Thursday, July 28, 2011

Kerana Pembersihan...Jangan Salah Baca Plak


hurmm..on da way nak balik ke opis tadi...adalah lalu depan pejabat Imigresen kat Presint 3 sana...aku nengok ramai tul rakyat² asing berkumpul...teringat sal semalam...sebab semalam baru aku tau citer la ngaper adanya ramai rakyat asing dekat pejabat imigresen tu...ingatkan ada apa...rupanya mereka kena 'pembersihan' maksudnya majikan mereka kena daftarkan semula semua pekerja asing di bawah selenggara mereka sebab imigresen nak buat rekod tuk apa tah...tu kena tanya orang imigresen la kan...aku orang aviation...so tak tau menahu sangat sal ni...eh kalu salah sila betulkan ek...

tapi kan, bila nengok kebanjiran rakyat asing cam gini ramainya...rasa 'terasing' plak dibumi sendiri...hurmm...takut tul kalu meke² tu wat rusuhan ke apa...

ishh, menggerikan la...ishh aneh la, citer aku ari ni pendek²...mud masih ke laut...penat katanya...hehehe...

8 comments

Thursday, July 28, 2011 12:00:00 PM

mmm..bagusla camtu..kjaan kene pantau rakyat asing nih..
btul tu kekadang bukan bangla n indon je..tp yg mcm ala negro pon belambak..

Thursday, July 28, 2011 12:04:00 PM

bgusla mcm tu..kalo daftar..if apa2 tjadi kat pkerja asing tu snng..

Thursday, July 28, 2011 12:09:00 PM

aku pun sama takut...huhu

Thursday, July 28, 2011 12:13:00 PM

ala... cube gi pasar chow kit tu je... sah-sah rasa mcm bukan kat malaysia... ;p

Thursday, July 28, 2011 12:33:00 PM

siyes kak..sy alergik dgn warga asing ni.. erkkk

Thursday, July 28, 2011 12:40:00 PM

btul tu kak,kalau g tmpt2 tertentu kdg2 ramai yg asingnya huhu.takot nk jln2 sgt...rasa mcm kita plak dok tempat depa huhu

Thursday, July 28, 2011 12:48:00 PM

laut cina selatan ke mood tu gi? jap aku intai

Thursday, July 28, 2011 1:12:00 PM

alamak tak tau nak komen apa sebab amy sendiri menguruskan pekerja asing huhu...tapi apa yang awak katakan tu betul amy setuju.

p/s: amy singgah sini dari blog sinar raudah , salam kenal dan follow blog kamu , jemput ke sinar raudah ye. happy blogging..

Post a Comment