Tuesday, July 26, 2011

Kurma...Citer Ramadhan Yang Bakal Menjelma


citer petang semalam lagi...masa on da way nak ke stesen bas berdekatan menunggu si somi datang menjemput...tetiba aku disapa oleh seseorang...seorang chinese ladies bertanyakan dimana tempat parking di DCA ni...terus aku bertanya 'eh ni bla bla bla...dari MJS kan...haah kata dia...you bla bla bla...haah jawab aku...terus aku pesan, surat you bla bla bla...memandangkan aku dalam keadaan tergesa² sebab en somi dah menunggu terus dia hulurkan satu beg kertas yang berisi sekotak kurma...lor, aku ingatkan tuk my boss...kata dia ni tuk you...mekasih la kan, murah rezeki...

bukan apa, cam biasa, tiap kali nak puasa, memang tak pernah sekali pun aku membeli kurma...sebab kurma memang banyak orang sedekah time ramadhan tu...memang meriah la...

dan ni kotak kurma semalam...kotak kurma yang pertama....sama seperti tahun tahun tahun sudah...

dan isi di dalamnya...besar kan...dan banyak sekali...memang tak abis punya...bila citer sal kurma ni, teringat kat mak kat kampung...sure mak hepi bila dapat makan kurma sebesar ni...

dan buah² kurma yang banyak tadi telah selamat dibahagikan dalam bekas² yang lain...ingat sebekas tu aku nak kirim kat kakak, suh kasi kat mak...so mak, tahun ni tak payah la beli kurma...amik jek yang ni...kakde pun bukan makan sangat...not addicted...makan sebagai pencuci mulut ja...

so korang camner...minat makan kurma???dah beli kurma tuk pose tahun ni???

13 comments

Tuesday, July 26, 2011 9:57:00 AM

aku br bli kurma ari ahad lps..aku plak pesyen tak suke mkn kurma yg lembik2.suke mkn yg keras2..sdp wat mkn saje2..heheheh..

Tuesday, July 26, 2011 10:00:00 AM

suka kurma yg lembik2..yg keras2 tk brp..slalu kt opis ni dpt free

Tuesday, July 26, 2011 10:04:00 AM

minat jugak..dah cam makan coklat makannye ..heheh..tp pose ne kene mkn byk kurma la nk tambah susu..

Tuesday, July 26, 2011 10:19:00 AM

murahnya rezeki ..

sy kalau nak kenalah beli sendiri..sbb tak penah sekali pun dpt free ;)

Tuesday, July 26, 2011 10:27:00 AM

wahhh , kurma mmg WAJIB kalau time2 pose kan

* salam kenalan dr fazilzurakil

Tuesday, July 26, 2011 10:35:00 AM

wat jemput kurma sedap.....

Tuesday, July 26, 2011 10:35:00 AM

weh..dah dapat kurma dah..rezki ibu..
kami lom beli lagi.. lagi 2 hari nak pose kot baru membeli...

Tuesday, July 26, 2011 10:59:00 AM

dh beli dh.. kurma yusuf taiyoob safina!!! hehehe

Tuesday, July 26, 2011 11:16:00 AM

kt opis aku ni xde gaye dpt free, thn2 lepas laki aku siap jual ,hehehe

Tuesday, July 26, 2011 11:52:00 AM

Lom beli. Tapi akan beli. Tapi nape kita sibuk mkn kurma time pose je ek? Adehhh!

Tuesday, July 26, 2011 11:53:00 AM

owhh mesti..puasa je harus ada kurma..!

Tuesday, July 26, 2011 12:13:00 PM

aku dah dapat sekotak kurma...

Tuesday, July 26, 2011 1:16:00 PM

Blom beli lagi, tunggu contractor bagi jer lah...muahahaha...

Post a Comment