnyer dapat makan buahan free..nak jugak...

Thursday, July 21, 2011 12:54:00 PM

woahhh..syok tuh, kenduri..hehe

Thursday, July 21, 2011 1:07:00 PM

perghh untung ar free tu huhu

Thursday, July 21, 2011 1:12:00 PM

di mana2 ada duriannnnn...uwaaaa nk jugak

Thursday, July 21, 2011 1:15:00 PM

waaa dh la free..kuning keemasan lak durian tu..sedapnya..syukur alhamdulillah rezki :)

Thursday, July 21, 2011 1:35:00 PM

esok ader lagi tak eh...

Thursday, July 21, 2011 1:37:00 PM

senak perut aku dek durian

Thursday, July 21, 2011 1:39:00 PM

puas.. sungguh aku puas makan buah doryan..
brupp... bau durian sudah... NIKMAT

Thursday, July 21, 2011 1:51:00 PM

asyik la gambar Lynn... jeles sungguh... ;p

Thursday, July 21, 2011 2:15:00 PM

dlu kecik2 suka durian..skarng tktau naper tkleh bau durian sure loya...aduhai

Thursday, July 21, 2011 2:27:00 PM

akak, bak ckit duyan tu..

Thursday, July 21, 2011 2:56:00 PM

nape tak ckp ngn aku wei..leh aku ngn muke tak malu gi join mkn skali..fav buah tu..oh durian..mggu ni nak gi cr la durian..

Thursday, July 21, 2011 3:11:00 PM

wah2 makan ramai nie dik lagilah hanyut kan ekekek sedappp woooo panas2 .. panasssss :))

Thursday, July 21, 2011 3:17:00 PM

jahat!!!!
nape opis aku xbuat cenggini

Thursday, July 21, 2011 3:36:00 PM

gile bez korang
lyn makan tak tengok kanan kiri dah hehee

Thursday, July 21, 2011 3:37:00 PM

sedapny durian! tgok gmbr pon blh terliur ni..huhu..

p/s: lawany header blog ni.. =)

Thursday, July 21, 2011 5:04:00 PM

Adoiiiii...dari smalam aku asyik baca citer pasal doyan jer...huhuhuhu...

Thursday, July 21, 2011 5:50:00 PM

eheh cikMot peknen ke?..ketinggalan ketapi sungguh huu~

cam dh sarat je..hee~ kita time peknen, risau nak mkn duyan, tkt berangin..hu~ skrg perut mudah sebu..

Post a Comment