Friday, July 22, 2011

Makan-Makan Lagi Sampai Kenyang...Adeh...Semput...


adehh...kenyang perut suka hati...suka suka aku jek...tapi memang kenyang sangat ni...adehh...senak pun ada...tu pun aku tak beria pulun makan nasi...sebab beria pulun dessert yang melambak tu...best tul puding karamel kak lat buat tu...eh fruit cocktail tu pun best...eh seme best la...seme aku makan...

ok, alkisahnya ari ni ada majlis makan² sempena beberapa perkara seperti yang aku warwarkan kat n3 pagi aku tadi...dan nilah kejadian yang aku katakan tu...sempena pertukaran our cc, sempena kenaikan pangkat my bos...dan paling penting, sempena kedatangan ramadhan Al-Mubarak itu...

ni lah kek yang aku rekues dari seorang DOKTOR yang aku panggil angkel...dia ni doktor untuk check up pilot² jek...our CHIEF MEDICAL ASSESOR...kek CHOCOLATE INDULGENCE dari SR la...selalu angkel ni bawa carrot cake..tapi aku dah muak...so aku rekues nak kek CI ni...hahaha...

haruslah ada gambar tuan punya blog yang semakin mengembang bersama kek...sebelum korang kata aku kembang, baik aku UP sendiri dulu...huhuhu...

menu tengahari ni, nasi putih, kari daging, ayam goreng berempah, sayur campur, ikan bakar, ulam-ulaman, sambal belacan, rambutan, manggis dan air oreng...

semalam makan buah...ari ni makan buah lagi...tapi durian takdelah...manggis dan rambutan jek...

manakala dessert ni seme potluck dari staff...aku bawa tangan kosong...sebab aku ingat nak bawa dadih, tapi petang semalam rasa flat sangat, terus kensel jek nak buat...nantilah aku bawa lain kali sebelum puasa ni...takpe kan...hahaha...

ok, nilah angkel yang aku katakan kat atas tu tadi...Dr.B. Jagdev Singh...rasanya umur beliau dah hampir 72 tahun...tapi masih sehat dan kuat...nengok, ibarat moyang ngan cicit kan...hahaha, melampau sungguh...huhuhu...sori ya angkel...

cc yang dirai...menerima cenderamata penghargaan dari my boss, sebagai tanda penghargaa atas khidmat dia selama 11 tahun bersama DCA ni...

alang² kek dah ada...suh jelah cc potong...hehehe...kami siap nyanyi lagu epi besday plak...salah majlis ni...hahaha...

anak² dara dan mak dara yang buyung sekali bergambar bersama...kamilah penyeri di SOP ni...takde kami memang tak berseri..maklumlah seme captain² yang ada pun dah hampir meniti usia emas...ada beberapa orang jek yang masih muda tapi tak remaja dah...eh yang bujang pun sorang je kut...hehehe...

deretan driver² bas udara sedang menjamu selera...kenyang makan capt???...pastu p solat ye...jangan tido time khutbah sudah...hahaha...

ha, yang tutup muka ni capt masih bergetah...tapi perhal dia wat gini aku pun tak tau...katanya takmo expose...adehh...macam² la capt philip ni...cepuk kang...

memandangkan dia sorang jek yang bujang...tu seme anak dara mak² dara sebuk nak bergambar ngan dia...capt, orang ajak p alamanda jual mahal...cehh...

so sekian acara makan makan dan makan...seronok sebab dapat makan free cam gini...moga orang yang menyeponsorkan makanan pada hari ini sentiasa murah rezeki selalu...amin....

notadijariku: minggu depan ada lagi tak makan² cam gini...hehehe....

12 comments

Friday, July 22, 2011 1:53:00 PM

Lynn takde ke kat acara makan nih... hehehe...

*klu ada sambung majuk kat korang... ;p

Friday, July 22, 2011 2:01:00 PM

amin amin...syukur nye...bess nye dapat makan lagi kan...hehehe

Friday, July 22, 2011 2:02:00 PM

@ejaMaria
kak, jangan sambung ar majuk tu...lynn bahagian STU...saya bahagian SOP...lain bahagian, lain level la...hehehe...

Friday, July 22, 2011 2:03:00 PM

@hyazz
keje depa kat sini ginilah...rekues jek nak makan apa...sure ada yg sudi belanja punya...hehehe

Friday, July 22, 2011 2:11:00 PM

rajin nya opis sana buat makan2..
nak join...hehe

Friday, July 22, 2011 2:13:00 PM

@AYuNG
lor, naper tak bitau awal2...kalu idak kenyang dah makan...hehehe

Friday, July 22, 2011 3:39:00 PM

aku pon sronok jugak dapat makan kek free.. hahaha

Friday, July 22, 2011 3:50:00 PM

amboi mak buyung, pose cantek dgn kek eh...

psst kak, hr ni pun dept sy makan free kt SR.. yummy!! siap dpt tapau kek lg..

Friday, July 22, 2011 4:21:00 PM

murah rezeki kome kan
asyik ade je yg belanja

Friday, July 22, 2011 4:45:00 PM

Syoknya dpt mkn²...meriah majlis ☺☺

Saturday, July 23, 2011 10:01:00 PM

masuk blog akak ni mesti ada makanan sejak akak ngandung ni kan hihihihi...akak pun semakin comelll..

Sunday, July 24, 2011 4:00:00 PM

gulp..pergh menu2 wat terangkat selera atas bawah hujung beranda..superb...

Post a Comment