Tuesday, July 12, 2011

Mungkin Ini Yang Terakhir


hurmm...ari ni kan stat AirAsia promo yang rege dia RM3 sehala tu..tapi sedihlah...aku hanya memandang sepi jek...betul² sepi...sian kan...dan aku rasa perjalanan ke Langkawi dengan menaiki pesawat AirAsia pada ujung bulan ni merupakan perjalanan terakhir kut kami sefamlili dengan kapal terbang...lepas ni tah bila lagi tah....tadi aku try ar cek perjalanan 2 hala ke Kota Kinabalu pada tahun depan seramai 4 orang termasuk 2 dewasa dan 2 kanak² berapa kan...dan hasilnya adalah seperti berikut...

ni tuk 2 dewasa dan 2 kanak²...termasuk epot taks dan caj minyak total RM152.00 untuk perjalanan pergi dan balik...tapi kalu plus ngan infant pergi balik RM100 jumlahnya jadi RM252.00 la

tapi sedih la kan...sebab tak lama lagi bilangan ahli dalam keluarga aku akan bertambah...bistu takkan aku nak tinggalkan si anak kecik ni kan...owhh tidak...lum lagi dalam sejarah aku meninggalkan anak² sekiranya pergi BERCUTI...melainkan urusan kerja...sob sob...

ingat tak masa AA buat offer tiket RM1 itu hari...mulanya aku semangat lebih la nak p KK jugak...isi punya isi tapi stuck kat bahagian infant tu...sebabnya kat situ nak NAMA, NO.MY KID dan GENDER tu seme...agagaga...camner aku nak isi tu seme...sebab aku sendiri pun tak tau jantina, nama tu seme..my kid apatah lagi...tu keje orang kat JPN sana...yelah, booking tu seme tuk perjalanan tahun depan kan...terang²  la kan masa tu ahli dah bertambah...so dengan hampanya aku kena admit la...takde rezeki aku nak travel ke KK tu...takpelah, pikir positif bukan rezeki kami lagi....

dan sudahnya, ari ni punya promo pun aku hanya mampu memandang sepi jek...sob sob...takpelah...ada rezeki kita nanti, kita p lah memana kan...maybe kali tu naik kenderaan darat la plak...huhuhu....

16 comments

Tuesday, July 12, 2011 12:10:00 PM

huhuu kenapa boleh tatau izan pregnant 25 minggu dh ni..nmpk sgt mls blogwalking sejak dua menjak ni...apa pun tahniah...due date lbh kurang la ye...

Tuesday, July 12, 2011 12:11:00 PM

aikss .. tambah family members???

Tuesday, July 12, 2011 12:12:00 PM

@Fieza79
hehehe...due 22 oct ni kak...

Tuesday, July 12, 2011 12:13:00 PM

@Nurul Diana@Mama Adam Aidil
lor hang ni diana...skang kan tengah ngandung 6 bulan...insyaAllah new family members will arrive soon...

Tuesday, July 12, 2011 12:14:00 PM

tkpe ada rezeki leh terbang..AA ni byk promo cuma lama je tgu nk terbang kalo tmbang murah..eheheheh

Tuesday, July 12, 2011 12:16:00 PM

aku lak kalo bercuti tmpt yg hepi buat anak2...sure aku bawak....tapi tuk bercuti tuk bershoping..sure tak bawak...ehehehe...takut anak bosan dan aku plak tak terbershoping...takut pinggan mangkuk pecah beb...

kalo ke genting atau ke gambang park tu bawak 10 kali pun takpe...sbb aku tau mereka hepi tmpt mcm tu....

aku aritu pun mcm ko jugak kan..nak book tiket...tapi stuck kat bahagian infant tu...ahahahaa

Tuesday, July 12, 2011 12:19:00 PM

kami lg sedihhH! asyik memandang jek..hahaha..nasib lah kan..kan best kalo cikgu leh cuti suka hati je..haihh

Tuesday, July 12, 2011 12:27:00 PM

tambang infant mahai.. tak dapat tambang murah..

Tuesday, July 12, 2011 12:50:00 PM

akak pon sama izan...
mandang sepi jerkla promo AA tuh...
bkn xbleh beli tiket tuh, tp bajet ke lain yg lebih pnting...
holiday tuh bila2 jerlah pegi...
pk +ve, xde rzki lagik... huhu..

Tuesday, July 12, 2011 1:31:00 PM

tahniah kak, sekapal kita peknen anak 3rd (^o^) dah tahu ke boy/girl?

btw AA tu kan, kalo nak jimat yg infant tu saya booking amek seat kids biasa jek, tak amek bassinet so tiket murah plus dpt seat lagi leh lunjur2 sebelah. so harga akan dapat la yg murah (^o^)

Tuesday, July 12, 2011 2:25:00 PM

ala akak dah lama pandang sepi gitu kat AA... T_T

takpe la bukan rezeki akak...

Tuesday, July 12, 2011 2:27:00 PM

x pe sis sabar je

Tuesday, July 12, 2011 2:36:00 PM

sama la kita...walaupun berlainan kes tapi tetap sama memandang sepi promo AA kali ni...=(

Tuesday, July 12, 2011 2:38:00 PM

tui2..yg penting bercuti bersama anak2..kan ..
ho la hg mana tau my kid..jantina yg sahih gi kan utk baby..haihs...takpa zan next2 trip lak...dun wori..b happy..meh jenjalan kt aloq setaq meh..:)

Tuesday, July 12, 2011 3:09:00 PM

yeaa..tahniah..dpt bb baru..
dah..x mo g mana2...dok uma je..ehe

Tuesday, July 12, 2011 3:22:00 PM

Tak per lah CM, ada rejeki tu nanti nak gi coti² ngan baby baru nnt ☺☺

Aku tag ko utk buat GA. Hadiah brand FIsher Price. Cubalah...mana tau rejeki bb baru ☺☺

Post a Comment